» »

[php, html, javascript...] učenje programiranja

[php, html, javascript...] učenje programiranja

domzalcan ::

Zanima me če kdo pozna kakega inštruktorja za kode ( s katerimi se da naredit portal,stran,...) To so kode Php, Java script, Html, oz Vse! čim več!! Hvala za pomoč!
  • spremenilo: snow ()

Bojevnik ::

Dvomim da ti bo kakšen inštruktor kaj drugače od tega, razen če ne razumeš angleško, potem lahko pogledaš še tole (toda je samo CSS in html)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bojevnik ()

domzalcan ::

A da bi pa opstajal kaki inštruktorji to pa nič??:'(

marvin42 ::

verjetno bi se našel kdo, ki bi ti za 50€ na uro razlagal vse te zadeve... ampak ne vem kdo bi se spuščal v take stroške.
Mostly Harmless

#000000 ::

Pomojem bi najdu koga ki bi bil pripravljen individualno inštruirat, za cca 20€ ura al pa mogoče še manj. Obstajajo pa tudi tečaji, ki jih prireja kar nekaj slo izobražavalnih centrov, cene pa so kr opasne, lansko leto so imeli npr. osnovne tečaje za dw, flash, photoshop ipd. (osnovni pomeni, spoznavanje vmesnika oz. kje je kaj in "približno" zakaj se rabi, praktičnih primerov pa bolj malo. Tečajo so trajal cca 15-20 ur. cena pa je bila cca 50-80.000 sit odvisno od programa.

Najboljš je knjiga + tutoriali ko jih najdeš na netu + čimveč igrat se, ko pa se ustavi pa na kak forum vprašat. Šnel kurs tečaji po firmah so samo polnjenje žepov posameznikom. LP

domzalcan ::

Sm pripravljen dat tolk denarja a ma kdo kaki link da vidm kje so ta predavanja al pa to šolanje???

imagodei ::

Jaz imam še en predlog (da si mal temo sposodim)... Tudi jaz bi se rad še kdaj kaj naučil, pa so mi cene komercialnih tečajev nedosegljive.

Glede na to, da je slo-tech poln altruistov, bi bilo jako fino, če bi se našli junaki, ki bi v stilu kiberpipe kdaj organizirali kakšno šolo programiranja za male pare? Bi to šlo? Je slo-tech sposoben speljat kaj takšnega? Glede na to, da vam je že večkrat zapored uspel NEST, bi tudi to najbrž uspeli priredit?

Krasno bi bilo, če bi tako stvar uspeli naredit malce bolj decentralizirano. Ker edina kritika kiberpipe bi bila v tem, da so vsa predvanja centralizirana v LJ. Kakšen Kranj, da ne rečem morda celo Jesenice, bi bili krasni mesti za nas "Gorence". Pa seveda po drugih regijah tudi...

Ampak, že če bi v prvi vrsti uspeli organizirat par tečajev za par programskih jezikov in spletnih tehnologij, bi bil nor uspeh... Knowledge to the people!

What say you? :8) 0:)
- Hoc est qui sumus -

sverde21 ::

Ja tole ni slaba ideja, ampak štos je da se nek prekmurc ne bo vozil v primorje (banalen primer zarad NEST-a) za 1 uro na dan ipd. Tako da bi blo fajn malce raziskati, kje so interesi, pa se potem na eni lokaciji (mogoče dveh) organizira predavanje.
<?php echo `w`; ?>

domzalcan ::

Še vedno me zanima kje bi lahko našel take tečaje ali pa inštruktorja hvala za pomoč!8-)

Gwanaroth ::

Najboljsi instruktor ti je Google. Ce si pa prelen za brskat po googlu, ti tudi dolgocasno programersko predavanje ne bo prislo do krvi.

Programiranje ni kot ucenje zgodovine, kjer se moras piflat na pamet. Pobrskaj malo po googlu kjer imas miljon brezplacnih tutorialov, primerov, vsega..!
Lights often keep secret hypnosis..

salesky ::

Jst ti bom tako reku!

Če se želiš učit PHP, dobiš na netu in v knjižnicah (Tudi slovensko, recimo od Pasadene je kr neki knjig) ful dobre literature, ki začne iz nič. Tako da se da dost naučit. Res pa je da se to neboš nauču v 2 tednih ampak boš mogu kr delat in delat da sploh zaštekaš približno programersko logiko, sintakso,...

Tako da knjigo v roke in delat! ;)

LP

domzalcan ::

Katere kode so pa potrebne za portal kot je npr. sportmania ali pa rtv slovenia 24.ur...?

salesky ::

Heh...samo za tak portal spisat iz nule bo kr velik podvig! ;)

Maš že narjene opensource portale, ki jih takorekoč samo inštaliraš.

Malo si prebrskaj

domzalcan ::

Ne mislm da bo kr lepo vse od začetka, kakšn pa zgleda dizajn teh že narejenih lahko kdo kak link da al pa kej??

Pa še kere kode so potrebne za portal!

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

za osnovne grafične elemente se ponavadi uporablja Adobe Photoshop ali Fireworks, ogrodje je narejeno s pomočjo CSS, (X)HTML, navigacija in podobno pa s pomočjo PHP ali še dodatne baze SQL (podobno je za ASP) - seveda ob večji količini vsebine. Nekatere stvari so narejene tudi s pomočjo JS,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

gregaster ::

lahko sprobaš joomlo klik.

domzalcan ::

Ja sej photoshop kr znam delam dizajne, itd. sam kode se je pa treba še nauči, najbolj da se začnem PHP? Html mal znam ampak samo osnove!

