Forum » Operacijski sistemi » ASUS laptop in wireless + Debian
ASUS laptop in wireless + Debian
kaktus1 ::
Lep pozdrav vsem skupaj.
V linuxu sem še bolj nov in po stalnem sesuvanju XPjev sem se odločil za prehod na Debian. Računalnik je laptop Asus M2400N.
Po inštalaciji (CDji) mi vse dela fajn, samo ne znam naložit driverje za wireless (Intel PRO/Wireless 2100) in za zvok. Datoteke sem potegnil dol z http://ipw2100.sourceforge.net/ , ampak ne vem, kako naj jih namestim.
Verzijo imam: 2.6.18-5-686, naložen imam pa tako gnome kot KDE (3.5.5).
Ob prebiranju raznoraznih forumov in brskanju po linux-on-laptops sem rešil nekaj drugih težav, vendar wireless je zgleda pretrd oreh...
Zanima me tudi, če je normalno, da ko dam system Shut down, da se laptop ne ugasne, ampak pride samo do System halted napisa in ga moram še vedno izklopit ročno.
Za kakšen nasvet bi bil zelo zelo hvaležen.
V linuxu sem še bolj nov in po stalnem sesuvanju XPjev sem se odločil za prehod na Debian. Računalnik je laptop Asus M2400N.
Po inštalaciji (CDji) mi vse dela fajn, samo ne znam naložit driverje za wireless (Intel PRO/Wireless 2100) in za zvok. Datoteke sem potegnil dol z http://ipw2100.sourceforge.net/ , ampak ne vem, kako naj jih namestim.
Verzijo imam: 2.6.18-5-686, naložen imam pa tako gnome kot KDE (3.5.5).
Ob prebiranju raznoraznih forumov in brskanju po linux-on-laptops sem rešil nekaj drugih težav, vendar wireless je zgleda pretrd oreh...
Zanima me tudi, če je normalno, da ko dam system Shut down, da se laptop ne ugasne, ampak pride samo do System halted napisa in ga moram še vedno izklopit ročno.
Za kakšen nasvet bi bil zelo zelo hvaležen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IRQL error (BSOD)Oddelek: Pomoč in nasveti | 995 (908) | denial |
» | Acer Aspire 5315 wireless driverOddelek: Omrežja in internet | 10608 (4596) | amigo_no1 |
» | Windows 7 s podporo ARMu?Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 4933 (3368) | Senitel |
» | XP/Linux Ubuntu 8.04Oddelek: Operacijski sistemi | 1982 (1530) | zk_eu |
» | Kateri prenosnik izmed nastetih je najboljsi?'Oddelek: Kaj kupiti | 3292 (3169) | SoNgOkO |