» »

javac

javac

Problem Host ::

živjo!
zanima me če kdo ve zakaj "javac" ne dela v cmd-ju. probo sm use metode a nič ne zagrabi.
če mogoč kdo ve zakaj temu tako in kako to uštimat se priporaočam za odg
:\

moowy123 ::

javac ne dela zato, ker winsi ne vejo kaj to za ena stvar je. ko boš dodal direktorij, kjer se je javac nahaja v system path bo pa vedel in boš lahko to uporabljal kjerkoli.

kje se ta path nahaja da bi ga dodal?kak dodam?(prvič delam z temi zadevami zato mi ni neki jasn čist glede javaca):D HVALA

overlord_tm ::

Evo

ok no tle sm že bil enkrat zarad teh for... (čeprav se čudn zdi k sm prej reku da prvič delam...bv)
ja ka tam zamenjam, dodam?? na tistem klinku mal bl tk spisan...

Tr0n ::

Imas sploh instaliran Java SDK?

overlord_tm ::

Tam dodaš na konec en ; potem pa C:\Program Files\Path\To\Java\SDK

Preden sem uspel pregledat zadnja dva odgovora sem pogruntal ker sem malo preveč googlav. Šol sem na Sunovo stran malo pogledat po Compailerjih in potegnil zadevco k ti zinštalira Javo Standard Edition 1.4.2_16
Nato se podal v lastnosti računalnika in tam dodal pot do direktorija \bin\ (to isto zadevo nnašu u kniigi Programming with Java). Tam sm za Path dodal to. potem prestavil javaca do direktorija z programi napisanimi v javi in use se je lepo izteklo v cmd-ju.
se pravii najprej:
-javac ime_datoteke.java
-java ime_datoteke_class

upam da bo tale tema k smo jo dokončal sam z vašo pomoččjo seveda komu še kdaj koristila.
hvala še enkrat zza pomoč!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Java vprasanje - kako spraviti v *.exe datoteko

Oddelek: Programiranje
194010 (359) killa bee
»

JAVA SDK - namestitev

Oddelek: Programiranje
122516 (1614) cobrica