Forum » Pomoč in nasveti » Ubuntu in smbmount
Ubuntu in smbmount
brdi ::
Ewo problem je sledec ! Z smbmoutom sem uspel narediti 1 mount disk iz pcja na laptop.
Po tem smbmount //server/share /localdir -o username=usr,password=pass,uid=xxx,gid=xxx
pred tem sevede mkdir /media/xxx
in vse vredu deluje!
Nato pa se zelim 2gi disk mountat na isti nacin in ko naredim mkdir/media/lala in umount -a in mount -a ali pa umount /media/lala in spet mount ne pokaze tega diska . In tudi ko hocem probat z gornjo kodo naredit sharan folder napise error! Kaj naj storim ?
Po tem smbmount //server/share /localdir -o username=usr,password=pass,uid=xxx,gid=xxx
pred tem sevede mkdir /media/xxx
in vse vredu deluje!
Nato pa se zelim 2gi disk mountat na isti nacin in ko naredim mkdir/media/lala in umount -a in mount -a ali pa umount /media/lala in spet mount ne pokaze tega diska . In tudi ko hocem probat z gornjo kodo naredit sharan folder napise error! Kaj naj storim ?
Ugotovljenega nekaj novega ko napisem ls -a /media mi napise use kkar sem naredil. Nato napisem mount /media/lala in error
root@brdi-laptop:~# mount /media/lala
mount: can't find /media/lala in /etc/fstab or /etc/mtab
no se dokaz da mi naredi disk ampak na zalost ga ni nikjer videt ! na primeru nisem umountal in mountal. dal sem dokaz kako sem delal !
root@brdi-laptop:~# mkdir /media/lala
root@brdi-laptop:~# ls -a /media
. .. cdrom cdrom0 .hal-mtab-lock hda2 lala ntfs stuff
root@brdi-laptop:~# rm -rf /media/laal
root@brdi-laptop:~# rm -rf /media/lala
. .. cdrom cdrom0 .hal-mtab-lock hda2 ntfs stuff
root@brdi-laptop:~# mount /media/lala
mount: can't find /media/lala in /etc/fstab or /etc/mtab
no se dokaz da mi naredi disk ampak na zalost ga ni nikjer videt ! na primeru nisem umountal in mountal. dal sem dokaz kako sem delal !
root@brdi-laptop:~# mkdir /media/lala
. .. cdrom cdrom0 .hal-mtab-lock hda2 lala ntfs stuff
root@brdi-laptop:~# rm -rf /media/laal
root@brdi-laptop:~# rm -rf /media/lala
. .. cdrom cdrom0 .hal-mtab-lock hda2 ntfs stuff
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brdi ()
No problem resen! Sploh ne rabis pred ureditvijo mounta narediti direktoraij "mkdir" ampak samo upostevas tisto kodo iz prvega posta ! In meni ni uspelo narediti bliznjici ko sem imel disk sharan pod imenom "stuff" ampak samo ko sem dau 1 črko!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dostop iz linuxa do datotek v win xpOddelek: Operacijski sistemi | 2240 (1789) | palma |
» | Težave z diskom...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1258 (1151) | dux |
» | [Gentoo] Kernel upgrade (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4937 (4463) | Trubadur |
» | Ubuntu in win particijeOddelek: Operacijski sistemi | 1178 (1034) | ZGI |
» | zunanji USB disk na SuseOddelek: Operacijski sistemi | 1387 (1260) | kriko1 |