Forum » Pomoč in nasveti » Čuden problem s PC-jem
Čuden problem s PC-jem
sequAn ::
Pred tednom se mi je pojavil čuden problem s PCjem. Začelo se je tako, da mi je med delom računalnik zmrznil, čez ekran pa se je pojavil vzorec dela ekrana, skratka »šteknil« je, nato pa se sam resetiral. Včasih se po resetu ni hotel zbuditi ampak je le nekaj »škljocalo«, tako da sem ga moral na silo ugasniti. To se je pojavljalo nepričakovano, tako da je precej motilo delo. Čez nekaj dni sem zato formatiral disk, a že pri formatiranju se mi je pojavil isti vzorec (pri MS »blue-screenu« ki kaže status formatiranja diska), a se je disk kljub temu formatiral, pa tudi Winsi so se namestili brez problema. A predvčerajšnjim mi je PC zopet zmrznil na zgoraj omenjen način, pojavili so se isti problemi. Skratka zgleda da problem ni v sistemu (torej preveč navlake na disku, virusi, itd), saj je formatiran malo manj kot en teden. Prosim vas, če mi lahko kdo svetuje glede napake, je strojne narave, mogoče disk? Problem se je pojavil po inštalaciji Windows Live MSN, vendar pa sem takrat naredil »system restore«, ki pa ni rešil problema, tako da dvomim da je omenjeni program problematičen (poleg tega ga uporabljam tudi na laptopu brez kakršnih koli težav). Konfiguracija PC-ja je naslednja:
AMD Athlon X64 x2 4200+
GeForce 7950, 512 MB DDR3
Napajalnik 550 W (firme ne vem iz glave)
2 GB RAM DDR2 667 MHz
60 GB disk ATA (star 4 leta) (Winsi so naloženi nanj)
Seagate 400 GB disk S-ATA
Točnega naziva mamaplate se trenutno ne spomnim.
Vse razen diska ATA je še pod garancijo. Hvala za pomoč!
AMD Athlon X64 x2 4200+
GeForce 7950, 512 MB DDR3
Napajalnik 550 W (firme ne vem iz glave)
2 GB RAM DDR2 667 MHz
60 GB disk ATA (star 4 leta) (Winsi so naloženi nanj)
Seagate 400 GB disk S-ATA
Točnega naziva mamaplate se trenutno ne spomnim.
Vse razen diska ATA je še pod garancijo. Hvala za pomoč!
Macx95 ::
Po opisu sodeč je problem z 60Gb diskom, ki bo verjetno kmalu odpovedal.
Sicer pa star IDE disk nima kaj delati v taki konfiguraciji, saj samo upočasnjuje računalnik. Naloži sistem na SATA disk ali pa uporabi norton ghost za kloniranje kar bo najhitreje, če bo disk zdržal. Sam računalnik z inštaliranim sistemom na bistveno hitrejšem sata disku bo delal mnogo hitreje in bolj zanesljivo. Če pa želiš vseeno imeti 2 diska pa si kupi nov sata disk 80Gb priporočam WD ali Seagate.
lp
Sicer pa star IDE disk nima kaj delati v taki konfiguraciji, saj samo upočasnjuje računalnik. Naloži sistem na SATA disk ali pa uporabi norton ghost za kloniranje kar bo najhitreje, če bo disk zdržal. Sam računalnik z inštaliranim sistemom na bistveno hitrejšem sata disku bo delal mnogo hitreje in bolj zanesljivo. Če pa želiš vseeno imeti 2 diska pa si kupi nov sata disk 80Gb priporočam WD ali Seagate.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Macx95 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z nastavitvijo windowsovOddelek: Pomoč in nasveti | 1468 (1233) | Murcy |
» | Boot screen loada skoraj minutoOddelek: Pomoč in nasveti | 1382 (934) | aleksanderb |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9571 (6507) | bastadu |
» | WD 160GB disk in inštalacija winXPOddelek: Operacijski sistemi | 1408 (1069) | pia |
» | DVD-DIVXOddelek: Pomoč in nasveti | 1785 (1623) | matevzm |