Forum » Strojna oprema » how to za mrezo
how to za mrezo
Ram_z ::
ve kdo za ksna navodila kako postavit mrezo za 8 ljudi z hubom oz nekaj za osnovo.
oz ce je kdo kje kaj vidu
Tnx
oz ce je kdo kje kaj vidu
Tnx
Make Word speak to you. (Oberon->C->Java->VBA->VB6->C#->null)
msmiha ::
Poterebuješ HUB in pa prave kable BNC ali pa UTP, Če so UTP ne smejo biti CROSOWER. Potem pa lepo vse skupaj povežeš in nastaviš IPje pa more delat:\\
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
tec ::
IPje nastavis 192.168.1.1, 192.168.1.2,...
Netmask je 255.255.255.0
Vsi morajo imeti isti workgroup ime
Netmask je 255.255.255.0
Vsi morajo imeti isti workgroup ime
Dami ::
tec: kje pa piše da morjo met isti workgroup?? to sploh ni res. pa tud IPji niso obvezni, sam pa pridejo vseen fajn. Pa če misliš met 8folka gor, obvezno kupi switch!
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
tec ::
Dami: Ja res je....ni nujno, vendar sem jest imel v mislih win omrezje, kjer je za tako manjso mrezo kar pripravno imeti isti workgroup.
Kako pa postavis mrezo brez IP stevilk? Razen tega, da jih server samodejno dodeljuje
Kako pa postavis mrezo brez IP stevilk? Razen tega, da jih server samodejno dodeljuje
Dami ::
Ja sej sem jaz tud mislil na win omrežje:\\ . IPji so res fajn če jih maš, za workgroup je pa čist vseen če maš enakega al ne. Če je dost folka je še bolš da niso enaki, ampak so po skupinah skupaj. Tak prej najdeš kak drug računalnik.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Ram_z ::
Ma sej vse to vem ku gre samo sm tel vedet ce je kje ksn how to ce bi se slucajno stvari kej prevec zakomplicirale.
Sam najlepsa hvala za vse. Temo bom pa pustil odprto tko da ce bo se kej kdo dodal pa bo pomagalo komu drugemu.
Aja v glavme tle v LJ vem da se da dubit 8-portni switcher za 13.000 SIT samo sm pozabu kej ze za eden je. Samo za Informacijo. In clovek ki mi je priporocu tale switcher mi je reku da dela ku sus da ni imel nobenih problemov.:D
Sam najlepsa hvala za vse. Temo bom pa pustil odprto tko da ce bo se kej kdo dodal pa bo pomagalo komu drugemu.
Aja v glavme tle v LJ vem da se da dubit 8-portni switcher za 13.000 SIT samo sm pozabu kej ze za eden je. Samo za Informacijo. In clovek ki mi je priporocu tale switcher mi je reku da dela ku sus da ni imel nobenih problemov.:D
Make Word speak to you. (Oberon->C->Java->VBA->VB6->C#->null)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | workgroup noce in noceOddelek: Omrežja in internet | 2063 (1856) | Microsoft |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1832 (1520) | nimus |
» | Računalnika v mreži se ne viditaOddelek: Pomoč in nasveti | 1416 (1206) | Pirmy76 |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5223 (4459) | Klemenn |
» | Ne dela pa ze 7 dni se ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1399 (1245) | McClane |