Forum » Omrežja in internet » problem s crossover kablom
problem s crossover kablom
mat3j0 ::
preko mrežne bi rad povezal 2 računalnika prenosnrga in navadnega, mam crossover kabel za katerega vem, da je pravilno zvezan, vseeno pa mi povezave nikakor ne zazna piše, neko napako, da povezava ni fully functional. opazil pa sem, da je na prenosnem računalniku činč obrnjen ravno obratno kot na stacionarnem, ali je možno da je to napaka in bi moral na eni strani žice razporediti ne od 1-8 ampak od 8-1.
LP
LP
TyKee ::
Na eni strani je Crossover vezan na 'navadn' nacin, tak kot se veze Straight varjanta.
Na drugi strani pa so zamenjane:
BELO-ORANZNA z BELO-ZELENO
ORANZNA z ZELENO
BELO-ZELENA z BELO-ORANZNO
MODRA z BELO-RJAVO
BELO-MODRA z RJAVO
ZELENA z ORANZNO
BELO-RJAVA z MODRO
RJAVA z BELO-MODRO
oz, tukaj imas sliko:
//urejena slika
Na drugi strani pa so zamenjane:
BELO-ORANZNA z BELO-ZELENO
ORANZNA z ZELENO
BELO-ZELENA z BELO-ORANZNO
MODRA z BELO-RJAVO
BELO-MODRA z RJAVO
ZELENA z ORANZNO
BELO-RJAVA z MODRO
RJAVA z BELO-MODRO
oz, tukaj imas sliko:
//urejena slika
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: jvolk ()
ja saj to vem in kabel je pravilno zvezan, zanima me kje je lahko še napaka da stvar ne dela ali je možno, da je krivo to kar sem napisal v prvem vpeašanju.
LP
LP
ne nič nisem nastavljal na rako sem le pognal čarovnika za povezavo, kje nastavim te naslove ?
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako zvezati kabel za LanOddelek: Omrežja in internet | 5183 (4357) | Bakunin |
» | lan kabli (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14390 (12095) | gazibo |
» | 15m dolg mrežni kabel - ne delaOddelek: Omrežja in internet | 9904 (9202) | racunalnicar |
» | Pomagajte!!!Lan kabelOddelek: Omrežja in internet | 2993 (2845) | ali3n |
» | kakšna je razlika med navadnim UTP kablom in cross-overOddelek: Omrežja in internet | 3901 (3839) | alesrosina |