» »

Kateri router za 20 mbit do 120€

Kateri router za 20 mbit do 120€

debil ::

Kateri router naj kupim za optiko 20 mbit? Ali žični ali brezžični, najraje bi oboje (če wireless ne bo dobro lovil, da bi lahko potem koristil žičnega). Vsekakor bi pa rad mnenje kateri bi dobro izkoristil 20 mbit linijo preko zida v eno stran cca 6 m in preko dveh zidov v drugo stran 6 m. Torej kupujem primeren router da bi polno izkoristil linijo v dve smeri preko zidov 6m.
Kako je kaj s krajo signala? Živim v bloku, ali je možno (ne vem nič o tem) da mi kdo krade povezavo?
Cenovno iščem router za nekje 60-120€.

Tilen ::

Uporabi enkripcijo pa ne bo nihče nič kradel.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

#000000 ::

Mene tud zanima, če bodo razni buffalo in Linksys-i lahko premlel 20/20 pa še po luftu. Skor bi upal trdit da ne ? al pa ?

Modri dirkač ::

Težko, sploh če boš mel več odjemalcev povezanih po luftu.
Everybody lies!

debil ::

Kaj zdej, nihče ne zna dobesedno odgovoriti debilu, KATERI router bi premlel 20mbit tako po tleh kot po zraku? In/ali kateri best buy model?

#000000 ::

Ja ne, razmisli kolk folka ima tako povezavo in od kdaj ?? cca kak mesec :D nirmalno noben ne ve, ker še ni tolk uporabnikov da bi dobil nek dober feedback. Obstaja pa 100% tak wifi router ki bi zadostil tvojim potrebam, ampak verjetno je cena tud zlo dobra, tam par 100€


Grem pa stavt da m0n0wall al pa kak drug PC-linux router tole premelje za šalo, pa verjetno mora bit kaka malo boljša wireless kartica notri.

jan01 ::

Bolj nobeden! Nabavi en router(recimo buffalo whr-hpg54 -53€), ki ga boš imel v ap modu, switch, za router pa imaš en star računalnik, oz si kaj nabavi poceni(oglej si intel little valley -60€, mini itx maticna z vsem integriranim(tudi procesorjem) klik

steev ::

Jap. Avotr m0n0wall-a pravi, da ti 40, 50 mbit za šalo premelje P1 kišta. Dobro bi bilo imet samo intelove mrezne kartice. Rama v vsakem primeru rabis 64 MB.
:|

AndrejS ::

Problem routerjev ni v hitrosti ampak v številu povezav !

[SkA] ::

steev ::

To je problem kupljenih routerjev. Sam uporabljam uTorrent in eMule, pa samo meni slabo dela net, na ostalih računalnikih dela normalno (se pravi comp štopa net pri meni). Imam pa 10/10 optiko in seveda m0n0wall ( dokaz o stabilnosti). O vpn bi pa moral malo prebrat na njihovem forumu, ker ga zaenkrat se nisem vzpostavljal
:|

debil ::

Ok. kje je sedaj problem? V tem da router za tako ceno (do 120€) ne bi premlel 20mbit po zraku ali kje drugje? Pa preko kabla? Še bolj ste me zmedli.

Zheegec ::

Po zraku 20Mbit za enega userja s kakšnim boljšim Linksysom (pa ne razne Speed boster zadeve, tisto je bolj ali manj nateg), gre mogoče samo v primeru odličnega signala.
Varijanta bi bila z 802.11n routerjem in PCI/PCMCIA kartico, tisto gre že lažje pri takšnih hitrostih.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

#000000 ::

edit: aja wifi je črna točka ja

Problem generičnih routerjev (to je kupljenih + ne vseh seveda) je v številu hkratnih povezav, ki ob uporabi p2p programov in dobri lliniji narastejo v nebo. Kar lahko ali povzroča resetiranje ali zmrzal routerja, lahko pa ti že sam windows PC počepne ob preveč povezavah, za XP vem da obstaja en patch ki to odpravi (kako uspešno ne vem ker nisem proobal) glede routerja pa pomaga da ima čim močnejši CPU in Ram, kar pa pri generikih odpade, ker so pač premejhni da bi terali 600 celerona in 256 rama.

Rešitev so stare za vsakodnevno uporabo neprimerne mašine, tipa 300-1000 mhz in par 100 mb rama z dvema mrežnima z nameščenim enim od premnogih Linux distribucij, ki tak promet potolčeta za šalo.

Recimo zgotraj omenejen m0n0wall, žeži tak promet kar s CDja, brez instalacije, na 120 mhz in celo z 64 mb rama (ima opcijo da mu dodaš wifi kartico, katera dela kot AP) Obstajajo pa seveda tudi drugi ki zahtevajo močnejše mašine in imajo še druge cukrčke zraven, kot je antispam, antivirus ipd.

Uglavnem nabav en poceni PC, daj notr m0n0wall CD, poveži mašine preko switcha in uživaj, v switch lahko (kot že omenjeno) priklopiš tudi biloker Access Point in boš mel, wireless, ampak spet glej da ne vzameš nek zanič AP ker pol ti bo wifi ali padal dol ali ne bo šel nikamor. Če maš pa šanso, vse poveži žično in te ne bo bolela glava, če ti kdo kej krade ipd.

LP

še linki
m0n0wall
Coyote Linux
Brazil FW

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

debil ::

Če pa samo kompe povežem z utp kablom iz switcha, ne bi bilo dovolj?

SasoS ::

2 bo šlo (če imaš dinamičen IP), več pa ne

AndrejS ::

@SasoS ? Zakaj pa samo 2 ... če ima dinamični IP...
Vse je odvisno od ponudnika interneta....
Jaz imam naprimer statični IP ( 4 naslove) na enem kablu... vse je mogoče, odvisno kako se z ponudnikom zmeniš in koliko plačaš>:D

debil ::

SasoS zaenkrat imam preko switcha 3 kable izpeljane. Eden direktno v rač. Drugi v router in potem dva iz routerja v dva računalnika. Slednjega se želim znebiti, ker mi hitrost ni všečna.
Tako da trenutno iščem kvaliteten RJ45 i-člen, če kdo ve kje sa ga da kupiti v LJ? Da ne naročam preko spleta oz. hodim izven LJ za tako malenkost.

Upam da moderatorji nimajo nič proti, če si človek premisli (glede naslova teme in trenutnega stališča).:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
879725 (6466) janezek67
»

cene ruterjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556577 (5333) gameby
»

Izbira routerja za majhno podjetje

Oddelek: Omrežja in internet
393133 (2160) bastadu
»

Računlik - router

Oddelek: Omrežja in internet
181481 (1174) steev
»

Linux based router na USB

Oddelek: Omrežja in internet
492755 (1926) Steinkauz

Več podobnih tem