Forum » Pomoč in nasveti » Imam težave z RAMom
Imam težave z RAMom
roro ::
Imam sledeč problem. Najprej konfiguracija: plata ABIT BE6 II ver 1,2, PIII 700, 2x128 MB RAM PC 133 in drugo. Bios na matični je najnovejši. Matična ima tri vtiče za RAM. Recimo, da je PRVI najbliže procesorju in da je TRETJI najdlje od njega.
Pred nekaj dnevi sem kupil še 128 MB RAMa in nastopile so težave. Na računalniku imam od iger trenutno instalirani le demo verzijo Q3 Team Arena in Homeworld Cataclysm. Če imam zasedene vse tri reže (skupaj 384 MB RAMa) mi Q3 takoj, ko izberem recimo single player, zablokira, Homeworld pa se mi še zažene ne. Računalnik se sicer normalno zažene, prebere RAM, Windowsi in Office ter vse ostalo dela. Mislim, da ni problem v RAMu, ker sem ga menjal, pa ni nič bolje.
Poizkusil sem tudi vse ostale kombinacije. Če imam na matični samo 128 MB, dela vse OK (tudi igri), ne glede v kateri reži imam RAM. Če imam na matični 256 MB pa dela le, če je RAM v prvi in tretji reži ali v drugi in tretji. Če ga imam v prvi in drugi, se spet pojavijo zgornje težave.
Kako bi odpravil opisane težave? Plata sicer uradno podpira 768 MB RAMa, na vsaki reži do 256 MB.
Za vsako pomoč in nasvet že vnaprej hvala.
Pred nekaj dnevi sem kupil še 128 MB RAMa in nastopile so težave. Na računalniku imam od iger trenutno instalirani le demo verzijo Q3 Team Arena in Homeworld Cataclysm. Če imam zasedene vse tri reže (skupaj 384 MB RAMa) mi Q3 takoj, ko izberem recimo single player, zablokira, Homeworld pa se mi še zažene ne. Računalnik se sicer normalno zažene, prebere RAM, Windowsi in Office ter vse ostalo dela. Mislim, da ni problem v RAMu, ker sem ga menjal, pa ni nič bolje.
Poizkusil sem tudi vse ostale kombinacije. Če imam na matični samo 128 MB, dela vse OK (tudi igri), ne glede v kateri reži imam RAM. Če imam na matični 256 MB pa dela le, če je RAM v prvi in tretji reži ali v drugi in tretji. Če ga imam v prvi in drugi, se spet pojavijo zgornje težave.
Kako bi odpravil opisane težave? Plata sicer uradno podpira 768 MB RAMa, na vsaki reži do 256 MB.
Za vsako pomoč in nasvet že vnaprej hvala.
Igor ::
hmm jest mam bx6-2 plato in ne prenese, da bi ble vse banke polne (4 ma), najprej sm krivil module tko k ti, samo pol sm probal noter z samo 1 modulam v vseh 4 bankah (tko da sm vidu da so vse banke dobre) pol sm probal se vse modolu (da vidim da so moduli dobri) in ko sta nt 2 dela kul na 3 ze mal jebe, ce dam pa 4 noter je pa konc, vinsi mecejo ven, zmrzuje ...
tko da
ali novo plato
ali zamenjal module za vecje
ce pa slucajno najdes kej druzga pa povej se men
tko da
ali novo plato
ali zamenjal module za vecje
ce pa slucajno najdes kej druzga pa povej se men
miranpozar ::
Vsak RAM je po svoje malce različen od drugega. Zelo rado pride do težav, ko se meša stare in nove module! Sicer je lahko vsak samostojno čisto dober, a v kombinaciji ne bosta delala dobro.
Vseeno probaj najprej v BIOSu nastavit bolj konservativne nastavitve za RAM (pod Advanced options), kot npr. Latency (daj na 3) itd.
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Vseeno probaj najprej v BIOSu nastavit bolj konservativne nastavitve za RAM (pod Advanced options), kot npr. Latency (daj na 3) itd.
Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zazna 1024MB rama, uporablja samo 768MB?Oddelek: Strojna oprema | 2132 (1294) | mlakar |
» | dual channel vprasanjeOddelek: Strojna oprema | 1686 (1444) | Zheegec |
» | Crknjen RAM ali kaj drugega?Oddelek: Strojna oprema | 1873 (1655) | Jeebs |
» | Problem pri navijanju NF7-S 2.0 plate (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5107 (3567) | Fury |
» | kam vtakniti rame?Oddelek: Strojna oprema | 1104 (959) | the_unborn |