» »

Pomoč HDMI

Pomoč HDMI

AlesC ::

V računalniku imam hdmi plošček, ki je priklopljen na osnovno ploščo. Rad bi ga priklopil na tv in me zanima, če bo to delovalo. Namreč imam grafično integrirano na osnovni plošči in grafično v pci-e. Uporabljam seveda grafično v pci-e, očitno pa HDMI port uporablja grafiko integrirane grafe. A se da met vklopljene obe grafe, ali bo HDMI delal zase in imam vklopljeno samo grafo na pci-e?

Namreč sedaj imam vklopljeno preko S-vida in lahko imam resolucijo največjo samo 1024x768. Tv mi pa podpira še več in bi rad imel več zaradi HD filmov.

Hvala

p.s.
Mogoče malo čudno postavljeno vprašanje a upam, da ga zastopite in mi boste pomagali. Zanima me če bo HDMI delal ali ne. Drgač bom kupo RGB(vga).
  • spremenil: AlesC ()

Senitel ::

Ja vklopiš še grafično na matični in gor priklopiš TV. Raztegneš desktop na TV in daš gor film...

SimplTech ::

Če prav razumem, te zanima če lahko hkrati laufaš PCIe grafično in integrirano grafično.

Milsim da večina plat to omogoča. V Biosu moreš nastavit, kako se obnaša onboard video (ali je vedno izklopljena, ali je vedno vklopljena, ali pa se izklopi v primeru če zazna grafično na PCIe).

Tako ti izbereš drugo opcijo, da je integrirana grafična vedno vklopljena. Vsaj tako je v BIOSU na moji Gigabyte plati (čipovje Nvidia 6150). Nato pa slediš navodilom Senitel-a.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čuden zagon in počasen BIOS (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
519836 (8812) Amadeuss
»

Grafična kartica Asus Radeon 6870 na Lenovo plošči? Kako? (strani: 1 2 3 )

14010193 (8697) rzidar1
»

SATA 3 kartica?

Oddelek: Kaj kupiti
363574 (2602) KTr1sk
»

Asus M4A89GTD Pro matična plošča

264284 (3902) iphoneecko
»

gigabyte gtx 260 + corsair 650w problem