» »

Povečanje prostora particiji

Povečanje prostora particiji

benjaminnaj ::

Zanima me, če kdo ve, kako bi lahko povečal prostor na particiji na kateri imam tudi winse. Ne bi pa rad formatiral particij, oz. če bi že mogel, ne tiste na kateri so winsi. Ali je kakšen način, kako bi lahko nekaj prostora iz neke particije prenesel k drugi, oz. če lahko dve združim, ne da bi formatiral....

Upam da nisem preveč zakompliciral=)

imagodei ::

Od zastonj programov je krasen GParted.

Če si pripravljen plačat, pa Partition Magic od Symanteca.

Je pa GParted čisto zadosti. Edino zna biti, da ti bo malo težav povzročal pregled diskov, ker je GParted Linux program na LiveCD in ima zadaj pač Linux logiko za diske. Je pa zastonj, kar pri meni vedno pretehta :)) če je le kvaliteta OK. In pri tem programu ni dileme (preizkušeno na dveh službenih računalnikih).

EDIT: Typo
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

benjaminnaj ::

Hvala imagodei bom probal uredit zadeve s tem programom=)

solatko ::

Najboljši program za delo z particijami je ACRONIS PARTITION EXPRES. Brez izgube lahko širiš in krčiš katero koli particijo. Poleg tega je zelo enostaven za rokovanje.

Zorro ::

Tako kot imagodei, priporočam GParted, ki je zastonj. Tukaj je povezava za dolpoteg. Potegnjeno datoteko ( gparted-livecd-0.3.4-9.iso), ki je slika (image) CD-ja, zapeči na CD in resetiraj računalnik tako, da najprej prebere z njega. Od tu naprej je stvar preprosta, torej lahko posamezen disk/particijo deliš, širiš, krčiš, združiš..., pri tem pa se ti podatki ohranijo.

Jaz sem uporabil na 320GB disku, pa sem ga razdelil na 2 dela in nato na novoustvarjen prazen del namestil Visto. Nobenih težav!

BlackHole ::

Z Acronisovim Disk directorjem sem poskusil združiti (merge) dve particiji na istem disku. To ne delam prvič, pa vendar, po ponovnem zagonu je ob zagonu vse naredilo 100%, a kljub temu imam še vedno obe particiji ločeni, kot sta bili prej. V čem je fora, ve kdo? To sem probal dvakrat, pa nič.
LP Marko

solatko ::

Še enkrat instaliraj program. Jaz raje delam s partition expertom, ki je sicer malo starejši, vendar mi ni do sedaj še nikoli zatjil. Velikokrat moram na drugih računalnikih uredit HDD in je to najprikladnejše orodje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus k75vj in dual boot Linux in Windows 8

Oddelek: Operacijski sistemi
71090 (1004) DOOM_er
»

Kako že obstoječo particijo razdeliti na 2 brez izgube podatkov

Oddelek: Operacijski sistemi
236830 (6499) Icematxyz
»

Razdeljevanje lokelnega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
151306 (1109) rikta33
»

Disk Cloning - ghost image (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
537342 (5762) thebaloh
»

Zastonj resize NTFS particije ?

Oddelek: Programska oprema
252316 (1499) MrStein

Več podobnih tem