» »

Računalnik se ponovno začene, pol pa nič ne zalaufa

Računalnik se ponovno začene, pol pa nič ne zalaufa

Westix ::

Ok, imam problem z računalnikom. Zgodil se je ko sm brsku po enmu forumu, mel sm pržgan uTorrent, in kar naenkrat se je računalnik rebootu (tak ko bi ga iz elektrike vzel pol pa takoj vkluču nazaj), in po rebootu se zaženeta oba ventilatorja, in CPU dela na 100% (zvok), a se nič ne zgodi, ekran ostane črn, windows ne zalaufa, mislim da se bios tud ne požene, gori pa sam rumena lučka (tista, ki pomeni da računalnik neki dela),modra (pomeni da je računalnik užgan) pa ne zagori. Računalnik v bistvu ostane v fazi prvega zagona ob pritisku na start gumb.
  • spremenil: Westix ()

solatko ::

Vzemi ven disk in ga na drugem računalniku stestiraj z dobrim AV. Če ti nič ne dela na računalniku, je verjetno problem z RAM - i. Vzemi jih ven, dobro spihaj ležišča in po enega vračaj in sprobaj. Potem ti ostane še brisanje bios - a (navodila od matične plošče - jumperji, baterija), lahko je problem napajalnik, če pa je to vse vredu je problem na matični plošči.

rescuer040 ::

so mogoče kakšni piski ob vklopu računalnika?, ker pri meni je bil isti probelm vendar sem ob vklopu zaslišal tri piske. Slabo vstavljena grafična

Westix ::

No medtem sem že skuru napajalnik, se zgodi, tak da sm ga pelal kr na servis da pogledajo kaj je narobe pa popravijo napajalnik če se da, drgač pa ni blo nobenih piskov, sam na polno so delal ventilatorji, ugasnat se ga je pa dal sam tak, da sm ga izkluču iz elektrike. Dvomim da je blo kej narobe z RAMi, kr sm ga mel prej pržganga ene 20 minut in šele potem je mrknu, pa RAMa sta sigurn v redu (ne bi po tem ko se je rebootu začel piskat ''kot da ni ramov not'' če bi bla rama zanič? ), najprej sm pomislu da sm dobu tist virus ko ti disk uniči glede na to da je kr crknu. Res pa je da je lahko neki narobe z BIOSom, ker se mi je učasih računalnik sam zagnal in po ponovnem zagonu mi je vrglo ven opozorilo, da se je sistem obnovil po napaki, ko sm kliknu na ''več'', me je peljalo na stran od microsofta, kjer je napisalo da je neki narobe z biosom in da nja ga nadgradim. No bomo vidl kaj je narobe. Hvala za odgovore.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535390 (4326) svetetko
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
354878 (3006) Riff
»

Računalnik se ne odziva

Oddelek: Pomoč in nasveti
142071 (1927) LukowLoL
»

Matična Plošča ne dela

Oddelek: Strojna oprema
91766 (1581) Glicerin
»

Računalnik crknu po testiranju s Primo 95 NUJNA POMOČ

Oddelek: Pomoč in nasveti
171492 (1196) Bager167

Več podobnih tem