Forum » Strojna oprema » GeForce 8800GT
GeForce 8800GT

Dr_M ::
IVo: probi GPU na 744MHz.
takrat shaderji preskocijo na visjo frekvenco. ce ne gre, brez veze gonit na 740 ker ni ucinka.

The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

IVo ::
Sm lih kar ugotovil... GPU locka nad 740
Rame sm zdej dal na 1038 in dubu 12931v 3dmark06.
Kaj pa če skenslam sinhronizacijo GPUja in shaderjev?
Rame sm zdej dal na 1038 in dubu 12931v 3dmark06.
Kaj pa če skenslam sinhronizacijo GPUja in shaderjev?

ne pridobis nic. zal.
dej na 723MHz in to je to.
shaderji pri 723MHZ delajo pri isti frekvenci kot na 740MHz.
dej na 723MHz in to je to.

jah...1890MHz za shaderje je pa kr visoka frekvenca, tko da tok visoko bo redkokdo prsu. 1836MHz pa ocitno zmore vsaka.
verjetno bi se s ksnim voltmodom in vodnim hlajenjem se visji prislo, ampak ksne hude razlike v hitrosti nebi blo.
verjetno bi se s ksnim voltmodom in vodnim hlajenjem se visji prislo, ampak ksne hude razlike v hitrosti nebi blo.

OChack ::
shaderji delajo na dvojni frekvenci oziroma ¸1500-1600mhz (odvisno od proizvajalca)
navijat pa se ih more posebej, vendar če se ne motim ni aplikacije uradno še zunj ki bi to podpirala
navijat pa se ih more posebej, vendar če se ne motim ni aplikacije uradno še zunj ki bi to podpirala
Int€l inside, IDIOT Outside

Xtra ::
Kaj pa RivaTuner?
No, pa da si nekej razjasnim.Z navijanjem GPU-ja dosežemo tudi višje shaderje?
Pa kok je pol priporočena cifra pri navijanju?(gpu/shader/ram)
LP
No, pa da si nekej razjasnim.Z navijanjem GPU-ja dosežemo tudi višje shaderje?
Pa kok je pol priporočena cifra pri navijanju?(gpu/shader/ram)
LP

Davids84 ::
mene pa zanima katere driverje imate za 8800gt,ali imate zadnje 169.** ali katere druge?lp

PlayTheGame ::
Rahel update pri testiranju:
Malenkost sem še navil procesor in grafično:
Proc. E6420 2130@3200 MHz (rami 800 MHz 4-4-4-12; razmerje cpu:ram 1:1)
Gainward 8800GT @650/1850 (shader clock sinhrono z GPU clockom)
3DMark 06: 12172 3D Marks (cca. 1000 pik več kot pri procu na 2800 MHz in default frekvencam grafične - 600/1800)
Se pravi so še kar lepe rezerve

Še slikca:
Malenkost sem še navil procesor in grafično:
Proc. E6420 2130@3200 MHz (rami 800 MHz 4-4-4-12; razmerje cpu:ram 1:1)
Gainward 8800GT @650/1850 (shader clock sinhrono z GPU clockom)
3DMark 06: 12172 3D Marks (cca. 1000 pik več kot pri procu na 2800 MHz in default frekvencam grafične - 600/1800)
Se pravi so še kar lepe rezerve

Še slikca:
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

LEpa
, sam ni ga lepšga kot pogled 14k + pik!!
Upam, da bom to tut dosegu.Upetk dobim vse potrebne stvari za to
.
LP

Upam, da bom to tut dosegu.Upetk dobim vse potrebne stvari za to

LP

Mlacom.Mel so eVGA in Gigabytovo.Vem pa da majo tut XFX Alpha Dog, tko, če keri ne vejo
, ker somi eno ponudbo popravl, pa to dal not.Mel bom pa eVGA Superclocked.Saj to sm naroču.Po pravic povedan, mi je oa usseen kera.Vse se približno isto navijejo.
LP

LP

Grey ::
Aha, ok. Sem mislil, da si jo kje drugje, ker si rekel, da je nisi dobil. Matr, ampak se mi pa vleče to...še posebej, ker sem staro grafo prodal (skoraj teden dni) sedaj pa nimam igrabilne kište....

