» »

Forum - novo od zadnjega obiska

Forum - novo od zadnjega obiska

jerry2000 ::

Lep pozdrav

Na svojem forumu sem naredil, da se obiskovalcem pokaže kaj je novo od zadnjega obiska. To ni težko, pogledaš datum, kdaj te je obiskal in pač recimo označiš nova sporočila. Ampak ko gre obiskovalec dol, to seveda izgubi.

Slo-tech ima narejeno bolje oz. drugače. Ko neke teme ne odprem in tudi če grem dol, si on zapomni, do kje sem bral temo. To mi pa ni jasno kako narediti ne da bi hranil eno ogromno bazo, v kateri bi bili vsi topici x vsi userji in zraven za vsakega userja kdaj mu je bila zadnjič tema odpra (ali pa forum, enak princip je).

Mi lahko kdo v štirih stvakih po domače pove, kakšen je pristor da se to naredi? Ne rabim kode, samo princip delovanja.

Hvala in lep pozdrav

Jerry
Jerry and Tom

Gandalfar ::

To mi pa ni jasno kako narediti ne da bi hranil eno ogromno bazo, v kateri bi bili vsi topici x vsi userji in zraven za vsakega userja kdaj mu je bila zadnjič tema odpra (ali pa forum, enak princip je).

Tocno to slo-tech dela. Hudic je v podrobnostih kako to implementirat tako, da ni pocasno.

Tody ::

Če imaš phpbb forum (ali pač če hočeš vidit koncept) si poglej dodatek "keep unread posts"

Recimor kaj takega

Hvala. Upa, a res tko dela Slo-tech... Pa to mora biti par milijonov vpisov v tabeli unread post.
Jerry and Tom

Primoz ::

tabele unread posts ... ne rabiš
There can be no real freedom without the freedom to fail.

No, eno tabelo pač rabiš, da shranjuješ ID userjev in ID teme in potem ID sproročila, ki je zadnje prebrano.
Jerry and Tom

zdobersek ::

Stevilo vnosov morda lahko zozas tako, da upostevas samo teme zadnjega dneva/tedna/meseca.

arjan_t ::

pri tabeli s tako malo podatki pa res nebi smelo bit problema z par miljoni vnosov

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako najlaže rešiti problem z unix permissioni

Oddelek: Pomoč in nasveti
161880 (1627) eVro
»

Omejitev dostopa do raznih kategorij

Oddelek: Izdelava spletišč
15805 (531) Digo991
»

PHPBB FORUM (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10315814 (11296) mmorph
»

Varnostna luknja v .Mac

Oddelek: Novice / Varnost
212741 (2739) opeter
»

Zelje za Internet Explorer (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
514726 (3865) Road Runner

Več podobnih tem