» »

Jaht switch piska!

Jaht switch piska!

settler ::

Zdravo!

Kupil sem Jaht switcher JS 2005EP in mi gre zelo na jetra ker piska oz. ne piska ampak šumi.
Zato prilagam sliko in me zanima kaj bi lahko piskalo?
Sumim tisto črno stvar pri kondenzatorju in tistemu čipu z 8 nogami.
Ali jo lahko odstranim?

LP, Jan
  • zavaroval slike: Azrael ()

Azrael ::

NE, ne smeš odstraniti dušilke, razen v primeru, če želiš uničiti switch. Če spušča zvoke, pomeni, da ni dovolj zalakirana.

Sklepam pa, da je zadeva precej nova (najmlajši datum na elementih je zi konca lanskega leta) in je posledično switch še v garanciji. Uveljavi jo!

p.s Naprava na sliki je switch (stikalo) -> mrežna oprema. Switcher je način izvedbe napajalnika, ki je mimogrede tudi vgrajen v ta switch. Temu ustrezno sem tudi spremenil naslov teme.
Nekoč je bil Slo-tech.

Brane2 ::

Nisi kupu switcher ampak switch.

In ja, dušilko lahko odstraniš, če te moti da stvar dela in bi rad da neha delat.

Kaj piska/šumi je težko točno in zagotovo reč, je pa to res zelo verjetno dušilka.

Pametno bi bilo zaliti žico na njej s kakim lakom, po možnosti takim, ki ne bi požrl izolacije...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Evo problem rešen z lepilom.

Najlepša hvala!

LP, Jan

Mikron ::

Glede na to, da je tema rešena in da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj postavil recimo da offtopic vprašanje.
Glede na to da recimo vsak switch malo piska me zanima, če je kdo slišal že za neke nove izvedbe, ki naj bi bile brezslišne. Zanima me predvsem v čemu je stvar da je zadeva brezslišna.

TESKAn ::

Samo v kvaliteti komponent:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Ok, kao rešil problem vendar ga nsem, nato sem nesel nazaj in so mi takoj dali novega, vendar ta prav tako šumi.
Tako da so tile Jahti zanič.

Tako da bi prosil za nasvet kateri switch naj kupim ki bo neslišen.

LP, Jan

Apple ::

Linksysov switch...
LP, Apple

asgard2.0 ::

Jest mam vse jaht switche pa dela mreža brez problemov. Switchi od Jahta so pa itak edina stvar (poleg mreznih ka so itak generic dizajn) kar dela. Ostalo je tko tko eno sranje. Aja btw linksys ni neč boljši od jahta, samo dražji je ker je v lasti cisco systems. Edina njihova ql stvar je wrt54gl pa še to morš dat gor DD-WRT če hočeš kej pamtnega počet z njim.
Šiht, CPU , Hrana, Spanje, Šiht ....

Pyr0Beast ::

Šumenje in podobne 'napake' se da odpraviti z menjavo dušilke in spremembo frekvence swicherja (če se seveda da). Možno je, pa da je tudi zaradi kondijev kej, saj se sama stvar nazarensko greje pa se kaki bolj švoh znajo posušiti :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uničena krmilna enota - pralni stroj Gorenje

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
154829 (4307) rock_girl
»

Dva routerja v mreži?

Oddelek: Omrežja in internet