» »

zunanji trdi disk

zunanji trdi disk

WIngs ::

ka bi znal bit narobe če mi external HD ne da v moj računalnik pod trdi diski, mi ga pa prebere spodi desno in piše oprema pripravljena za uporabo?

MadMax ::

Nov disk?
Zna bit, da si prelen da bi prebral navodila, kjer piše, da je disk pred uporabo treba ustrezno pripravit (particioniranje, formatiranje...).

Rabljen disk?
Zna bit, da je disk kaput.

Disk, ki na drugem računalniku dela b.p.?
Zna bit, da je problem z USB portom v tvoji kišti.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

kixs ::

Kot prvo je instaliral novo USB napravo - v tvojem primeru Externi disk.

Kot drugo, ce je disk nov, verjetno tudi ni particioniran -> Pojdi v Disk Management, ga inicializiraj, naredi particijo in formatiraj.

LP

em disk je nov ja sam že mam gor stvari k majo poseben pomen (slike,...) pa jih ne smem zgubit...., drugač pa nism nč kej delu navodila so 4. knjiga lotra v debelini, tk da brau res nism, ka bi se dal nardit?

Bojan_ ::

MORDA ti bo moja izkušnja kaj pomagala !! (?)
Meni ga je zunanji disk "sral" tako, da mi je brisal MBR in ga naslednjič, ko sem ga priklopil ni "zaznal". Obnašal se je, kot bi bil nov, neformatiran - ni našel particij !!!
Sem mislil, da je zadeva pokvarjena. Pa sem prišel do (meni) zanimivega zaključka. To se mi je naredilo, kadar sem prižgan in konektan disk enostavno "izvlekel" iz USB ali sem ga ugasnil. ČE "VARNO ODSTRANIM STROJNO OPREMO" - IKONA V SISTEMSKI VRSTICI DESNO SPODAJ, MI DISK DELA (ŽE DOLGO) BREZ PROBLEMA. Podatke, ki so zapisani na takem disku, pa se da rešiti z raznimi programi. :\

MBR? ja jaz sem tu to delu, pol sm ga pa sestriču posodu pa me je poklicu da mu ne prime, sm ga vzel pa še men ni prjel na PC, pa na maminem laptopu tud ne?

trica ::

Žal je ta dik že lar star - mi pa je prejšni teden normalno dela.
Sedaj pa se - izgleda ne zavrti na hitrost napisanih obrato - kot, da se zaganja ne more po zagnat.
lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDD garancija

Oddelek: Pomoč in nasveti
364366 (3781) Xserces
»

Win10 back-up in namestitev Linux OS (dual boot, en notranji disk na laptopu)

Oddelek: Operacijski sistemi
252564 (2262) zero_max
»

Računalnik se ne zažene - nujno

Oddelek: Pomoč in nasveti
377682 (7087) solatko
»

Zunanji Disk Se Ne Odziva

Oddelek: Strojna oprema
497591 (6425) Lyon
»

ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )