Forum » Omrežja in internet » Kako dostopat do modema preko routerja
Kako dostopat do modema preko routerja
nitro66 ::
Kot že v naslovu..... kako dostopat do modema (192.168.2.1) preko routerja (192.168.1.1)
če povežem modem z PCjem direktno gre brez problema, z routerjem vmes pa nič.
Verjetno je treba kaj na routerju nastavit??
če povežem modem z PCjem direktno gre brez problema, z routerjem vmes pa nič.
Verjetno je treba kaj na routerju nastavit??
Yacksy ::
Ne moreš se povezovat preko ruterja na modem.
Oh in sploh, zakaj bi hotel dostopati do modema? Bolj kot ga na miru pustiš, boljše je.
Oh in sploh, zakaj bi hotel dostopati do modema? Bolj kot ga na miru pustiš, boljše je.
Shit happens
Jinto ::
Yacksy ::
Daj no daj, da se ti ne bo kdo smejal ko bo tole vidu. Da ne bi slučajno zadeve tako vezal !
Shit happens
amigo_no1 ::
Router deloval kot switch če bo zvezano tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Hehe, sem se tudi jaz čudil, da zadeva deluje. Problem je bil v tem, da imam jaz router na podstrešju, zaradi wi-fi signala, na podstrešje gre pa le en UTP kabel. Pred tem sem iz vseh štirih pcjev na internet dostopal preko PPPoE povezave, imel pa sem željo, da bi se malce poigral z Tomato firmwareom (Linksys WRT54G), če sem modem vezal na WAN port ni bil dosegljiv saj je bil za NAT. Rešil pa sem tako, kot sem narisal. Zadeva deluje, ja, v router načinu. Router se na interent poveže z PPPoE in naprej deli internet. Izgleda, da so na routerju WAN port in LAN porti povsem ločeni napravi.
Zadeva je povazana tako, prvi kabel iz desne povezuje routerjev LAN port z WAN, drugi kabel pride iz drugega nadstropja na podstrešje, tretji kabel(zeleni) pa povezuje računalnik, ki se nahaja blizu routerja.
Zadeva je povazana tako, prvi kabel iz desne povezuje routerjev LAN port z WAN, drugi kabel pride iz drugega nadstropja na podstrešje, tretji kabel(zeleni) pa povezuje računalnik, ki se nahaja blizu routerja.
Vezava ni popolnoma nič drugačna, kot če bi imel router z enim portom, katerega bi vezal na switch, iz katerega bi vezal še en switch.
jan01 ::
Jinto je čisto prav pokazal kako povezati.Najprej si poglejte kako sploh dela pppoe, pa vam bo jasno zakaj to dela čisto normalno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dostop do ruterja in modema kako nastavitOddelek: Pomoč in nasveti | 3646 (3394) | StajercSSS |
» | težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 6160 (4666) | nx6325 |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5979 (5669) | dreamtheater |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9689 (9358) | Hanzek |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4917 (4436) | SasoS |