Forum » Programska oprema » Zaklepanje Firefoxa
Zaklepanje Firefoxa
Keyser Soze ::
A mogoče obstaja kakšen program, ki bi omogočil lockdown Firefoxa. Nekako tako kot je urejeno zaklepanje delovne postaje v windowsih, samo da deluje na nivoju programa - Firefoxa.
Praktično gledano... Llaufam Firefoxa ter imam odprt en kup oken z zasebnimi podatki.Nato moram pustit računalnik stati nekaj časa, hkrati pa omogočit drugim dostop do mojega uporabniškega profila, kar pomeni, da ga ne morem zakleniti. Zato bi rad tega Firefoxa zaščitil z eno "klučavnico", ki bi morebitnemu prišleku onemogočila pogled na moje privat stvari, on pa ne bil s tem na noben način prikrajšan pri uporabi računalnika.
Praktično gledano... Llaufam Firefoxa ter imam odprt en kup oken z zasebnimi podatki.Nato moram pustit računalnik stati nekaj časa, hkrati pa omogočit drugim dostop do mojega uporabniškega profila, kar pomeni, da ga ne morem zakleniti. Zato bi rad tega Firefoxa zaščitil z eno "klučavnico", ki bi morebitnemu prišleku onemogočila pogled na moje privat stvari, on pa ne bil s tem na noben način prikrajšan pri uporabi računalnika.
OM, F, G!
Highlag ::
Ja samo switch user klikneš pa je. Drugi osebek se bo moral prijavit in bo delal normalno, ko boš prišel ti pa skočiš nazaj.
Never trust a computer you can't throw out a window
Problem je v tistem, da moram omogočit dostop do mojega uporabniškega profila.
Računalo je službeno. Na njem se uporablja Lotus Notes in ostali morajo imeti dostop do tega tudi če mene ni v pisarni. Firefox je namenjen za privat mail in ostale zasebne zadeve. To pa nočem, da se "uporablja" v službene namene.
Torej sem uporabnik z omejenimi pravicami, ki nima administratorskih privilegijev. Sedaj me samo zanima kako naj zaščitim svoje osebne stvari pred radovedneži brez in z admin privilegiji.
A razumete moj problem? Ki na žalost presega ponudbo "switch user" komande.
OM, F, G!
Highlag ::
Oglej si tole:
Profilepassword
Kot piše. Težko. Tale extension se lahko relativno enostavno obide. Pa nisem siguren, da sploh deluje v novejši verziji FF.
Gesla in podobne zadeve lahko zaščitiš z master paswordom, ki je lahko za vsak uporabniški profil drugačen. Uporabo profilov lahko skriješ. Narediš bljižnico za tvoj profil in skriješ bljižnico, za ostale narediš bljižnico, za drug profil, ki je seveda brez tvojih podatkov in jo nastaviš na vidno mesto. Za nekoga, ki nebi šel ravno brskat, bi bilo tole čist ok.
Profilepassword
Kot piše. Težko. Tale extension se lahko relativno enostavno obide. Pa nisem siguren, da sploh deluje v novejši verziji FF.
Gesla in podobne zadeve lahko zaščitiš z master paswordom, ki je lahko za vsak uporabniški profil drugačen. Uporabo profilov lahko skriješ. Narediš bljižnico za tvoj profil in skriješ bljižnico, za ostale narediš bljižnico, za drug profil, ki je seveda brez tvojih podatkov in jo nastaviš na vidno mesto. Za nekoga, ki nebi šel ravno brskat, bi bilo tole čist ok.
Never trust a computer you can't throw out a window
True.
No bom poizkusil s tem malim trikom. Master password že imam nastavljen, samo to je zgolj za shranjena gesla.
No bom poizkusil s tem malim trikom. Master password že imam nastavljen, samo to je zgolj za shranjena gesla.
OM, F, G!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitalni certifikat SIGENCAOddelek: Programska oprema | 8982 (3558) | Yossarian |
» | Linux Mint 12 zunaj, ponuja dobro staro gnome izkušnjoOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 15008 (11094) | Icematxyz |
» | ničesar ni..Oddelek: Pomoč in nasveti | 5423 (4682) | nina_s85 |
» | Kako varen je Microsoftov požarni zid? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 5796 (5796) | gumby |
» | Fat 32 : NTFSOddelek: Pomoč in nasveti | 1556 (1289) | andrej |