» »

Attiny 2313-20pu

Attiny 2313-20pu

KSL ::

Ali morda kdo pozna ta mikrokontroler. Imam namrec problem ko zunanja temperatura pade pod 0 st. Se mu zmesa.
  • polepsal: Azrael ()

CCfly ::

Kaj pa pravijo specifikacije glede območja delovanja ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Od -50 do +80 v vseh pogledih

Zgodovina sprememb…

noraguta ::

a si ziher glede napajanja?
ker sam sem ziher ,da specifikacije govorijo malo drugače.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Stem sem mislil stopinje ne V. Napajanje je stalno +5v. Vse deluje odlicno dokler ploscice ne postavim ven na hladno.

noraguta ::

ja lahko gre za oscilator , napajaš baterijsko ,... en kup problemov je lahko , preglej datasheet(najbrž si že?) tam imaš par tabelc za temperature odvisnosti. lahko gre pa za kaj drugega na vezju , kar podere simbiozo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Napajanje je preko regulatorja 5v glavna napetost pa je 24v iz usmernika. Oscilatorja na pinu 4 in 5 ne uporabljam. Sem mislil ce je ze kdo imel podobne probleme.

zcetrt ::

Se mu zmeše neglede na vpisan program? Samo tako, za vsak slučaj, da ne meriš slučajno temperature in si se kaj aritmetično usekal v programu :)
4.

Zanimivo je ce imam na vhod pripeljan signal se mu mesa ce pa imam vhod odprt je v mirujocem polozaju.
Ali je mozno da je kaj narobe napisano v programu samem.

Zgodovina sprememb…

Ce vhodnega signala ni je vse OK

int47 ::

Vprašaj kakšno vedeževalko, ali jasnovidko.

Če hočeš pomoč, pripni shemo, izvorno kodo, nastavitve fuse bitov, oz. bolj podrobno napiši kaj delaš in kakšen je problem.
Šele potem ti bo lahko kdo pomagal.

P.S.
Sem porabil že kar nekaj teh kontrolerjev in še nisem naletel na slab primerek.

Azrael ::

Ne piši z VELIKIMI črkami!

Že tvoj prejšnji post o delovni temperaturi je bil ravno zaradi njih nerazumljiv večini bralcev te teme, saj črka V, v fiziki in elektrotehniki pomeni nekaj drugega, kot mala črka v, v slovnici. Da ne omenjam tega, da je tako besedilo težko brati, kar ne vliva blagodejno na voljo drugih uporabnikov foruma, do sodelovanja v taki temi in hitro rešitev problema.

Dovolj graje, nazaj k problemu.

Kakšen signal (analogni ali digitalni) in na kateri pin mikrormilnika pripelješ problematični signal?

Še pdf o tem Atmelu.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vezje oziroma elektronika pretvarja DMX protokol v analogni 0-5v Vhod iman na cip SN7917 iz tega pa sledi mikroprocesor kateri mi pretvarja v tri analogne izhode.Za analogne ishode sem uporabil nozice 6,7,8

int47 ::

DMX je oblika serijske komunikacije. Če naj se dve napravi razumeta, se lahko sprejemni in oddajni takt razlikujeta za manj kot 5%. Ker sta napravi dve, lahko posamezna odstopa do 2,5% (velja za prenos start bit + 8 podatkovnih bitov + stop bit).

V PDF-ju stran 207, je graf odisnosti 8Mhz internega oscilatorja od temperature. Če se nisem zmotil, se pri spremembi temperature 0 - 20 °C frekvenca int. 8MHz oscilatorja spremeni za cca 6%.

8Mhz interni oscilator je odvisen tudi od napajalne napetosti...

VolkD ::

Če je izvedljivo uporabi raje kristal v oscilatorju !
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

20sdfj093f ::

KSL = Konič?

LP D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava ure - Pomoč pri izdelavi vezja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
163456 (1799) pure00
»

LCD-TERMOMETER

244103 (3644) Voluharr
»

Microchip MPLAB icd 2 (pic16f876a)

Oddelek: Programiranje
111179 (1056) Highlag
»

DS18B20, meritve v mraziščih (strani: 1 2 )

828740 (7255) TESKAn
»

LCD display - USB

81292 (1106) settler

Več podobnih tem