» »

Parkirna kazen

Parkirna kazen

1
2
»

kekz ::

Če se pogovarjamo o zakonih...
To, kar navajate je naš zakon. Ko smo v tujini in tam naredimo prekršek, velja njihov zakon, ki ni nujno, da je enak našemu.

Kot slovenskemu državljanu vam ne bo čisto nič pomagalo, da pri nas nimamo smrtne kazni. Npr. v ZDA vas bodo vseeno fentali za dovolj hudo kaznivo dejanje (če vas bodo uspeli dobiti).

lufthammer ::

>Jaz bi jih na njihovem mestu še prilimal s cianokolom.

A to zato, ker imaš invalida v familiji? Malo višje si napisal:

Evo, če bomo zaratili, zagotavljam, da se bom potrudil tudi jaz in potem niti z delom (=izterjavo) ne bodo prišli do denarja. Bom izkoristil čisto vsa pravna sredstva, ki jih je čisto zadosti.

Očitno uporabljaš različne vatle za iste probleme.

Če bi bil žleht, bi rekel: Kdo zaboga invalidom sploh dovoli za volan?

Keyser Soze ::

Tole z vročanjem je pa približno ista bedarija kot jo letos počne DURS.

Pošilja odločbe z navadno pošto in ne osebno. Jako pametno. Sploh ko bo treba dokazovat, da je bila upravičencu RES VROČENA in je terjatev upravičena. Gumpeci.:\

P.S.: NAjboljše, da se vse odločbe začne kar z navadno pošto pošiljat. Če se zgubi, se pa zgubi. Bomo že plačali še enkrat višji znesek + stroške izterjave, ker je pošta romala po nesreči nekam drugam.
OM, F, G!

kekz ::

Očitno uporabljaš različne vatle za iste probleme.

Napisal sem tudi, da parkirnih kazni skoraj ne dobivam. Nazadnje pred leti na Bledu, kjer sem parkiral na čisto pravem mestu, samo parkirnine nisem plačal, ker sem pričakoval, da mi je ni treba. V Kranju in Ljubljani (Tivoli) namreč parkirnine popoldne ni. Na Bledu je očitno drugače, jaz pa nisem prebral navodil.

Za moje pojme se tistemu sploh ne bi smelo reči kazen za napačno parkiranje. Kvečjemu kazen zaradi neplačila dajatve (davka).

Dosti kazni dobim zaradi neuporabe varnostnega pasu, ker se pač ne počutim dobro privezan. To bi lahko kvečjemu primerjal z kajenjem, pitjem (seveda ne v času vožnje) in drugimi škodljivimi razvadami. S tem človek škoduje izključno sebi in ne drugim. Nekateri načini škodovanja sebi so dovoljeni, drugi niso. Zakaj le?

jype ::



Vzgojno.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: jype ()

perci ::

Pošilja odločbe z navadno pošto in ne osebno. Jako pametno. Sploh ko bo treba dokazovat, da je bila upravičencu RES VROČENA in je terjatev upravičena. Gumpeci.
Tule si se malo zaletel. V kolikor te zadeva res zanima, ti svetujem, da si dobro prebereš določbe ZDavP-2 glede vročanja.

Keyser Soze ::

perci, si lahko malo bolj specifičen?

Govorim iz osebnih izkušenj. Ker če NE dobim odločbe mi verjetno ni treba plačati manjka davka? Ali pač. Ravno tako kot tale kazen. Ali prehajamo v obdobje nekih totalitarističnih držav, ko bomo vsi skupaj hodili vsak dan na Prešerca gledat če smo slučajno na tabli "državnih dolžnikov"?

P.S.: User friendly administracija all the way. EU wide.:\
OM, F, G!

perci ::

Lahko, preberi 3. odstavek 85. člena ZDavP-2. V kolikor, ne plačaš, DURS ne gre takoj v izvršbo, ampak ti najprej vroči odločbo z osebno vročitvijo. Če pol ne plačaš, se začne izvršba.

