» »

GTS Pro --> QUADRA

GTS Pro --> QUADRA

Kovax ::

A je komu ze to uspelo izvest? Ne mislim na svetu ampak komu od vas...
Mene precej mika... pa ma zanima ce ma kdo kaj izkusenj...

jetam ::

Mene bolj zanima kje so benčmarki tega moda... Vsi govorijo da dela pa to pa ono.. ampak nihče pa še ni take kartice primerjal z originalnim Quadrom...Dima kolkr hočeš...ognja pa nikjer
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Senitel ::

Ok torej kar sem jest slišal o teh hackih s predelavo v quadrote, tako po netu, kot od NVidie:
Če predelaš GeForce-a v Quadrota boš profitiral nekaj hitrosti (zato, ker ma Quadro po defaultu višjo frekvenco), in dobil boš nekaj dodatnih funkcij, ki pa pridejo več ali manj prav samo v kakšnih profi programih.
Sedaj pa to, kar sem jest zvedu po ovinkih. Namen Quadrota je v bistvu ta, da NVidia garantira, da bo kartica povsem kompatibilna z absolutno vsemi profi programi (3D Studi Max, AutoCAD, Lightwave, Maya, SoftImage,...). To pa med drugim pomeni, da mora kartica te funkcije tudi spodobno strojno pospeševati. Zdej zakaj je tak hack možno izvest pa se mi zdi, da tiči v sami low level arhitekturi vseh NVidinih čipovij. NVidia namreč uporablja precej zapleten model gonilnikov (povsem drugače kot vsi ostali). Zdej fora te arhitekture je v tem, da se zna sam čip obnašat kot da nekaj podpira in ne driver. Če se kdo spomni, je bilo možno tudi TNT-1 terat z driverji za TNT-2, pa je nekaj časa celo delal, pol se je pa mašina sam sesula.
V primeru GeForce->Quadro pa je GeForce veliko naprednejši čip in bo lahko nekako spacal skupaj tudi tisto, kar ne podpira. Sicer precej počasneje, ampak spacal bo.

Pa še neki za tiste, ki so se tega lotili oziroma se še bojo: Baje da se splača dobit SGI-jev bios...

Kovax ::

Hja jest bi rabu zadeve predvsem za Max-a Ceprav me tud zanima kolk bi dejansko profitiral... Ker sicer mi je brezveze se it z lotmasino igrat po kartici za katero sem ze itak dal 95k...:)

sleby ::

Huh, jest rajs nebi :> Ampak morem priznat da tut mene zanima kako bi zgledal ce bi mel quadrota not, sam mi je skoda gf ce ga sfukam :>

pramarko ::

Predlagam, da slotecherji zberemo skupi 24 cukov, nabavimo enega MXa, ga podarimo luniju (ma po dolgih izkusnjah ze mirno roko:D:D) s pisemsko zeljo, da se loti podviga v quadro MXR. Ce zadeva uspe na MXu, bi po moje tudi na PROju.
Sicer se mi pa zdi, da je en tipo (na slo-techu!) ze govoril o modu MXa, ces da je odlotu tiste uporcke in mu je vseeno laufalo, pol pa je se pravilno dolotu uporcke in....waaaaaaaaam kartica je bila neverjetno hitrejsa! Jst mu verjamem. Pozivam ga:D, da spet na kratko napise o svojih izkusnjah, da bo kovax vidu, da to dela tudi na zdravih slovenskih tleh

Kovax ::

Marko naj ti bo rodna gruda mila... In vreme naklonjeno...
Jest bi res rad kaksne benche dobil od kaksnega slovenca... pa izkusnje...
Se raje pa enga majstra ki bi mi za gajbo bil pripravljen s svojo (po gajbi umirjeno) roko zadeve polotat :)

pramarko ::

Moja roka je visoko dvignjena!!!:D:D:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

qudro vs geforce

Oddelek: Kaj kupiti
8989 (876) Rippy
»

Imam problem za 200.000 SIT

Oddelek: Strojna oprema
71024 (718) igorb
»

Matrox vs. nVidia

Oddelek: Kaj kupiti
252044 (1700) Daishi
»

GEFORCE2 MX????

Oddelek: Zvok in slika
441870 (1219) YiMMi
»

GeForce2 MX -> Quadro2 MXR

Oddelek: Zvok in slika
161694 (1442) NiggerBob

Več podobnih tem