» »

eno vprasanje glede paypala

eno vprasanje glede paypala

pupsi1984 ::

eno laično vprašanje glede paypala:
glede nato, da ne potrebujem racuna za nakazovanje denarja ampak samo za placevanje oziroma internetni nakup me zanima katero kartico za paypal izbrati in kako jo "konfigurirati"... a je to dobra :

povezava

a se da tako kartico npr. omejiti, da lahko npr. porabim maksimalno 100 evrov na mesec, za več pa mi blokira? (v primeru zlorabe?)

kako varen je paypal v resnici iz vasih prakticnih izkusenj? je imel kdo kaksne vecje probleme z njim?

kako je s provizijam oziroma nakazilom preko kartice na paypal do trgovca? a je vmes kaksna provzija oz. kako se denar trga s kartice do paypala ? (naprej je baje brezplacno?)

thx za odgovor
lp

ibm3bad ::

Ja za paypal bo verjetno kartica kar OK. :D Sam uporabljam MC in nisem do sedaj imel problemov (nekaj nakupov po celem svetu)
Glede plačevanja pa ti povem, da je to najbolj udobno plačevanje, saj s samo nekaj kliki opraviš nakup, kajti ni ti vedno treba tipkati št. računa (zloraba) in transakcija je opravljena v bistvu online - tebi pa trga banka enkrat mesečno kot vse ostale transakcije in dobiš izpisek itak enkrat mesečno.

Glede provizije - te nič ne košta, ker provizijo plača prodajalec. (Za razliko, če nekomu plačaš preko banke, kjer ti ta zaračuna provizijo - pa da prodajalec denar dobi je običajno 2 dni...)
Za samo verifikacijo tvoje VISA kartice ti "trgajo" mislim, da 1,5€ in dobiš na svojem izpisku od VISE eno kodo, ki jo potem vpišeš na paypalu in ti vrnejo tist znesek.

S tem je tudi varnost kar OK, saj vedno plačuješ praktično samo z "mailom" oz linkom na tvoj paypal račun, za katerega pa veš geslo itak samo ti.:)

Včasih si želim, da bi mel vsi paypal - ampak pri nemcih je bilo velikokrat treba plačati preko banke, škoda....

Pesimist ::

Nemci totalno smrdijo kaj se tega tice. Gledas ebay.de in 95% nimajo paypal opcij, potem pa zavijes na co.uk, tam pa tesko najdes kerega ki nebi imel paypala, pa se postnine so vecji del nizje kot iz nemcije.

OldSkul ::

Nemci nič ne smrdijo. Pač jim nakažem denar na račun. To delam že nekaj časa preko Klika. In bi res rad videl kje so poštnine tako nižje. Mogoče airmail, ostalo ni nič ceneje.

Dissection ::

js mam tut dobre izkušnje z paypalom... edino iz hong konga,kitajske itd. ne priporočam kupvat, so me nategnal za en mp3 player (pisal da je 4gb, dobu sm 2gb). Drgač pa je blo vse ok kar sm naročil. Okrog 15-20 nakupov sem že opravil. Najbolši ebay je angleški! Nemci po večini nimajo paypala kot je bilo omenjeno. Na ameriškem se pa ne splača zaradi carine. Pa bodte pozorni izkod je prodajalec, ker je tut na angleškem dost prodajalcev iz tujine (hong kong, kitajska,us...)

mihec87 ::

To da te je en nategnu nima veze z paypalom..

ender ::

guc: jaz imam pri Abanki Viso Electron, ki ti omogoča, da si sam nastaviš omejitev porabe, vendar le za maksimum na eno transakcijo, in pa maksimum na dan - na mesec žal ne.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

DominusSLO ::

Jst uporabljam nlb MC za paypal in je omejitev porabe že sama po sebi 450EUR/mesec
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

mtosev ::

I love Paypal res je super
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

archer ::

Nemci nič ne smrdijo. Pač jim nakažem denar na račun. To delam že nekaj časa preko Klika. In bi res rad videl kje so poštnine tako nižje. Mogoče airmail, ostalo ni nič ceneje.

Tole je pa zanimivo... Sam imam klik od NLBja sem pa pri Banki Celje. Zanima me katero opcijo pri kliku uporabiš za nakazilo denarja v tujino, ker meni tam piše da velja samo za banke v skupini NLB.

karafeka ::

V levem meniju Naročila ...

Potem pa nakazilo v tujino ali nekaj podobnega.

archer ::

Hvala lepa!!

Pesimist ::

No vseeno. Paypal mas zavarovano do nekje 500Euro? Tak da ce pride do cesa ti dnar vrnejo. Ce pa ti nakazes enmu pa si v riti.
Je pa res da Paypal pobere nekaj procentov od celotne vrednosti potem. Enkrat sem preko Steam kupo neko stvar za 20$ menda pa je slo 5$ k paypalu, tak da je 25 stalo, drugic sem pa enmu z UK nakazal preko paypala pa je tudi slo enih 5 funt menda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

krneki ::

Paypal te edino obere pri prenosu iz paypal računa na tvoj bančni račun in pri koverzijah valut.

OldSkul ::

Tisto si na Steamu slo davek plačal...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 473 74 75 76 )

Oddelek: Loža
3785737593 (20624) plusdzabaka1
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817134689 (14653) igi82m
»

Paypal provizija

Oddelek: Pomoč in nasveti
174952 (4531) Looooooka
»

PayPal (končno) podpira nakazila v Slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
7316625 (8946) techfreak :)
»

Kako varno uporabljati mastercard na internetu?

Oddelek: Loža
286933 (5645) Mavrik

Več podobnih tem