S pošiljanjem davčnih odločb po navadni pošti, se je prišparalo zelo veliko denarja. Če bereš cajtnge, vidiš, da je bilo do sedaj plačanih več kot 80% vseh obveznosti. Torej pri vseh teh zavezancih, se je prišparalo denar za osebno vročitev. Nekateri še bodo plačali, nekateri pa bodo pač dobili odločbe osebno vročene.

V glavnem, prišparalo se je louds of money. Se ti še vedno zdi tako bad?

janhar ::

malo offtopic..

Perci, a mogoče veš, če izvršba na DURS-u kdaj zastara? Če zastara koliko časa traja? Odločbo (500€ takrat) so mi z DURS-a poslali decembra 2001, od takrat nič, do sedaj pa sem imel status študenta.Sedaj sem tik pred diplomo in redno zaposlitvijo. Je vse skupaj zastaralo, ali me čaka par tisoč € dolga, vsak mesec okrog 30% plače. Verjetno so se tudi zakoni v tem času kaj spremenili.

kekz ::

Zagotovo tudi zastara (ne vem po kolikem času), ampak vmes je bil še tisti zakon, ki so ga zdaj nekaj kenslali, DA ZAMUDNE OBRESTI NE SMEJO PRESEČI GLAVNICE!

perci ::

janhar: Absolutni zastaralni rok je 10 let, relativni pa 5. Iz tega, kar si napisal, izhaja, da je zadeva zastarala. Ce seveda nisi izpustil kake pomembne malenkosti.

Yossarian ::

Ne poznam davčnega prava. Ampak, če je enkrat izvršba že začeta, ali potem lahko postopek zastara? V civilni izvršbi namreč nikoli ne zastara, ko je enkrat začet postopek.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

perci ::

Davčna izvršba pa je posebne sorte izvršba. Sicer pa se da vse prebrat v ZDavP-2.

Torej, ja - lahko zastara. Pravzaprav ne zastara ampak prekludira. Davčni organ mora to kao "zastaranje" ugotavljat po uradni dolžnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Djuro ::

Evo, še sam imam eno vprašanje.
Včeraj je žena dobila pismo iz trboveljske občine, da je napačno parkirala avto dne 09/05/07 ob 09.05.
Žena je bila takrat na porodniškem dopustu (ca. 3 tedne po porodu), sam sem bil prav tako doma. Nihče od naju ni bil že vsaj 15 let v Trbovljah, avto je bil 100% parkiran v garaži.
Kazni je pa za nekaj čez 80€.

Kaj narest? Kako naj dokaže, da ni parkirala. Še to mi je malo čudno 09/05 ob 09.05. Mal preveč naključij.

Bi lepo prosil za kakšen nasvet. Kako za vraga so našli njeno registrsko? Imajo zadevo poslikano? A je možno, da pride do napake?

marnit ::

To bi morali imeti poslikano.

perci ::

Vse, kar si napisal sem, napiši v pritožbo, dodaj imena ene dveh prič, ki lahko to potrdita in pošlji na občino.

Djuro ::

No, je žena včeraj klicala na trboveljsko občino.
Povedala je da ni dosti možnosti, da bi narobe parkirala zaradi zgoraj navedenega.
Uradnik je zatrdil da imajo sliko in žena je želela da jo preveri. 5 minut je nekaj jamral in govoril počakajte še trenutek, potem pa priznal da je očitno prišlo do napake in da slike nimajo. Zadevo je izbrisal in je postopek bojda končan (se ni potrebno več pritoževat).
OK, sej tip je bil prijazen, ampak kaj če ne bi bili pozorni. Bi te na koncu opozorili, da je bila napaka. Težko verjamem. OK, dopuščam pa da se napake zgodijo.

aljazh ::

Jazb bi na tvojem mestu vseeno poslal pisno pritožbo. Da ne bo kakšnega presenečenja.

Ted ::

Pa ne da je v tem primeru pritožba celo upravičena? >:D
Mah...

