Forum » Omrežja in internet » Compaq 6715s in wireless povezava
Compaq 6715s in wireless povezava

Giller0 ::
Lep pozdrav!
Kupil sem Compaq 6715s in mi nikakor ne uspe usposobiti brezžične omrežne povezave.. Imam TP-LINKov router, na katerem so do sedaj normalno delovali trije prenosniki(2x HP in 1x IBM).
Compaq mi najde brezžično povezavo, signal strenght kaže "excelent".. Ko iberem omrežje, vnesem geslo in dam poveži, se računalnik poveže, vendar v nedogled piše da se dodeljuje IP.. Če IP nastavim ročno(192.168.1.x), se poveže, vendar internet ne dela(ne gre brskati po netu) in tudi drugih računalnikov v omrežju ne vidim.
Lepo prosim za pomoč!
Aja pa še ena čudna stvar se mi pojavlja.. Desno spodaj imam možnost varno odstraniti obe mrežni kartici (brezžično in navadno) ??!!! Kot, da bi odstarnjeval USB ključek.. Zakaj? Prilagam sliko. Gonilniki so vsi naloženi in naprave naj bi delovale pravilno..
Kupil sem Compaq 6715s in mi nikakor ne uspe usposobiti brezžične omrežne povezave.. Imam TP-LINKov router, na katerem so do sedaj normalno delovali trije prenosniki(2x HP in 1x IBM).
Compaq mi najde brezžično povezavo, signal strenght kaže "excelent".. Ko iberem omrežje, vnesem geslo in dam poveži, se računalnik poveže, vendar v nedogled piše da se dodeljuje IP.. Če IP nastavim ročno(192.168.1.x), se poveže, vendar internet ne dela(ne gre brskati po netu) in tudi drugih računalnikov v omrežju ne vidim.
Lepo prosim za pomoč!
Aja pa še ena čudna stvar se mi pojavlja.. Desno spodaj imam možnost varno odstraniti obe mrežni kartici (brezžično in navadno) ??!!! Kot, da bi odstarnjeval USB ključek.. Zakaj? Prilagam sliko. Gonilniki so vsi naloženi in naprave naj bi delovale pravilno..
Jow..

Aja, pozabil sem še povedat, da preko utp kabla deluje vse normalno, kot mora..
Hvala.
Hvala.
Jow..

amigo_no1 ::
Če IP nastaviš ročno in vpišeš Subnet mask in Default gateway ter dns serverja tudi ne dela ?
Dela brez kodiranja wirelesa ?
Dela brez kodiranja wirelesa ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()

Hvala za pomoč, sem ravnokar rešil.. Moral sem pa uskladiti neke nastavitve na routerju in na povezavi na laptopu.. Gre za "Authentication Type" in "WPA-PSK Passphrase" .. Prilagam print-screene.
Mi lahko kdo malo razloži kaj to pomeni, ker mi ni najbolj jasno kaj sem nastavljal
Slika1, Slika2
Mi lahko kdo malo razloži kaj to pomeni, ker mi ni najbolj jasno kaj sem nastavljal

Slika1, Slika2
Jow..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | popravljanje gramofonaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3186 (2533) | SaXsIm |
» | Postavitev 5.1 zvočnikovOddelek: Zvok in slika | 6440 (5153) | simnov |
» | Navijanje Core Duo "poceni varianta" - DDR+AGPOddelek: Navijanje | 3717 (2215) | SepoX |
» | Problem z switchomOddelek: Omrežja in internet | 1526 (1215) | amigo_no1 |