» »

WOK (wake-on-lan)

WOK (wake-on-lan)

pepelopez ::

A je mogoče komu tole kaj bol znano, ker imam nekaj težavic. Imam matično Intel DG965SS, katera ima možnost v BIOSu vklopit W-O-L, in pa ruter ASUS RX3041. Na strani http://www.dslreports.com/wakeup kjer vpišeš MAC od mrežne in pa svoj IP sem tudi videl da moreš imeti odprt port 9 (UDP), tako da sem to nastavil. In še vedno ne gre. Čudno se mi zdi tole, da če takoj ko ugasnem računalnik (v cca 5 ali 10s) dam na drugem zagon le tega, ga prižge. Če pa čakam par minutk pa že noče. A ima kdo kako idejo, kaj bi mogu nastavit in kje, ker mi zmanjkuje idej. Power saving sem pa probal izklopit že sam ne vem če na pravem mestu.

Hvala

fiction ::

Za WoL ni treba imeti odprtega UDP porta 9
(to je samo ta specificna zadeva, ki uporablja UDP traffic na port 9).
Mrezna mora samo dobiti nek "magic" pa se masina zbudi (in to je lahko del kakrsnega koli paketa IP, IPX, ...).
Je pa res da se najpogosteje uporablja UDP datagram.

Ko das na drugem racunalniku v isti mrezi "zagon" - takrat posljes "magic" datagram od tam ali uporabis tisto
web zadevo? Probaj posniffati ce res pride vse to do koncnega racunalnika...
Nimam pa pojma zakaj bi v prvih 10s delalo potem pa ne, mogoce se je drugic samo izgubil
tisti magic in zato izgleda kot da po 10s dela potem pa ne vec (ceprav kdaj mogoce tudi v prvih 10s ne bi delalo).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fiction ()

pepelopez ::

vem da ni nujno da je port 9, vendar tako piše na tej strani, od koder ti pošljejo ta ukaz da se računalnik prižge. Računalnika nista v isti mreži, niti pri istem ponudniku. Ko sem probal na kolegovem se to normalno izvede tud če pustiš dlje časa ugasnjenega. Je pa res da on nima ruterja in da je manj možnoti da bi se tam kej ustavlo.

shrani.si

V device managerju sm gledal lastnosti mrežne in sm tole najdu.

A bi mogu tukaj kaj spremenit??

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Port Forwarding nikakor noče delovati?

Oddelek: Pomoč in nasveti
217667 (6807) AC_DC
»

router asus WL550ge, ARP tabela in WOL

Oddelek: Omrežja in internet