Forum » Strojna oprema » GeForce 8800GT
GeForce 8800GT

Cveto ::
Pravkar je prišla cena za novi Radeon HD3870 (219€), kar bo cene 8800GTS 320 spet malo spustilo, ker je kartico očitno boljša, da ne omenjam da je nova.

damjan11 ::
3870 V AT cena 190e
No 8800gts pa sigurno dbiš pod 200e v to sem prepričan. Vsak bo zopet težil k temu, da dobi novo kartico z novo tehnologijo kar 3870 zagotovo je. Zato ne bo nobeno čudo, če boš 8800gts dobu že za neverjetnih 150e. Zdaj se bodo pa oglasili lastniki 8800 gts-k in povzdignili glas
Ker je to tema 8800gt naj povem, da je ta kartica močno precenjena in to samo zaradi dobave.Upam, da bo z 3800 serijo malo drugače.
life sucks
No 8800gts pa sigurno dbiš pod 200e v to sem prepričan. Vsak bo zopet težil k temu, da dobi novo kartico z novo tehnologijo kar 3870 zagotovo je. Zato ne bo nobeno čudo, če boš 8800gts dobu že za neverjetnih 150e. Zdaj se bodo pa oglasili lastniki 8800 gts-k in povzdignili glas
Ker je to tema 8800gt naj povem, da je ta kartica močno precenjena in to samo zaradi dobave.Upam, da bo z 3800 serijo malo drugače.
life sucks

krucymucy ::
precenjena gor al dol. dobra je. kako precenjena je potem sele HD2900 in 8800GTS/GTX

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krucymucy ()

Tr0n ::
Pri nas so vse zadeve, se posebaj pa rac. komponente, precenjene.
Ce racunam, da sem pol leta nazaj kupil 8800GTS320 za 260€, danes pa za isti denar dobim boljo kartico, potem se zadeva giblje nekje v mejah.
Je pa res da se recimo v Avstriji da 8800GT kupit ze za 200€ naprej.
Ce racunam, da sem pol leta nazaj kupil 8800GTS320 za 260€, danes pa za isti denar dobim boljo kartico, potem se zadeva giblje nekje v mejah.
Je pa res da se recimo v Avstriji da 8800GT kupit ze za 200€ naprej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

PlayTheGame ::
@kmxkmx
Temperaturo merim s programom Sensorview 3.1 (temperature so preverjeno pravilne), razlog za relativno nizke temp. (cca. 37°C pod high loadom) pa tiči v ohišju Antec Nine Hundred ter Thermaltake BigTyp VX120 hladilniku.
Ontopic:
Včeraj sem si končno namestil Crysis. Ugotovil sem sledeče in sicer, da v XP-jih na MAX nastavitvah, 4xAA, pri 1280x1024 resoluciji igra dela brez najmanjšega štekanja. Seveda so max nastavitve v XP-jih = HIGH, kar ustreza dx 9.0c načinu. Medtem ko v Visti v dx 10 načinu (nastavitve = VERY HIGH; ostale nastavitve iste) igra na momente opazno šteka (npr. pri akciji). S tem da jaz na oko nisem opazil razlike v grafiki med HIGH in VERY HIGH načinom igranja, je morda kdo izmed vas?
Igro bom preigral v starih dobrih XP-jih, je..š ti to Visto in dx10.
PLayTheGame: V čem ti to meriš temperature??
Temperaturo merim s programom Sensorview 3.1 (temperature so preverjeno pravilne), razlog za relativno nizke temp. (cca. 37°C pod high loadom) pa tiči v ohišju Antec Nine Hundred ter Thermaltake BigTyp VX120 hladilniku.

Ontopic:
Včeraj sem si končno namestil Crysis. Ugotovil sem sledeče in sicer, da v XP-jih na MAX nastavitvah, 4xAA, pri 1280x1024 resoluciji igra dela brez najmanjšega štekanja. Seveda so max nastavitve v XP-jih = HIGH, kar ustreza dx 9.0c načinu. Medtem ko v Visti v dx 10 načinu (nastavitve = VERY HIGH; ostale nastavitve iste) igra na momente opazno šteka (npr. pri akciji). S tem da jaz na oko nisem opazil razlike v grafiki med HIGH in VERY HIGH načinom igranja, je morda kdo izmed vas?

MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

kixs ::
Sicer ima Crysis svojo temo...
Tule je review spila in ocene razlicnih graficnih nastavitev:
http://www.bit-tech.net/gaming/2007/11/16/crysis/5
Tule je review spila in ocene razlicnih graficnih nastavitev:
http://www.bit-tech.net/gaming/2007/11/16/crysis/5

kotnikd3 ::
radeon 3870 na SLO trgu :P
Elektronika.si
sem pa gledal teste, pa v večini (80%) testov zmaga geforce 8800gt.
v dx10 pa itq nima šans.
Elektronika.si
sem pa gledal teste, pa v večini (80%) testov zmaga geforce 8800gt.
v dx10 pa itq nima šans.

Ah ta Elektronika.si. V online katalog dodajo, ceprav se zdalec nimajo kartice, pa tudi garancijo imajo ponavadi 1 leto.

Zheegec ::
Jutri dobim še eno Club3D, je walda že rezervirana.
V torek (skoraj 100%) 5kos od Gigabyte, neki rezervacij imam že, kdor želi na ZS. Cena (kot vedno) 259,90€.
V torek (skoraj 100%) 5kos od Gigabyte, neki rezervacij imam že, kdor želi na ZS. Cena (kot vedno) 259,90€.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Club3D 8800GT 512
700/1750/1980
169.09 beta
Vista32
3DMark06: 11.8k
Vent hitrost je default, tako da bi se se dalo malo iztisnit.
Sem pa pricakoval visji score pri naviti 8800GT.
Je pa definitivno razlika pri igrah. GoW vse HIGH/HIGHEST, DX10 in AA = smooth like a babies ass.
700/1750/1980
169.09 beta
Vista32
3DMark06: 11.8k
Vent hitrost je default, tako da bi se se dalo malo iztisnit.
Sem pa pricakoval visji score pri naviti 8800GT.

Je pa definitivno razlika pri igrah. GoW vse HIGH/HIGHEST, DX10 in AA = smooth like a babies ass.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

JIM22 ::
Kaka je pa mašina? Je full odvisno kak sistem maš. Za amd je to čist normalno, če maš pa kakga Q, pol je pa res bogo.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)
Vsi na FB pridružite se itVision :)

=Exceed= ::
Z C2D 6750 (3,2GHz) na Msi P35NEO-F z 2GB rama in MSI 8800GT------->12900 pik v 2006
Zelo solidno glede na to da je grafa delovala na stock!
LP
Zelo solidno glede na to da je grafa delovala na stock!
LP

wisky ::
Mene zanima kakšna je razlika med proizvajalci grafične kartice 8800gt ( XFX, Club 3D, BFG,..... ) Ali so vse iste ali je pa kaj drugače ????

ej KMETEK
a maš 2 grafične 8800GT?
a prodajaš al kaj? zato k jst bi rabu eno. pri Demise.si sm pred dvema tednoma (v četrtek) naročil, ampak majo zmeri izgovore "v 3 dneh dobimo"
?
ALIEn3001
a potlej prodajaš 8800GT?
(bmk firma)
mi lahka rezerviraš eno?
lej.....kot sem zgori reku, sm že naroču grafo pr demise.si, ampak majo izgovore.
mi lahko eno rezerviraš, ti v ponedeljek povem ali mi jo pošlji, ker je možno, da jo bom do ponedelka prejel od Demise.si (vse je mogoče:D). če je do ponedelka ne dobim, 100% naročim pr teb. na ku..c mi grejo, pa še cel komp mam doma, razen grafe
?
a maš 2 grafične 8800GT?
a prodajaš al kaj? zato k jst bi rabu eno. pri Demise.si sm pred dvema tednoma (v četrtek) naročil, ampak majo zmeri izgovore "v 3 dneh dobimo"

?
ALIEn3001
a potlej prodajaš 8800GT?

mi lahka rezerviraš eno?
lej.....kot sem zgori reku, sm že naroču grafo pr demise.si, ampak majo izgovore.
mi lahko eno rezerviraš, ti v ponedeljek povem ali mi jo pošlji, ker je možno, da jo bom do ponedelka prejel od Demise.si (vse je mogoče:D). če je do ponedelka ne dobim, 100% naročim pr teb. na ku..c mi grejo, pa še cel komp mam doma, razen grafe

