Forum » Omrežja in internet » AmisTV, dolžine kablov, router in še kaj...
AmisTV, dolžine kablov, router in še kaj...
|Luka| ::
Upam, da nisem preveč zgrešil izbe...
Skratka, končno so nam "vklopili" storitev IPTV preko Amisa. Komunikacijski prehod je Ganymede822+, STB pa je Sagemov. Najprej opis povezave: v hiši so 3 računalniki. Povezani so na switch, switch pa na router (star p466), router pa na modem (čudno ne ).
Zanima pa me sledeče:1) v sobi kjer imam rač. opremo je potem so potem v tri sobe po hiši napeljani mrežni kabli. Kolikšna je max dolžina mrežnega kabla, da bo IPTV delal normalno, ker nekje sem zasledil, da je max dolžina kabla nekje 20m?
2) kako dostopam do Ganymeda preko routerja? Oz. ali se mi splača router "skenslat" in speljat kable direktno iz modema do ostalih računalnikov?
Upam da nisem preveč zakompliciru
LP Luka
Skratka, končno so nam "vklopili" storitev IPTV preko Amisa. Komunikacijski prehod je Ganymede822+, STB pa je Sagemov. Najprej opis povezave: v hiši so 3 računalniki. Povezani so na switch, switch pa na router (star p466), router pa na modem (čudno ne ).
Zanima pa me sledeče:1) v sobi kjer imam rač. opremo je potem so potem v tri sobe po hiši napeljani mrežni kabli. Kolikšna je max dolžina mrežnega kabla, da bo IPTV delal normalno, ker nekje sem zasledil, da je max dolžina kabla nekje 20m?
2) kako dostopam do Ganymeda preko routerja? Oz. ali se mi splača router "skenslat" in speljat kable direktno iz modema do ostalih računalnikov?
Upam da nisem preveč zakompliciru
LP Luka
link_up ::
definitvno tukaj nisi omejen s kablom :) Vse tiste siolove bucke o slabih kablih so ze vec ali manj zgodovina :) UTP je pac teoreticno max 100m, kar pa seveda verjetno ne rabis :)
bos pa moral iptv kabel peljat na modem in ne na router, ce ne zelis routerja prekonfigurirat se za dodaten subnet :)
bos pa moral iptv kabel peljat na modem in ne na router, ce ne zelis routerja prekonfigurirat se za dodaten subnet :)
In and Out
|Luka| ::
Da na hitro odgovorim:
wireless ne pride v poštev, ker je tast pri gradnji hiše pretiraval z železom in preizkušeno v spodnjem nadstropju (rač. oprema je zgoraj) ne deluje
vem, da mora kabel za iptv iti direktno iz modema do STBja. Zanimalo me je pač glede dolžine kablov.
Kaj pa o konfiguraciji modema, kot router saj ima Ganymede 822+ 4 porte (2 za iptv 2 za mrežo)?
LP
wireless ne pride v poštev, ker je tast pri gradnji hiše pretiraval z železom in preizkušeno v spodnjem nadstropju (rač. oprema je zgoraj) ne deluje
vem, da mora kabel za iptv iti direktno iz modema do STBja. Zanimalo me je pač glede dolžine kablov.
Kaj pa o konfiguraciji modema, kot router saj ima Ganymede 822+ 4 porte (2 za iptv 2 za mrežo)?
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava s priklopom televizije v omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 4333 (3978) | broken/link |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9671 (9340) | Hanzek |
» | Torrenti preko Tuš TelekomaOddelek: Omrežja in internet | 4693 (2254) | Yacksy |
» | Ganymede 822+ geslo za dostop preko HTTPOddelek: Omrežja in internet | 10603 (5641) | sergejom |
» | ADSL nastavitve za ganymede822+Oddelek: Omrežja in internet | 5996 (4017) | Tilen |