1_girl ::

Pozdravljeni!
No pisem vam ker me nekaj zanima. Moja mami, je danes sla z avtom ven, ker je imela probleme z zdravjem je nekako parkirala na parkiriscu za invalide. Znaka pravi da ni opazila.
Se je pa to zgodilo po 6 uri.
In je dobila kazen. Ni tako, da redarji po 6. uri ne delajo vec?
Ali to velja samo za parkerna mesta, da ni treba placati?

KoMar- ::

Nekje v tvojem zmedenem sporočilu se skriva vprašanje, če se lahko ogne kazni, ane? Sicer pa - ne posplošuj zadev... ponekod ni treba plačat parkirnine po 6. uri, zakaj bi bilo pa to pravilo, pa ne vem. Lokacije pa seveda nisi povedala...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

1_girl ::

ja tocno to.
No saj sem ze zvedela odgovor v bistvu.
parkirnine ni treba placevati v centru ljubljane po 6. uri. Redarji pa delajo 24h.
Drugace pa lokacija je bila Tabor (Ljubljana), ne vem pa kje tocno, ker nisem bila to jaz.

Šimpanz ::

Jaz živim v centru in enkrat sem prišel domov ob 19:30 zvečer. Ker ni bilo nikjer prostora sem ga parkiral ob pločniku pri bajti in se nisem preveč sekiral, ker bi šel naslednjo jutro od doma že ob 5.00 zjutraj pa sem bil siguren da redarjev več ni. No zlomek je našel avteka ob 20:45 in napisal kazen, tako da predpostavljati da po 6 zvečer ni več redarjev je zmota.

fajmoster ::

Moja matka je dobila za plačat tistih (okoli) 15 evrov, ker menda ni plačala parkirnine. Nato je vložila pritožbo in priložila kopijo parkirnega listka, saj ona vedno plača parkirnino, da se izogne takšnim kaznim. Njena pritožba je bila kljub očitnemu dokazu zavrnjena in je morala vseeno plačati kazen.

Nekateri redarji so žal tako nesposobni, da se jim niti bolje ne da pogledati ali je na armaturi plačan listek ali ne. Zame je taka nesposobnost pač svetovna, za njo žal ne najdem primernejše besede kot čisti in totalni idiotizem, s strani velecenjeno inteligentnih redarjev.

St235 ::

Parkiranje na mestu za invalide je dvovoljeno samo invalidom. V petek ali svetek.

gslo ::

sam da veste, redarji se včasih zglasijo na najbolj neverjetnem mestu ob najbolj neverjetni uri tudi zato, ker se odzovejo na klic razpičkanega idiota, ki ga imate za soseda. predvsem v ljubljani je ta šport zelo v razmahu. nekomu ni všeč vaša "iznajdljivost" pri parkiranju, po možnosti je še upokojen in nima počet kaj drugega kot čekirat stanje na ulci čez okno.. pa mamo kar mamo.

KoMar- ::

Kriv si si pa vseeno sam ;)

Keyser Soze ::

St235 je izjavil:

Parkiranje na mestu za invalide je dvovoljeno samo invalidom. V petek ali svetek.

24/7 reče mladina.

Za normalna parkirna mesta (bele označbe) je pa ponavadi na začetku ulice na znaku dodatna tabla, kjer piše maksimalni čas parkiranja (se mi zdi) in pa čas ko je potrebno parkiranje plačat (100%).
OM, F, G!

St235 ::

24/7 reče mladina.

njihov problem :)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

kazen za parkiranje na hrvaškem 2015 shain pacheco vinković

Oddelek: Na cesti
328233 (5901) AndrejO
»

LJ - obvestilo redarstva kljub plačani parkirnini

Oddelek: Na cesti
283345 (1966) HappyPills
»

Obvestilo Redarstva (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
619197 (6825) globoko grlo
»

Plačilo kazni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6110202 (8089) Airskull

Več podobnih tem