?

nekikr ::
Drugač z dobavo 3870 ni nič bolje kot 8800GT.........naročil sem 50 kosov, dobil jih bom 5, po dvournem pregovarjanju z nizozemci :)

Horsechoker ::
Koliko je garancija na teh Gigabaytevih? Če je vsaj 2 lahko daš eno na stran zame, če imaš še kako prosto...
-------
V AGT-ju še vedno ne duha ne sluho o Gainwardovih... pa tudi na matično bom zgleda čakal teden dni...
-------
V AGT-ju še vedno ne duha ne sluho o Gainwardovih... pa tudi na matično bom zgleda čakal teden dni...
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horsechoker ()

Horsechoker
kaj pa je to? 8800gt na AGT.si
si že kj povprašal glede XFX-ovih v tej trgovini? k jst tut rabm to grafo
kaj pa je to? 8800gt na AGT.si
si že kj povprašal glede XFX-ovih v tej trgovini? k jst tut rabm to grafo

Horsechoker ::
Sem ja in odgovor je bil, proti koncu tedna. Že pred tem mi je bilo rečeno, da bo v ponedeljek itd... Same ol' same ol'
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

Grey ::
Rečeno je bilo, da 30 komadov Gainwarda...zdaj, če je to res ali ne, bomo videli v petek (niso pa bile vse rezervirane, cca 5 komadov je bilo še frei, ko sem se pogovarjal)

TechBeats ::
Kaj pa tisti, ki je pred pol leta dal za 8800GTS 320MB ... 319€
hja jebiga, lol direkt tok sm dau za Leadtekovo u bigbangu ja
jst ne mislm hitet na to gtjko, sploh k pride decembra nova gts, sploh pa raj počakam na 9ko mi sploh ni panike špilat s to grafo na 1280x1024 ponavad use do konca razen Krize pa itak ni mišlena na max z 8ko kot je blo že kao z 7ko rečen, da bo LOL. Raj lepo na D9E aka 9800 počakam, pol pa bo Kriza šopala do konca use na max u dx10 LOL, later...
hja jebiga, lol direkt tok sm dau za Leadtekovo u bigbangu ja

jst ne mislm hitet na to gtjko, sploh k pride decembra nova gts, sploh pa raj počakam na 9ko mi sploh ni panike špilat s to grafo na 1280x1024 ponavad use do konca razen Krize pa itak ni mišlena na max z 8ko kot je blo že kao z 7ko rečen, da bo LOL. Raj lepo na D9E aka 9800 počakam, pol pa bo Kriza šopala do konca use na max u dx10 LOL, later...

AciD TriP

ko pride 9800, bom pa isto rekel kot ti......sam da bom cakal na 10800 in kritiziral kako Crysis 2 ne dela na 9800 seriji na max, 64xAA.....
če se ti splača čakat na NEW 8800gts, se ti pol tut splača čakat na D9P ali pa D9E.
9800 še ni bla omenjena s strani nVidie, tut neuradnega kaj šele uradnega datuma izida ni.
vedno lahko čakaš na nekaj boljšega.....this sucks
jst pa še vedno mislim da je 8800gt price/performance super.

9800 še ni bla omenjena s strani nVidie, tut neuradnega kaj šele uradnega datuma izida ni.
vedno lahko čakaš na nekaj boljšega.....this sucks
jst pa še vedno mislim da je 8800gt price/performance super.

GrimReaper ::
Ugotovil sem sledeče in sicer, da v XP-jih na MAX nastavitvah, 4xAA, pri 1280x1024 resoluciji igra dela brez najmanjšega štekanja.
Jest AA sploh nisem probal vključit, sej že brez ravno da je še tekoče, 1280 High, min 21FPS, max 47FPS, povprečno 39FPS. Seveda na XP, na Visti lahko igraš samo na Medium. Sploh pa igra ne rabi AA, jest rabim AA nujno samo v Test Drive, najbrž tut v NFS, pri FPS igrah pa ne.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

krucymucy ::
pa sem jo dobil. no TNT express jo ima. XFX8800GT extreme ... mal je draga, ampak a naj cakam se mesec ...

