Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik in zmrzovanje
Računalnik in zmrzovanje
jerry2000 ::
Pozdrav
Podstreho imam suho, a pozimi zmrzuje, ker ni izolirana. Zanima me, ali lahko gor vseeno postavim router, modem in računalnik, kljub temu da zmrzuje? Kot vem, računalniku "mraz paše" :-) Kaj pa takrat, ko je ugasnjen? Mi bo zmrznil trdi disk?
Mogoče res neumno vprašanje, ampak si res ne znam odgovoriti.
Jerry
Podstreho imam suho, a pozimi zmrzuje, ker ni izolirana. Zanima me, ali lahko gor vseeno postavim router, modem in računalnik, kljub temu da zmrzuje? Kot vem, računalniku "mraz paše" :-) Kaj pa takrat, ko je ugasnjen? Mi bo zmrznil trdi disk?
Mogoče res neumno vprašanje, ampak si res ne znam odgovoriti.
Jerry
Jerry and Tom
trek@s ::
Pogledaš podatke vsake komponente posebej. Npr. za moj disk piše:
temp. med neobratovanjem: -40°C do 70°C
med obratovanjem: 0°C do 60°C
Je pa vprašanje seveda tisti čas, ko disk pridobiva delovno temperaturo.
temp. med neobratovanjem: -40°C do 70°C
med obratovanjem: 0°C do 60°C
Je pa vprašanje seveda tisti čas, ko disk pridobiva delovno temperaturo.
jerry2000 ::
Torej med obratovanjem ne sme zmrzovati? Je pa res da v računaln iku dvomim da zmrzuje, ker greje. Kot praviš, kaj pa tisti čas, ko ga zaženeš :-/
Jerry and Tom
bluefish ::
za vsako komponento računalnika obstaja delovno območje temperature.
Na podstrešju, kjer zmrzuje, lahko pride do nabiranja kondenza na komponentah in posledično njihove "smrti".
Na podstrešju, kjer zmrzuje, lahko pride do nabiranja kondenza na komponentah in posledično njihove "smrti".
ThinMan ::
Daj ga v škatlo obloženo s stiroporjem. Sam router bo proizvajal dovolj toplote da ga ne bo zeblo.
lp,
lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | (Morebitna) težava z laptopomOddelek: Pomoč in nasveti | 2262 (1953) | pviran3 |
» | Raznobarvne črte in kvadratki na ekranuOddelek: Pomoč in nasveti | 1144 (991) | kupim9 |
» | USB miš "zmrzuje"Oddelek: Pomoč in nasveti | 2327 (1715) | xyxyxyxy |
» | Zmrzuje med igraMI !!Oddelek: Pomoč in nasveti | 902 (740) | pioneer |
» | Rac zmrzne usake pol ure, samo reset pomagaOddelek: Pomoč in nasveti | 793 (690) | Poldi112 |