Forum » Programska oprema » imedirektorija$
imedirektorija$
Barti ::
Zakaj ne morem izbrisati (kot administrator) direktorija, ki je $. Ko ga zbrišem, ga ob ponovni prijavi ponovno ustvari.
ToniT ::
Tukaj verjetno ne misliš na direktorij, ampak na share. Share z $ na koncu se ne vidijo in od teh so nekateri sistemski in verjetno misliš na te.
Ja lahko da je share. Vendar ga jaz nisem ustvaril (naredil) in nekje sem bral, da se preko share lahko vdira v računalnik. Kako preverim, da je sistemski share.
Pa še eno "bedasto" vprešanje. Ko želim narediti zagonsko disketo iz W2k (NTFS) s sys a: mi javi, da sys sploh ni komanda ki bi jo razumel8-O
Pa še eno "bedasto" vprešanje. Ko želim narediti zagonsko disketo iz W2k (NTFS) s sys a: mi javi, da sys sploh ni komanda ki bi jo razumel8-O
Sistemski share so vse črke pogonov, admin$, print$ itd...
Več o odstranitvi le-teh tukaj.
Za zagonsko disketo pa ne rabiš nič drugega, kot sformatirano disketo (obvezno iz windows xp oz. 2000) in na njo skopiraš boot.ini, ntdetect.com in ntldr.
To je vse.
Mislim pa, da ima andrej na svoji strani program, ki ti naredi to disketo.
Več o odstranitvi le-teh tukaj.
Za zagonsko disketo pa ne rabiš nič drugega, kot sformatirano disketo (obvezno iz windows xp oz. 2000) in na njo skopiraš boot.ini, ntdetect.com in ntldr.
To je vse.
Mislim pa, da ima andrej na svoji strani program, ki ti naredi to disketo.
Sem pogledal link in ugotovil naslednje:
V MMC Shared Folders ko Poskušam pogledati pod Shares, Sessions ali Open Files napiše, Error 2114 The Server service is not started. Moralo pa bi mi po zapisu v linku napisati kateri shari laufajo8-O
Tudi ime shara oz direktorija je ime računalnika$ in ne tista, ki jih link našteva (npr C$, ...).
V mapi pa so mapce Application Data, Cookies, Local Settings, ntuser.ini, ntuser.dat...
Ta mapca ni od vsega začetka ampak se je pojavila pred kratkim (mogoče ob kakšni inštalaciji programa?)
V MMC Shared Folders ko Poskušam pogledati pod Shares, Sessions ali Open Files napiše, Error 2114 The Server service is not started. Moralo pa bi mi po zapisu v linku napisati kateri shari laufajo8-O
Tudi ime shara oz direktorija je ime računalnika$ in ne tista, ki jih link našteva (npr C$, ...).
V mapi pa so mapce Application Data, Cookies, Local Settings, ntuser.ini, ntuser.dat...
Ta mapca ni od vsega začetka ampak se je pojavila pred kratkim (mogoče ob kakšni inštalaciji programa?)
To pa zgleda kot nastavitve za uporabnika, ki se ti prijavlja z drugega računalnika in ima svoj profil shranjen na tvojem računalniku!
Ja jaz tudi mislim, da je to, pa ne znam odstraniti.8-O Sem pa ravno pred kratkim bral, da se na ta način da narediti dostop (vdor) do tujega računalnika.
Pomoč prosim!:O
Pri Andreju sem bil, pa se mi zdi da je zadeva že kar stara (ni delovalo-program namreč) in sem potem kar na roko naredil.
Pomoč prosim!:O
Pri Andreju sem bil, pa se mi zdi da je zadeva že kar stara (ni delovalo-program namreč) in sem potem kar na roko naredil.
andrej ::
poglej tale clanek.
drugace pa bi moj program se vedno mogo delat, cepra je res, da ga ze zelo zelo dolgo nisem pogledal:)
drugace pa bi moj program se vedno mogo delat, cepra je res, da ga ze zelo zelo dolgo nisem pogledal:)
Hvala za link. Sem nekaj prebral, nekaj me pa še čaka (Windows NT Server, White Paper):))
Sem poskusil nastaviti preprečitev AutoShareServer v registry pa kljub vsemu ostane mapca, ko se prijavim (po rebootu) kot administrator.
Če te prav razumem, je to mapco ustvaril sistem za potrebe delovanja, po principu C$ in ostalih sistemskih sharov.
Če je to tako, sem potolažen in nimam krta:D . Pa to drži? Kako se preveri, čemu pravzaprav te shari služijo.
Sem poskusil nastaviti preprečitev AutoShareServer v registry pa kljub vsemu ostane mapca, ko se prijavim (po rebootu) kot administrator.
Če te prav razumem, je to mapco ustvaril sistem za potrebe delovanja, po principu C$ in ostalih sistemskih sharov.
Če je to tako, sem potolažen in nimam krta:D . Pa to drži? Kako se preveri, čemu pravzaprav te shari služijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Server 2008 network sharingOddelek: Operacijski sistemi | 2454 (2155) | mazupan |
» | Napačen bios :(Oddelek: Pomoč in nasveti | 1507 (1188) | Azrael |
» | windows xp sovraži dosOddelek: Pomoč in nasveti | 3257 (2893) | SasoS |
» | WinXP pravice uporabnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 2618 (2195) | ToniT |
» | Mreža v w2000Oddelek: Programska oprema | 1191 (1068) | Quickbeam |