TechBeats ::
ko pride 9800, bom pa isto rekel kot ti......sam da bom cakal na 10800 in kritiziral kako Crysis 2 ne dela na 9800 seriji na max, 64xAA.....
če se ti splača čakat na NEW 8800gts, se ti pol tut splača čakat na D9P ali pa D9E.
ja sej usak po svoje, jst sm tud komi čaku da sm pršu iz 6600gt na 8800gts, pa mi ni niti mal žal ker so zdej gtjke uzini, lahko še zdej 2leti ukomot počakam lol tud na 10ko, hehe sej sm že takoj k sm zvedu, da bo kmal kao tanova 9ka mela 1trea flop performance, mal u jezik ugriznu in si reku da bom na 10ko počakau :P lol, ...
moj point je sam za tiste k že mate 8800 pa hitite na to GT se boste lohkla da kr zajebal, pa ne govorim zdej za 9ko, mislm na GTS, ker bo pa dirket na ULTRA ravni če ne še hitrejša, pol vm bo pa bad, ker bo kr dost hitrjša in hladnejša od GTjke hehe
, in kaj pol boste pa hitel na GTSjko al kwa haha

ja sej usak po svoje, jst sm tud komi čaku da sm pršu iz 6600gt na 8800gts, pa mi ni niti mal žal ker so zdej gtjke uzini, lahko še zdej 2leti ukomot počakam lol tud na 10ko, hehe sej sm že takoj k sm zvedu, da bo kmal kao tanova 9ka mela 1trea flop performance, mal u jezik ugriznu in si reku da bom na 10ko počakau :P lol, ...
moj point je sam za tiste k že mate 8800 pa hitite na to GT se boste lohkla da kr zajebal, pa ne govorim zdej za 9ko, mislm na GTS, ker bo pa dirket na ULTRA ravni če ne še hitrejša, pol vm bo pa bad, ker bo kr dost hitrjša in hladnejša od GTjke hehe

AciD TriP

Jest AA sploh nisem probal vključit, sej že brez ravno da je še tekoče, 1280 High, min 21FPS, max 47FPS, povprečno 39FPS. Seveda na XP, na Visti lahko igraš samo na Medium.
Hm, FPS-jev ravno nisem meril, ampak kot rečeno v XP-jih igra takole od oka dela brez najmanjšega štekanja pri nastavitvah 1024x1280; 4xAA in vse na HIGH. Na 8800gt bi ti moralo tako delat, vsaj v XP-jih, če že ne v Visti.
Kar se kupovanja kartic tiče, prehod iz 8800GTS na 8800GT je za moje pojme totalno nesmiseln (razen če imaš preveč €€€), drugo je pa seveda prehod iz serij 7xxx ali 6xxx. Isto bo po moje nesmiselno iti iz 8800GT na 9xxx, zato da boš lahko imel pri tistih 2 ali 3 igrah vse vklopljeno na 'max', ko bi sicer imel na 'high'. Jaz bom serijo 9xxx sigurno preskočil in počakal na 10xxx, ko bo verjetno spet taka velika razlika kot je danes med npr. 8800GT in 6800GT ali kot je bila 3 leta nazaj npr. med 6800GT in 4200Ti. Je pa kartica 8800GT dejansko ta trenutek 'best buy', kot ga že dolgo ni bilo. Že od geforcea 3 dalje so cene 'high-end' grafičnih dosegale bivših 100 jurjev oz. kar krepko čez.

Na Visti32, Crysis HIGH, 2x AA, 8800GT, 169.09 = laufa normalno brez zatikanja. Tudi na VERY HIGH se da igrat, vendar ni skozi celotno igro FPS potreben za FPS.

keworkian ::
Joj ravno sedaj sem klical na demise.si se mi je model kar zasmilil, dejansko ni rekel "jih dobimo jutri 100%". Tole cakanje tok ubija, da je kar konec.
Obscenities in B-Flat

Pa sj si sam kriv....povedal sem točno kje bo zaloga in kdaj, vi pa še kar naročujete "tam nekje". Zdej pa čakej

keworkian ::
Mah predno jaz tukaj preberem je ze vse razprodano ali pa rezervirano.
Obscenities in B-Flat

Mogoče en nasvet: Jaz npr. sem se en dan v začetku novembra kar tako na slepo odpravil v BOF, povprašal po grafični 8800 gt (itak jih ni bilo oz. so bile rezervirane), jo naročil in naslednji dan že dobil.
In takrat jih je bilo še kar nekaj na razpolago od Gainwarda. Da bi jo naročeval prek interneta, mi bi padlo na misel kot zadnje, rajši bi poklical, še rajši pa kot rečeno šel tja osebno.

