» »

LAN tezave

LAN tezave

SellAlej ::

lep pozdrav!

ze cel teden se mucim z ponovno postavitvijo domacega omrezja ... tezava je sledeca:

kaksen teden nazaj je se vse skupaj delalo super brez problemov ... moj racunalnik gre prek modema in mrezne kartici na PCI slotu direktno na internet sestrin racunalnik pa bi moral iti prek mojega racunalnika ... njen racunalnik je z mojim povezan prek cross-over kabla (integrirana mrezna)...

ok pred 1 tednom sem imel med Network Connections mrezni kartici oznaceni takole: mrezna katera katera gre na internet je bila 1 ni imela stevilke ... integrirana prek katere pa je dostopala do interneta sestra pa je bila #2...
no pred nekaj casa sem instaliral netlimiter da sem ji malo omejil BW drugace ga skoraj nic ni ostalo za mene:)
po odstranitvi le-tega programa sem imel nekaj tezav z internetom in sem OBE mrezni kartici odstranil v Device manager-ju in resetiral po rebootu sem namestil ponovno Nforce Network driverje za integrirano tisto v PCI pa je sam instaliral ... no po teh instalacijah sta bili kartici oznaceni kot #3 in #4 ... na kartici #3 sem ponovno omogocil network connection sharing in me je windows opozoril da je bilo to prej namesceno za kartico #1 sedaj pa je za #3 ubistvu je to sam navidezni klon ... zadeva ni delovala vec ... danes sem ponovno odstranil gonilnike in ves postopek ponovil in sta sedaj oznaceni kot #5 in #6 ... jaz lahko brez tezav dostopam do interneta sestra pa ne ... ce se iz njenega racunalnika povezem na mojega ni vazno remote desktop ali kakor koli drugace vse deluje cist normalno kot mora samo do interneta ne more dostopati ... network sharing je omogocen prav tako files & printers sharing domaca domena tudi na obeh enaka ... IP so tako: na mojemu racunalniku na integrirani mrezni 192.168.0.1 255.255.255.0 ... pri njej pa 192.168.0.2 255.255.255.0 gateway je 192.168.0.1 DNS pa 193.2.1.66 tako kot je bilo to vedno in je vedno tudi delovalo ... vendar od kar imam klone 2 istih mreznih kartic ne deluje nic vec ... kaj storiti? kako lahko POPOLNOMA odstranim vse NIC gonilnike in da bosta kartici ponovno #1 in #2 tako kot je to bilo prej... namrec ne da se mi se enkrat nalagati windowsew

hvala
  • spremenilo: SellAlej ()

SellAlej ::

ok to zadevo s temi imeni sem resil ... najdu v registru kje se je to skriwal pobrisal vnose zbrisal driverje ponovno nalozil in sedaj sta imeni tako kot morata biti ... samo tezava z povezavo pa to se kar ni resilo ...

IPji so nastavljeni pravilno na primarni NIC je povezava share-ana tudi tista roka je pod monitorckoma ... sekundarna NIC ima pravilno nastavljene IPje prav tako kot sestrin komp ... z njenega kompa kamot dostopam do mojega samo na internet pa ne gre in ne gre ... ni mi jasno zakaj mi ne forwadira connectiona ... kljuc nastavitvam katere so vedno delovale ... kaj storiti?

IPji so tako kot pise ze pri prejsnem postu prav tako sem poskusil spremeniti DNS na njenem kompu najprej 193.2.1.66 potem 192.168.0.1 potem se telemachov DNS (namrec sem pri Telemachu:) ) zadeva pa ne deluje

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako konfigurirati ICS? Need HELP!

Oddelek: Omrežja in internet
71468 (1394) Gwanaroth
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289578 (6514) bastadu
»

Group Policy; kako nastavit GPO za OU?

Oddelek: Operacijski sistemi
382912 (2584) Microsoft
»

Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
947389 (5772) Azrael
»

Problem z dostop do neta z linux boxa preko winXP boxa - gateway

Oddelek: Pomoč in nasveti
91653 (1548) Skrat

Več podobnih tem