Jst sm pa bivšo kišto skuru.Neroda sm biv in se mi je šrauf od ohišja zaroluu po matični, in se pod njo zataknil.Mislim, da je prišlo di kratkega stika.
Drgač pa ja.Mam občutek da me kr mal nategujejo pr mlacom.Sistem sem naročil že v sredo med počitncam
LP
Drgač pa ja.Mam občutek da me kr mal nategujejo pr mlacom.Sistem sem naročil že v sredo med počitncam

LP

IVo ::
14k+ pik boš ti dosegel samo s 4jedrnim procom... Ali pa z uibr navitim dvojedrnim 4500+mhz...

TechBeats ::
shader in pa core clock nima veze z voltažo, da je pri 723 in 740 isti clock. Pač sam tko se sinhrono spreminja frekvenca in nč drugač.
evo ena tabela - ta je od 8800gts,gtx, sam so pomoje dost podobne freq. tud za GT
evo za tiste k ste pa mal hadikap u glavo pa nč ne najdete z ata googlom
LOL joke; evo link klik GURU3D kle imate use driverje, rivatuner, 3dmarke...
evo ena tabela - ta je od 8800gts,gtx, sam so pomoje dost podobne freq. tud za GT
evo za tiste k ste pa mal hadikap u glavo pa nč ne najdete z ata googlom

AciD TriP

A pru pa drug stolpec je, k nastavs recmo v RivaTuner iz xxx na xxx, 3 pa 4 pa kok je dejansko pol frekvenca jedra pa shaderjeu?Sm prou razumeu?
LP

LP

m0f0x ::
@Xtra Kaj je to tako zadovoljstvo, da dosežeš 14k+ v 3dmarku? Pa si boš sam kupo novo kišto al te stari podpirajo?

pri G92 so frekvence shaderjev precej visje ocitno kot pri G80.
core 723 = shader 1836, po tisti tabeli je pa skoraj 200mhz nizja frekvenca shaderjev.
core 723 = shader 1836, po tisti tabeli je pa skoraj 200mhz nizja frekvenca shaderjev.

X-gen, tut slučajno ne.Fotr si raj roko odreže k kup kej za komp.Me pa podpira pri nakupu avta, ko ga bom hotel
LP

LP

Cveto ::
Ve kdo kje imajo/dobijo še kakšno kartico? Naročil sem jo v elektronika.si, sicer mi je bilo malo sumljivo, nizka cena pa to, no in potem tip včeraj kliče, da Leadtek nimajo, tako kot nobene druge razene ene za 275, kar je kar precej več kot je bila oglaševana cena (225€), tako da sem rekel da počakam, zdaj me pa vseeno matra da bi zadevo že imel (oni naj bi jih dobili sredi decembra)

Zheegec ::
Kot rečeno, spet omejena dobava 19. 11. 07, prej pa skoraj zagotovo ne, mogoče se bo kje dobil kakšen kos po višji ceni...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

element ::
Zakaj pa rabiš se zgodi garancijo na grafično kartico? Ajde, edin če ti strela skur računalnik, drugač pa neuporabno. Prej bi moral sebe zavarovat, če kej prste v bližino ventilatorja tlačiš.

Keyser Soze ::
Kaj pa če se ti skuri recimo? Pač, se zgodi da ti pade gor kakšen šrauf in se samo zabliska. Al pa zlomiš kakšen pin na konektorju. Ker sem imel "sconto" sem pač to izkoristil za to zavarovanje. Pa še čez tri leta jo bom vrgel po tleh pa dobil novo za tretjino cene. No ja, jo bo vrgel, če jo bo kdo kupil.

OM, F, G!

Ted ::
Čez 3 leta bo dobil zamenjano kartico z enakimi lastnostmi. Če bi se to zgodilo zdaj bi dobil nov 9600 pro
.

Mah...

Keyser Soze ::
Samo problem bo v tem, da ne bo več takšne kartice v prodaji. Torej bodo morali dati ali ekvivalentno ali boljšo. Al pa dobropis. 
Da bi čez tri leta še prodajali 8800GT? Kar težko verjamem.

Da bi čez tri leta še prodajali 8800GT? Kar težko verjamem.
OM, F, G!

_GiZmO_ ::
Evo,test v 3Dmark 06 na hitro:
Grafa na stock:
[url=http://shrani.si/?2a/oT/a7QJzQL/dsc0200...
Navita grafa:
[url=http://shrani.si/?U/Yn/2fHTeewf/dsc0200...
Grafa na stock:
[url=http://shrani.si/?2a/oT/a7QJzQL/dsc0200...
Navita grafa:
[url=http://shrani.si/?U/Yn/2fHTeewf/dsc0200...

