» »

prednost parov pomnilnikov RAM

prednost parov pomnilnikov RAM

nbk ::

Pozdravljeni!
Zanima me kaj je natanko prednost imeti DDR RAMe v parih. Zaradi pomnilniškega prepletanja?

Razmišljam o nadgradnji RAMa in trenutno imam 2x256 MB in še en prost slot (nForce2 Ultra400), v katerega bi vtaknil 512 MB. A se splača taka nadgradnja?

Pa še to: a ve kdo za kako pametno stran, kjer bi si lahko prebral o primerjavah hitrosti konfiguracij starih AMD Athlon XP (Bartonov) in ta novejših dual-core AMDjev, ker me zanima smiselnost nadgradnje/nakupa novega računala.

Hvala
  • spremenilo: nbk ()

kaj res noben? pa saj veste... :)

markxxx ::

Seveda se splaca RAM se vedno rabi!Prednost Dualchanela ti pa pove ze samo ime da je to 2 kanalni nacin pretakanja spomina to se pravi da dela 2x hitreje se boljse pa bi bilo da bi kupil 2x512 in te vtaknil v reze za DC!!!
C2Q 6600,ASUS P5N32-E SLI Plus,nVidia GeForce 470 GTX,6GB DDR2 800Mhz

Že že, da je bolje imeti paroma, vendar so mnenja uporabnikov glede hitrosti dual channela (za 32-bitne AMDje) zelo deljena. Bral sem da bi naj prihajalo le do nekaj odstotnih razlik v hitrosti, v primeru da je ura vodila nad 166 MHz, oz. je procesor overclockan oz. največ do 50% razlik če je FSB pod 166 MHz. Neke povsem znanstvene razlage pa ne najdem :/

opeter ::

Če dobro vem, Dual Channel pri tastarih Socket-A Athlonih ni na voljo. Sicer pa me ne vzeti dobesedno.

LP

Je na voljo.
Sem pognal SiSoft Sandro, tako da sem prestavli RAMe tudi tako, da je bil v eno-kanalnem načinu. Prišlo je približno do 4-5% razlike

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAM vprašanje

Oddelek: Strojna oprema
102338 (1993) Blinder
»

Kaj kupiti da bo računalnik hitreje "mlel"

Oddelek: Kaj kupiti
141865 (1425) DJ MartiNi
»