Forum » Operacijski sistemi » Ohranjanje podatkov in reinštalacija winsow
Ohranjanje podatkov in reinštalacija winsow
Blaz22 ::
Lep pozdrav!
Ker mi računalnik deluje vse počasneje in bi se rad znebil nepotrebne navlake na PCju sem se odločil za reinštalacijo windowsow ob enem pa bom naložil boljšo verzijo.
Ker pa ne bi rad izgubil vseh podatkov na disku, sem razmišljal da bi naredil novo particijo in tja dal vse podatke ki bij ih rad ohranil (okoli 45gb podatkov)... nato pa bi prvotno particijo formatiral in naložil windowse na novo. Ali se potem da zdruiiti particije?
Če ima kdo kak nasvet bi bil izredno vesel če bi ga delil z mano. Najlepša hvala!
Aja, nimam zunanjega diska da bi tja skopiral podatke in nato na novo inštaliral vse skupaj.
Torej zanima me kako ohraniti podatke in na novo inštalirati windowse. ;)
Ker mi računalnik deluje vse počasneje in bi se rad znebil nepotrebne navlake na PCju sem se odločil za reinštalacijo windowsow ob enem pa bom naložil boljšo verzijo.
Ker pa ne bi rad izgubil vseh podatkov na disku, sem razmišljal da bi naredil novo particijo in tja dal vse podatke ki bij ih rad ohranil (okoli 45gb podatkov)... nato pa bi prvotno particijo formatiral in naložil windowse na novo. Ali se potem da zdruiiti particije?
Če ima kdo kak nasvet bi bil izredno vesel če bi ga delil z mano. Najlepša hvala!
Aja, nimam zunanjega diska da bi tja skopiral podatke in nato na novo inštaliral vse skupaj.
Torej zanima me kako ohraniti podatke in na novo inštalirati windowse. ;)
jan01 ::
Že v osnovi čisto napačno razmišljanje==ena particija. Če imaš le en disk, imej eno particij za windows, eno za programe in igre, ostalo pa za filme, cdimage, glasbo, zbirka tebi nujnih setupov programov...
In tako bi za novo snemanje windowsev rabil le formatirat windows particijo.
Zagotovo ti bo kdo svetoval resize particije, a to je dokaj tvegano početje... Raje si kupi en cake verbatim dvdjev in posnemi vse pomembne stvari...
In tako bi za novo snemanje windowsev rabil le formatirat windows particijo.
Zagotovo ti bo kdo svetoval resize particije, a to je dokaj tvegano početje... Raje si kupi en cake verbatim dvdjev in posnemi vse pomembne stvari...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava recovery particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1326 (1154) | Mr.B |
» | Pri urejanju ne pokaže vseh particijOddelek: Operacijski sistemi | 3629 (3110) | Malajlo |
» | Brisanje WinXPOddelek: Operacijski sistemi | 1357 (1108) | StratOS |
» | Problem pri inštalaciji Windowsov xp na novo!Oddelek: Programska oprema | 1962 (1676) | Al-Ni |
» | NTFS se mi je sesul. Na pomoč!Oddelek: Programska oprema | 1434 (1151) | vegavega |