Forum » Izdelava spletišč » Forum - novo od zadnjega obiska
Forum - novo od zadnjega obiska
jerry2000 ::
Lep pozdrav
Na svojem forumu sem naredil, da se obiskovalcem pokaže kaj je novo od zadnjega obiska. To ni težko, pogledaš datum, kdaj te je obiskal in pač recimo označiš nova sporočila. Ampak ko gre obiskovalec dol, to seveda izgubi.
Slo-tech ima narejeno bolje oz. drugače. Ko neke teme ne odprem in tudi če grem dol, si on zapomni, do kje sem bral temo. To mi pa ni jasno kako narediti ne da bi hranil eno ogromno bazo, v kateri bi bili vsi topici x vsi userji in zraven za vsakega userja kdaj mu je bila zadnjič tema odpra (ali pa forum, enak princip je).
Mi lahko kdo v štirih stvakih po domače pove, kakšen je pristor da se to naredi? Ne rabim kode, samo princip delovanja.
Hvala in lep pozdrav
Jerry
Na svojem forumu sem naredil, da se obiskovalcem pokaže kaj je novo od zadnjega obiska. To ni težko, pogledaš datum, kdaj te je obiskal in pač recimo označiš nova sporočila. Ampak ko gre obiskovalec dol, to seveda izgubi.
Slo-tech ima narejeno bolje oz. drugače. Ko neke teme ne odprem in tudi če grem dol, si on zapomni, do kje sem bral temo. To mi pa ni jasno kako narediti ne da bi hranil eno ogromno bazo, v kateri bi bili vsi topici x vsi userji in zraven za vsakega userja kdaj mu je bila zadnjič tema odpra (ali pa forum, enak princip je).
Mi lahko kdo v štirih stvakih po domače pove, kakšen je pristor da se to naredi? Ne rabim kode, samo princip delovanja.
Hvala in lep pozdrav
Jerry
Jerry and Tom
Gandalfar ::
To mi pa ni jasno kako narediti ne da bi hranil eno ogromno bazo, v kateri bi bili vsi topici x vsi userji in zraven za vsakega userja kdaj mu je bila zadnjič tema odpra (ali pa forum, enak princip je).
Tocno to slo-tech dela. Hudic je v podrobnostih kako to implementirat tako, da ni pocasno.
Tody ::
Če imaš phpbb forum (ali pač če hočeš vidit koncept) si poglej dodatek "keep unread posts"
Recimor kaj takega
Recimor kaj takega
Hvala. Upa, a res tko dela Slo-tech... Pa to mora biti par milijonov vpisov v tabeli unread post.
Jerry and Tom
Primoz ::
tabele unread posts ... ne rabiš
There can be no real freedom without the freedom to fail.
No, eno tabelo pač rabiš, da shranjuješ ID userjev in ID teme in potem ID sproročila, ki je zadnje prebrano.
Jerry and Tom
zdobersek ::
Stevilo vnosov morda lahko zozas tako, da upostevas samo teme zadnjega dneva/tedna/meseca.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako najlaže rešiti problem z unix permissioniOddelek: Pomoč in nasveti | 1880 (1627) | eVro |
» | Omejitev dostopa do raznih kategorijOddelek: Izdelava spletišč | 805 (531) | Digo991 |
» | PHPBB FORUM (strani: 1 2 3 )Oddelek: Izdelava spletišč | 15814 (11296) | mmorph |
» | Varnostna luknja v .MacOddelek: Novice / Varnost | 2741 (2739) | opeter |
» | Zelje za Internet Explorer (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4726 (3865) | Road Runner |