Gwanaroth ::

Lights often keep secret hypnosis..

bluefish ::

lušten test. Očitno bom moral nekatere stvari ponovit, ker se pogosta uporaba Dreamweaverja v Designer načinu že kar pozna :D .

Groove ::

You got 15 out of 15 correct. Your score: 100% :)) :)) :))

snow ::

Najprej se nauči html in osnove cssja. Nato pa php, saj je php prvenstveno namenjen generiranju html-ja.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

imagodei ::

Moj predlog bo odšel v pozabo pretežno prezrt?
- Hoc est qui sumus -

salesky ::

Problem je tako stvar organizirat. Potem je še vprašanje ali bo vstopnina ali ne, ali bo predavatelj dobil plačano delo. Kje boš dobil predavalnico (po možnosti z PC-ji)?

V glavnem je kr problem tako stvar organizirat. Možno bi bilo v KiberPipi (ok sej majo tam dost delavnic)

imagodei ::

Vstopnina bi seveda morala bit. Saj je na NEST-u tudi, ane?

Tudi na drugo vprašanje (kje boš dobil predavalnico s PC-ji) lahko odgovorim z analogijo z NESTa. Na kakšen način pa tja pridejo računalniki?

Veliko znalcev ima danes itak že prenosnike, drugače pa je še vedno varianta, da se za 3-4 dni prinese svoje osebno računalo tja. Če so ljudje to pripravljeni za prosti čas (NEST), kakšna bedarija, da ne bi bili pripravljeni za nekaj, kar bi jim lahko prineslo soliden mesečni dohodek ali vsaj dodatni zaslužek...
- Hoc est qui sumus -

Bojevnik ::

Potem spet dosti ljudi ne bi moglo priti, mislim da bi blo še nabolje narediti video konferenco (tisti brez kamer bi še vedno lahko postavljali vprašanja preko IRCa, MSN,....).
Msilim da je to še najboljša rešitev, ker ne bi bilo treba nobenemu nikamor hodit (Sem iz LJ in mi kiberpipa odgovarja, toda vseeno mislim da dosti folka nebi moglo priti).

imagodei ::

Viš, Web konferenca bi bila tud krasna stvar. Ampak, predavatelji bi moral ravno tako bit na nivoju.
- Hoc est qui sumus -

salesky ::

Ena varjanta bi bla (če bi bilo dovolj folka zainteresiranga,pa da bi blo dovolj sredstev), da bi se nardilo vikend konferenco, kjer bi se v 3 ali 4 dneh, tako kot NEST namesto igric pač odvijala razna zanimiva predavanja, delavnice itd...

Mislim da kaj takega manjka v sloveniji.

Samo bi morala bit stvar na nivoju, da bi sploh kdo hotel it to poslušat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: salesky ()

'FireSTORM' ::

LUGOS Linux Install Fest je nekaj takega, sicer ni kaj dosti povezano z programiranjem ampak vseeno.
Those penguins.... They sure aint normal....

overlord_tm ::

domžalčan, podi lepo po vrsti. Najprej (X)HTML, potem CSS. Ko boš oboje znal lahko probaš nekaj malega JS. Potem pa pojdi recimo an PHP. Izbire imaš malo morje. Pri phpju lahko pišeš vedno iz nule, lahko uporabiš kak framework. NA izbiro imaš ZendFramework, CakePHP, Symphony ...

Potem je tu še Ruby on rails ki bazira na jeziku ruby in Turbogears ter Django ki sta na pisana v Pythonu. Imaš še javo in struts, ampak to ni ravno za čistega začetnika. Jaz bi ti priporočal da si pogledaš čimveč, ker bol ko poznaš sceno, lažje se odločiš kaj ti je najbolj všeč.

Je pa tako da php je klasika, ruby in python moda in java obveznost za večje zadeve.

Sicer pa dobra točka za začetek je w3schools. Jaz sem prebral celo ko sem se začel učiti (no, takrat še ni bila tako obsežna ;). Beri tudi če se ti zdi da nimaš pojma za kaj se gre, ker ko boš naslednjič bral kak tutorial, boš naletel na nek pojem, in se ti bo zdel znan ter boš vedel kje najti več o njem in ga vsaj približno popredlačkati kaj naj bi to bilo.

Je pa tako, da za povprečno stran ki jo želiš narediti čisto sam, moraš poznati en prog za grafiko (PS, Gimp), HTML, CSS, en server side jezik(PHP, ruby ...), en framework(neobvezno), delo z bazo podatkov (ponavadi mysql ali pgsql) - jezik SQL, če hočeš še kaj fancy dodatkov pa še Javascript v kombinaciji z Ajaxom.

Adrijan0 ::

namesto phpja lahko django:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Učenje programiranja (Front-end) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
5212840 (9936) matjash
»

V katerem jeziku se lahko naredijo najzahtevnejše spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7011149 (8661) gamemen
»

Začetek PHP

Oddelek: Izdelava spletišč
111268 (1077) bluefish
»

Kako se naučiš html in css?

Oddelek: Izdelava spletišč
232738 (1937) mile
»

kater program za izdelavo spletne strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
71379 (1291) Ziga Dolhar

Več podobnih tem