» »

prodaja preko bolhe

prodaja preko bolhe

BCSman ::

Živjo,
preko bolhe.com bi prodal nekaj računalniške robe. Zanima me, kako se najbolj splača stvari poslat kupcu? Hitra pošta, navadna pošta...? In najpombebnejše, kako ti plača?
ajd

jernejk90 ::

Najbol se ti splača poslat preko navadne pošte po povzetju. Zraven svoje cene še prišteješ ceno poštnine in vsoto napišeš na papir, tako da ti, ki pošiljaš nimaš s pošiljanjem nobenih stroškov. Na pošti boš najprej moral plačati poštnino, ampak ko bo kupec paket prevzel, boš v roku enega dneva dobil domov denar, ki bo zajemal stroške poštnine(katere si ti najprej plačal) in pa samo vrednost paketa. Če še nisi na tak način pošilal preko pošte, potem je najbolše, da rečeš poštni uslužbenki, da bi rad poslal "po povzetju" in da kupec plača poštnino, pa ti bo sama povedala kam moraš kaj vpisat.

LP

Zgodovina sprememb…

BCSman ::

Aha, tako torej. Je kaka omejitev glede teže ali velikosti paketa? Verjetno večje stvari avtomatsko grejo na dostavno službo ne pa na poštarja? In pa kako ravnajo s paketi, pomaga kaj če daš nalepko "lomljivo" gor?

jernejk90 ::

Ja, stehtajo ti paket. Omejitev je ta, da mora bit stvar v kartonu ali kaj podobnega-v paketu. Glede velikih stvari nevem kako je, po moje pa si mora prit naslovnik iskat na pošto. Ko pa paket oddaš na pošti, moraš opozoriti, da pošiljaš lomljive stvari in potem to ona tudi označi, da ravnajo previdno.

BCSman ::

ok thx

K0K0 ::

Če bodo paketi vredni več kot 50€ se ti splača napisat položnico. V nasprotnem primeru bo kupec plačal poštnino + provizijo ki znaša 4% odkupnine. Če napišeš položnico je samo 0,7€ oz 1% (če je paket nad 75€) provizije, pa še denar dobiš direkt na trr.
Na pošti reči da ti dajo prazno položnico in obrazec za paket.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta Slovenije je absolutno predraga (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
647112299 (30326) destroyer2k
»

Plačilo po povzetju

Oddelek: Loža
1525670 (25458) GupeM
»

Kdo tuki nateguje (dogodivščine s pošto (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5213998 (9051) darkolord
»

Pošiljanje paketa - Logitech volan

Oddelek: Loža
143137 (2784) loveJDM
»

Pošta - PPN

Oddelek: Loža
134244 (4046) Assass1n

Več podobnih tem