Forum » Elektrotehnika in elektronika » bluetooth expresscard
bluetooth expresscard
shubell ::
Ok zadeva je taka.
Kupil sem prenosnika in sem se malo zaj... ko sem ugotovil da nima bluetootha. Res je da se da kupiti en usb bt adapter... samo kaj ker potem štrli ven iz prenosnika. Potem sem na netu iskal bluetooth expresscard adapter, da bi se skril v ec reži.. a tega žal nisem najdel. OK potem sem šel gledati kaj sploh je ta expresscard
ko sem zagledal to slikco sem se malo zamislil... hmm expresscard lahko deluje tudi preko usb 2.0 načina...
in brskal sem še malo globje...
info o expresscardu
ok v razpredelnici za interface piše sledeče
torej enako kot navaden usb
usb
torej premišljeval sem da bi dobil neko EC kartico... jo razmontiral.... razmontiraš še en ub dongle in dobil bi expresscard ki ima BT... hmm.. seveda nisem zih če bi stvar delovala.. je pa še en problemček...
USB ma voltažo 5v... expresscard pa samo 3.3v
... ok u bistvu je to moj največji problem.
1. nisem zih če bi stvar sploh delovala...
2. če bi delovala ne vem kako bi zrihtal to zadevco z voltažo
3. sm laik kar se tiče elektrotehnike ...
tko da kakšno mnenje, predlog je dobrodošel...
Kupil sem prenosnika in sem se malo zaj... ko sem ugotovil da nima bluetootha. Res je da se da kupiti en usb bt adapter... samo kaj ker potem štrli ven iz prenosnika. Potem sem na netu iskal bluetooth expresscard adapter, da bi se skril v ec reži.. a tega žal nisem najdel. OK potem sem šel gledati kaj sploh je ta expresscard
ko sem zagledal to slikco sem se malo zamislil... hmm expresscard lahko deluje tudi preko usb 2.0 načina...
in brskal sem še malo globje...
info o expresscardu
ok v razpredelnici za interface piše sledeče
USB USBD+, USBD- USB serial data interface
torej enako kot navaden usb
usb
Pin Name Cable colour Description
1 VCC Red +5V
2 D− White Data −
3 D+ Green Data +
4 GND Black Ground
torej premišljeval sem da bi dobil neko EC kartico... jo razmontiral.... razmontiraš še en ub dongle in dobil bi expresscard ki ima BT... hmm.. seveda nisem zih če bi stvar delovala.. je pa še en problemček...
USB ma voltažo 5v... expresscard pa samo 3.3v
Power +3.3 V (2 Pin) Primary voltage source, 3.3V
... ok u bistvu je to moj največji problem.
1. nisem zih če bi stvar sploh delovala...
2. če bi delovala ne vem kako bi zrihtal to zadevco z voltažo
3. sm laik kar se tiče elektrotehnike ...
tko da kakšno mnenje, predlog je dobrodošel...
- zavaroval slike: madviper ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SD card adapter na USB 3.0Oddelek: Strojna oprema | 812 (711) | ...:TOMI:... |
» | Prosim za pomoč pri oceni računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1185 (973) | Brias |
» | BigBang notebook dva finalistaOddelek: Kaj kupiti | 4339 (3191) | D3m |
» | Prenosnik z RS232 in PCMCIAOddelek: Pomoč in nasveti | 1747 (1698) | HyperGL |
» | Kupujem prenosnik, ki MORA imeti serijski portOddelek: Kaj kupiti | 2576 (2171) | Leks |