Forum » Pomoč in nasveti » Razlika med preklopi ATA,SATA!!
Razlika med preklopi ATA,SATA!!
the_game ::
Mene zanima kakšna je razlika med preklopi za diske, disketnike in CD/DVD-ROM enote.
Jst osebno poznam samo ATA(to je ta široki kabelski priklop), potem je pa še SATA in če še vi kaj druzga poznate mi prosim povejte in razložite kaj je kateri in mogče še kakšna slikica zraven bi prav prišla.
LP!
Jst osebno poznam samo ATA(to je ta široki kabelski priklop), potem je pa še SATA in če še vi kaj druzga poznate mi prosim povejte in razložite kaj je kateri in mogče še kakšna slikica zraven bi prav prišla.
LP!
marsovcek ::
Hej, kaj če bi malo pogledal na kak google ali pa wikipedio?
Na kratko: cd in (star) disk imata enak priklop: ATA. Ta ima 40 žic, lahko jih ima pa 80, kar omogoča hitrejši prenost podatkov. Priklop za disketnik je krajši (34 pinov). SATA je novejši priključek za diske, hitrejši, izgleda popolnoma drugače. Potem pa še SCSI,...
Na kratko: cd in (star) disk imata enak priklop: ATA. Ta ima 40 žic, lahko jih ima pa 80, kar omogoča hitrejši prenost podatkov. Priklop za disketnik je krajši (34 pinov). SATA je novejši priključek za diske, hitrejši, izgleda popolnoma drugače. Potem pa še SCSI,...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IDE master / SATA slaveOddelek: Strojna oprema | 3079 (1393) | Duhec |
» | Predlog pri nakupuOddelek: Kaj kupiti | 1677 (1164) | stasky007 |
» | Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še neOddelek: Strojna oprema | 2714 (2386) | muzičar |
» | Zunanji disk - napajanjeOddelek: Kaj kupiti | 3798 (3383) | SimplTech |
» | Kateri disk 200 gbOddelek: Kaj kupiti | 1391 (1062) | ganzi |