_Knight
res si klical? rekel pa NI "ju3 dobimo 100%" ?
omFg. Jst sm naročil pred dvema tednoma v četrtek, pa nisem še dobil. Vedno so govorili da dobijo v četrtek ali pa torek.
res si klical? rekel pa NI "ju3 dobimo 100%" ?
omFg. Jst sm naročil pred dvema tednoma v četrtek, pa nisem še dobil. Vedno so govorili da dobijo v četrtek ali pa torek.

nimr0d ::
Tud jest čakam 8800GT (BFG) pri demise.si... sem danes klical in so rekli da jih pričakujejo vsak dan, pa da so proizvajalci krivi za zamudo... nič pa ni rekel kdaj naj bi grafe približno dobili

Zgodovina sprememb…
- spremenil: nimr0d ()

Zadeva bo postala zanimiva ko bodo dobavljivi Radeoni 3870 (kar naj bi bilo naslednji torek in sicer pri firmi ki se bolj resno drži rokov kot demise in podobni)
Sam sem malo primerjal cene in zmogljivosti in ugotovil, da je cena ravno toliko nižja kot so nižje zmogljivosti (cca 85% cene 8800GT)
Sam sem malo primerjal cene in zmogljivosti in ugotovil, da je cena ravno toliko nižja kot so nižje zmogljivosti (cca 85% cene 8800GT)

nimr0d ::
Lej demise.si nič nič krivo...krivi so dobavitelji ki so zaje**** tko kot ponavadi... in ker se ne držijo rokov...

Mah, saj vem da ni kriv Demise, ja pa pri njih problem da eno stvar obljubijo, ko se jim samo zdi da bi lahko to dobili do takrat, da pač zadržijo kupca. Pri Funtechu so recimo rekli: kartic ni, ne vemo kdaj bodo in so jih obljubili šele takrat ko so zagotovo vedeli da pridejo.

TOP ::
Evo končno dobill danes 8800GT XFX EXTREME EDITION.Lepo pakiranje ni kaj,sedaj bomo vidli ,kako deluje.

Seveda je Demise.si kriv.....saj vejo kdaj dobijo. Če pa ne pa ne smejo reči "jutri, v četrtek ali pa drug teden". Funtech te ne bo nategoval 3 tedne...

Xtra ::
Hja, jst Crysis normalno spilam na 2xAA in pa Very high.
Osebno mi Crysis ni tok ušeč.Je CoD 4 boljši.Nekako ni tist kr sm prčakvau od njega.
Še enkrat prašam, a kdo ve kako natančn bi jst špilu Crysis u DirectX 10?
LP
Osebno mi Crysis ni tok ušeč.Je CoD 4 boljši.Nekako ni tist kr sm prčakvau od njega.
Še enkrat prašam, a kdo ve kako natančn bi jst špilu Crysis u DirectX 10?
LP
Q6600, Gigabyte P35-DS4, 2x1gb,
eVga GeForce 8800GT 512MB SUperclocked Edition,Zalman 600W,
Heat pipe cooling,Zalman 2x120mm Blue LED, 1x80 LED,320Gb Seagate,...
eVga GeForce 8800GT 512MB SUperclocked Edition,Zalman 600W,
Heat pipe cooling,Zalman 2x120mm Blue LED, 1x80 LED,320Gb Seagate,...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica?! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5503 (4345) | Meizu |
» | Grafika - a se splača? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5240 (4232) | tilinho20 |
» | Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8650 (7737) | JamesBond |
» | GeForce 8800 GT ali GTS ali ?Oddelek: Kaj kupiti | 1899 (1899) | LordPero |
» | GeForce 8800 GT uradno predstavljena (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 12676 (12676) | PrimozR |