Forum » Pomoč in nasveti » prednost parov pomnilnikov RAM
prednost parov pomnilnikov RAM
nbk ::
Pozdravljeni!
Zanima me kaj je natanko prednost imeti DDR RAMe v parih. Zaradi pomnilniškega prepletanja?
Razmišljam o nadgradnji RAMa in trenutno imam 2x256 MB in še en prost slot (nForce2 Ultra400), v katerega bi vtaknil 512 MB. A se splača taka nadgradnja?
Pa še to: a ve kdo za kako pametno stran, kjer bi si lahko prebral o primerjavah hitrosti konfiguracij starih AMD Athlon XP (Bartonov) in ta novejših dual-core AMDjev, ker me zanima smiselnost nadgradnje/nakupa novega računala.
Hvala
Zanima me kaj je natanko prednost imeti DDR RAMe v parih. Zaradi pomnilniškega prepletanja?
Razmišljam o nadgradnji RAMa in trenutno imam 2x256 MB in še en prost slot (nForce2 Ultra400), v katerega bi vtaknil 512 MB. A se splača taka nadgradnja?
Pa še to: a ve kdo za kako pametno stran, kjer bi si lahko prebral o primerjavah hitrosti konfiguracij starih AMD Athlon XP (Bartonov) in ta novejših dual-core AMDjev, ker me zanima smiselnost nadgradnje/nakupa novega računala.
Hvala
- spremenilo: nbk ()
markxxx ::
Seveda se splaca RAM se vedno rabi!Prednost Dualchanela ti pa pove ze samo ime da je to 2 kanalni nacin pretakanja spomina to se pravi da dela 2x hitreje se boljse pa bi bilo da bi kupil 2x512 in te vtaknil v reze za DC!!!
C2Q 6600,ASUS P5N32-E SLI Plus,nVidia GeForce 470 GTX,6GB DDR2 800Mhz
Že že, da je bolje imeti paroma, vendar so mnenja uporabnikov glede hitrosti dual channela (za 32-bitne AMDje) zelo deljena. Bral sem da bi naj prihajalo le do nekaj odstotnih razlik v hitrosti, v primeru da je ura vodila nad 166 MHz, oz. je procesor overclockan oz. največ do 50% razlik če je FSB pod 166 MHz. Neke povsem znanstvene razlage pa ne najdem :/
opeter ::
Če dobro vem, Dual Channel pri tastarih Socket-A Athlonih ni na voljo. Sicer pa me ne vzeti dobesedno.
LP
LP
Je na voljo.
Sem pognal SiSoft Sandro, tako da sem prestavli RAMe tudi tako, da je bil v eno-kanalnem načinu. Prišlo je približno do 4-5% razlike
Sem pognal SiSoft Sandro, tako da sem prestavli RAMe tudi tako, da je bil v eno-kanalnem načinu. Prišlo je približno do 4-5% razlike
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RAM vprašanjeOddelek: Strojna oprema | 2338 (1993) | Blinder |
» | Kaj kupiti da bo računalnik hitreje "mlel"Oddelek: Kaj kupiti | 1865 (1425) | DJ MartiNi |
» | Stirje RAM moduli in konflikt?Oddelek: Strojna oprema | 1678 (1400) | Tilen |
» | Ketera rešitev za Rame?Oddelek: Strojna oprema | 1789 (1638) | lolek84 |
» | Nadgradnja PC-jaOddelek: Kaj kupiti | 1358 (1166) | Morph3us |