TOP ::
Ta garancija je bolj tako brez veze,za moje pojme,še posebej za PC komponenete.Za mehanske poškodbe pa itrak ni garancije.

TOP ::
Aja pa še to če uveljaviš se zgodi,ti ne dajo nove kartice ampak samo toliko proncentov bonusa pri naslednjem nakupu.

Nesta ::
Folk kdo ve katera grafa 8800 GT bo najprej dobavljiva pri elektroniki?
Ce sm prov slisov dobijo drug tedn BFGjevke?
Ostale pa sele cez 3+ tedne ali vec?
Ce sm prov slisov dobijo drug tedn BFGjevke?
Ostale pa sele cez 3+ tedne ali vec?

Zheegec ::
TOP - dobiš novo, enako ali boljšo... samo mimogrede

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014

MEDENA ::
tale "SE zgodi" se bo enkrat tako sesul kot hiša iz šibic
Ko se bo reklamacij nabralo pri zavarovalnici, bodo storitev preprosto ukinili ali dvignii tarifo.

JIM22 ::
Men je pa vseen kok ma garancije, ker več kot 6 mesecev ni v mojem kompu in če jo do takrat ne ubijem, pol bo zdržala nekaj časa.
Vsi jamrate neki 24 mesecev je več kot preveč, ker tole ne bo čez 2 lete nič vredno in se ne boš sekiral če je šla grafa za 10€ v smeti.

Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.
Vsi na FB pridružite se itVision :)

JIM22: zal nekatere ne podpirajo starci in se mormo sami znajdt. men 2 leti garancije kr prov pride, kej vec pa nebi zahtevu.

AapocalypseE ::
Dr_M, pomoje JIM22 z 26imi leti kar za sebe skrbi. Za mene osebno je dovolj 12 mesecev garancije za grafo, ker dandanes hard gamer ne bo imel dlje kartice.

deann ::
Je trenutno sploh kje v Sloveniji možno dobiti 8800GT,mogoče kdo ve kako je v avstriji (Mediamarkt...)

JIM22 ::
Dr_M: zadn komp ki so mi ga stari kupli(7 razred) je biu 486 80mhz z 32mb rama, cca 800mb diska in 2mb grafo. Nqaprej sem se pa sam znajdo. Sorry za OT.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

deann ::
To vem,saj jo imam naročeno,povedali so mi da bi mogla pošiljka priti že vćeraj,ampak bo komaj naslednji teden..pa ravno sedaj sem brez grafične ko je vikend+COD 4,Gears of War...

Cveto ::
Eh, sej ni zdaj kle vprašanje kdo sam skrbi zase ali ne, pač ljudje imamo različen odnos tako do denarja kot do garancije. Meni recimo za grafično kartico ta dodatna garancija ne pomeni dosti, za televizijo recimo bi jo pa takoj vzel.
P.S.: sam skrbim zase, imam 1500€ plače, pa še punca skoraj toliko, pa se mi zdi 250€ za grafiko že kar skoraj preveč in nebi niti pomislil dati toliko če ne bi bila zadeva res vredna svojega denarja. Občudujem pa tiste ki še nimajo svojih dohodkov ali pa delajo za kakšen drobiž, da so pripravljeni tako velik del svojih sredstev odšteti za nekaj tako minljivega kot je grafičan kartica.
P.S.: sam skrbim zase, imam 1500€ plače, pa še punca skoraj toliko, pa se mi zdi 250€ za grafiko že kar skoraj preveč in nebi niti pomislil dati toliko če ne bi bila zadeva res vredna svojega denarja. Občudujem pa tiste ki še nimajo svojih dohodkov ali pa delajo za kakšen drobiž, da so pripravljeni tako velik del svojih sredstev odšteti za nekaj tako minljivega kot je grafičan kartica.

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica?! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5617 (4459) | Meizu |
» | Grafika - a se splača? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5365 (4357) | tilinho20 |
» | Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8825 (7912) | JamesBond |
» | GeForce 8800 GT ali GTS ali ?Oddelek: Kaj kupiti | 1940 (1940) | LordPero |
» | GeForce 8800 GT uradno predstavljena (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 12942 (12942) | PrimozR |