» »

Kako porazdeliti prostor na trdem disku(med C in D)??

Kako porazdeliti prostor na trdem disku(med C in D)??

zan126 ::

Kako naj popravim oz.porazdelim prostor med deljenim diskom C in D,ker mi ga na C stalno primankuje na D(kamor shranjujem filme ...),pa ga je preveč??? hvala lp.

solatko ::

Vzemi Acronis disk direktor in lahko spreminjaš velikost particij, ne da bi kakšen podatek izbrisal ali izgubil. Potegni si program iz neta, narediš boot disk, kar ti program ponudi ob instalaciji, potem pa lahko program pobrišeš. Sam boot dvd ti naloži program disk partition in s tem programom enostavno dodaš particijo, razširiš, skrčiš, brišeš ali pa obnoviš (to še nisem preizkusil, ker uporabljam druge programe).

Primer: na C disku nam zmanjkuje prostora - enostavno na disku D (pokaže nam grafični prikaz diskov) skrčimo particijo, potrdimo z zastavico - to traja različno dolgo - od nekaj sekund do par minut (odvisno od zasedenosti in urejenosti particije D. Ko program to izvede, se na grafičnem prikazu vidi nelociran prostor. Kliknemo disk C z desno tipko, izberemo razširjanje particije in enostavno raztegnemo C disk. Operacijo potrdimo na zastavici in počakamo da program svoje delo konča. Pri izhodu iz programa gremo v Bios, popravimo nastavitve in zadeva je urejena (manj časa, kot sem jaz to pisal).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri Windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
204907 (4483) BorutK-73
»

Problem trdi disk C - pomanjkanje prostora

Oddelek: Strojna oprema
141098 (968) TheRiddle
»

Premajhna sistemska particija

Oddelek: Pomoč in nasveti
212559 (2087) joze67
»

2 windowsi

Oddelek: Pomoč in nasveti
12982 (838) bluefish
»

Kam gre 1gb diska?

Oddelek: Pomoč in nasveti
311885 (1446) alum

Več podobnih tem