» »

Obrazložite mi prosim HD2900XT

Obrazložite mi prosim HD2900XT

Shegevara ::

Ok. Stvar je taka. Ob prihodu HD2900X je le ta prejela številne kritike prav čez vse. Pregrevala naj bi se, glasna naj bi bila, slabša naj bi bila od 8800GTX itd....
Ampak vedno bolj me čudi, kako na temu forumu folk priporoča HD2900XT čez vse kar obstaja. Dobro, nisem nVidia fanboy. Vredu, v bioshocku HD2900XT poowna 8800GTX-ko in v parih igrah, katerih ni kaj veliko.

Zdaj malo sem radoveden, kaj je tako dobrega v te grafični kartici. Povejte no, v čem je tako privlačna, da jo tako priporočate?

lp, MedoPu

dukenukem ::

na kratko,za dan cekin, da veliko :D z gonilniki so jo in jo bodo še izpilili :D

kobilica ::

Ma zacetku so bli gonilniki zelo zanic,nekje sem bral da je nova verzija gonilnika pac pri eni igri
fps skocil iz 50 na 70...zdaj je gotovo ze vec :D.

pa tud slišal sem, da če bo model kupoval nVidio 8800GTX,, da bo čez par mesecev težko poganjal kaj na max, kako je pa z HD2900XT? JE res toliko future-proof?

Nic kar je danes ni ne vem kaj future proof.Kmalu bojo nove graficne etc zacele prihajat,ki bojo boljse za future proof

kixs ::

Za FUTURE PROOF si moras omislit igralno konzolo ( xbox360, PS3... ) 8-O

lp

Baltazar-x ::

Pri konventiranju filmou je večkrat hitrejša od gtx,če daješ vodno hlajenje si pršparu min 60E,če gremo navijat se gtx skrije,dobr potencjal zaradi odprte kode(ni nujno da bo kdaj bolš).......lp

kixs ::

Pri konventiranju filmou je večkrat hitrejša od gtx

Dej tole mal razlozi??? Ker me res zanima kako je to mogoce???

lp

Baltazar-x ::

Tak stručko nism da bi glih vedu točn kaj se not dogaja, sm pa to dognal s primerjalnimi metodami (internet) jo pa že 2400xt poseka,pa prej sm pozabu,da je cf možen na večih chipsetih kot sli+trenutno cf več moči stisne.Mal pobrskaj boš sigurn našu.lp

plavi85 ::

Ok . Trenutno kupujem novo grafično kartico , nisem oboževalec ničesar , ampak ker bi rad igrau igre tekoče na 1680x1050 vse ultra oz high si mislim kupiti novo grafično kartico RANG 500Eur. Zdej pa mene zanima kjera pofura kjero na istem sistemu in v isti aplikaciji ? Torej mislil sem Radeon hd2900xt 1024MB GDDR4 VS Geforce 8800GTX...Al je spet fora taka da zdej odvisno katere igre igram , tisto pa naj tudi kupim ?? Naj kdo pokomentira zadevo ...

M-XXXX ::

2900 XT 512MB

plavi85 ::

M-XXXX kako ti kaj delajo Company of Heroes DX10 , Colin McRae DiRT,...na vse detajle do konca in resolucija vsaj 1280x1024 ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: plavi85 ()

Tukaj imaš za COH tako DX9 kot DX10
Dirt pa deluje z 40 fps (8 vozil na progi)

AapocalypseE ::

Meni poganja 2900XT 512MB vse novejše igre komot na MAX na 1280x1024, tako da sem zelo zadovoljen. Sploh BioShock DX10 vse na max in niti enkrat ne zatrokira. Nisem pa ziher koliko je 1GB različica boljša, baje da ni neke velike razlike ampak še nisem videl nobenega testa.

Zgodovina sprememb…

phenom ::

oj, sam kako je zdej s tem ker mam isti problem, razmišljam med hd2900xt 1gb rama in 8800gtx extreme k je mal bl navita, sam zlo se nagibam hd2900xt ker glede na specifikacije je zlo huda zadeva, sam v testih je prava zmešnjava, kakšni pravjo da jo prekaša že 8800gts drugi pa spet da je boljša od 8800gtx, kero se torej bolj splača kupt glede na to da imam namero gonit igre v 1680 resoluciji na 22".

spet pa je zadeva taka, da 8800gtx extreme v testih doseže enak učinek kot 8800 ultra ob enem so pa tud dosežki hd2900xt neverjetni.

Domke ::

Pr teh dveh grafah je IMO ze skor vseen kero kups. Obe bosta odlicno poganjali spile v tej resoluciji, in zarad 5FPS v korist ene al pa druge se res ne gre sekirat a ne. SPloh ce spile poganjata z 50-60FPS.

Če je v 5fps v korist Radeona, in da je Radeon tudi občutno cenejši NI vseeno katero kupiš!

opeter ::

Koliko elektrike pa porabijo te grafične (GF8800, R2900)?

Kdaj bo izšel naslednji rod, v mislih imam predvsem AMD Radeon HD 3600 serijo?

Kolikor vem 2900 porabi malo vec kot 8800.

kaj pa tista, ki ma GDDR4? A to pomeni samo tišje delovanje?

Zakaj pa tisje? To je tip spomina...ce se prav spomnem ima ta 1GB spomina.

phenom ::

ja hd2900xt ma 1 gb spomina, sam ati oblubla da bo serija hd 2900 xtx kos 8800 gtx u, sam nevem kaj tok razpihujejo da b, ker itak bojo sam navil staro in jo prodal kot novo, pri 2900 xtx pravjo da bo tekla z 800 mhz, vse ostalo bo pa enako, edino še ram bo navit, to je pa tud vse.

Senitel ::

Pri konventiranju filmou je večkrat hitrejša od gtx,če daješ vodno hlajenje si pršparu min 60E,če gremo navijat se gtx skrije,dobr potencjal zaradi odprte kode(ni nujno da bo kdaj bolš).......lp

Sorry ampak bluziš... Če misliš predvajanje filmov, 2900 HD ni prav nič boljši od 8800 GTS in GTX. ATI rekel da bo, pa so "pozabili" par stvari vgradit noter. 2400 in 2600 sta drugi štoriji, ampak tudi 8500 in 8600 sta drugi štoriji.
Pa kakšna odprta koda neki? ATI-jevi driverji so zaprti tako kot od NV in po mojem bo tako tudi ostalo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATi HD2900XT ali GeForce 8800GTS 640MB ??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
777428 (5130) Xtra
»

Nabava Gamer računalnika

332795 (1811) JeZo
»

katero grafično kupiti

161578 (1188) Meizu
»

Nov test R600 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
798319 (5795) macgajver
»

ATI Radeon HD 2900XT že mogoče kupiti vsloveniji!

332248 (1382) MEDENA

Več podobnih tem