» »

moder zaslon

moder zaslon

bmatko ::

Pred enim tednom sm kupil komponente in sestavil racunalnik. Vse dela vredu dokler ne zazenem igre ( S.T.A.L.K.E.R). Po recimo 10min igranja se pokaze moder zaslon in racunalnik se resetetera. Nevem kaj pise ker se prehitro ugasne. Sumim da je kaj narobe z graficno ker se to zgodi le pri omenjeni igri. Ce kdo ve kaj bi lahko bilo narobe bi ga prosil za nasvet.

Hvala

M-XXXX ::

Zelo bi pomagalo če bi vedeli kaj piše- probaj ga posnet! A napiše kašno napako ko se potem prijaviš v Win?

Gregor P ::

Ne rečem da je to, vendar ko se meni pojavi moder zaslon med igro so običajno krivi gonilniki grafične. Torej to je zgolj ena izmed možnosti; sicer pa se mi je modri ekran večkrat pokazal tudi med oz. po navijanju PC-ja, ko sem pretiraval pri frekvencah CPU-ja oz. RAM-a.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Bom probu pogledat kaj pise ceprav bo ful tezko ker se zgodi v pol sekunde. Ko pridem v windove mi nic ne javi. Mozno da so gonilniki krivi, ker nism uporabil orginal cd-jev amapk sem jih potegnil z neta, ker uporabljam x64 razlicico.

bluefish ::

najprej pojdi v kontrolni plošči pod System Properties > Advanced > Startup and Recovery Settings in odkljukaj Automatically Restart. To ti bo omogočilo, da boš lahko stvar slikal. Potem sliko objavi tukaj in bomo govorili dalje.

Nov problem!

Zdej se je blue screen ze zacel pojavljati med obicajnimi procesi ( poslusanje muzke... ). Naredil sem to kar je rekel Bluefish in uspel prebrati kaj pise: " beginning dump of physical memory."

Morda kdo ve kaj je narobe?

raje naredi sliko ekrana, saj ima BS ponavadi še kakšne druge podatke. Lahko tudi testiraš RAM z memtest.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Zlovdu sm memtest in testiru ram. Že pri 3% mi je najdel 1000 napak tko da sem kar prenehal testirat. To pomeni da imam zanič ram ali kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bmatko ()

Da, žal. Si slučajno računalnik kaj navijal?

Macx95 ::

Ni nujno. Pri toliko errorjih pri 3% bi se ti že sami Winsi sesuval, praviš pa da delajo normalno. Si pognal mem test v DOS-u? Mem test v Win okolju je popolnoma nezanesljiv. Zato je obvezno pognati memtest v DOS-u. obstaja tudi možnost nekompatibilnosti plošča-ram. Poizkusi znižati frekvenco rama. Npr. če imaš ASUS ploščo je zelo izbirčna glede ram-a.

Isti ram, ki je na ASUSU imel več kot 5000erorjev, je na plošči drugega proizvajalca brez problema šel čez mem test brez ene same napake.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Macx95 ()

Navijal nism nic, ker me že od začetka comp zafrkava z errorji in se pogosto resetira.
Potem bo pa treba vrniti ram nazaj pa vzeti drugega!! Dobro da obstaja garancija.:D

Ja matična je ASUS P5E-E SLI. Kako pa poženem test v dosu?

program lahko posnameš na disketo ali pa na CD (ustrezne verzije so tukaj. Nato resetiraš računalnik, vstaviš disk in testiraš. Stvar zasede malo prostora in jo lahko zapečeš na CD-RW.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Boot CD, posnemi gor memtest, najbolje da uporabiš RW.

Trenutno na ASUS ploščah ne delajo oz. so problemi z sledečimi ram: PQI, APACER, GEIL, tudi kakšen OCZ je problematičen.

100% delujejo: KINGSTON( value in Hyper-x), PATRIOT vsi, MIKRON vsi, SAMSUNG, CORSAIR.

Verjetno imaš nekompatibilne rame.

lp

jst nimam niti enih niti drugih ramov. Te sem kupil v Mlacomu: SUPER TALENT.

Klemzz ::

jst na svoji plati nimam problemou z Geil rami...

SuperTalent pa nej nebi bili tako slabi.

Se opravičujem, sem pozabil navesti še par nedelujočih noname ramov. Supertalent je tudi na spisku problematičnih. Vrni ram in povej da je nažalost nekompatibilen s tvojo ploščo. Priporočam ti PATRIOT ram, poceni in odličen, deluje brez najmanjših problemov, dokazano in testirano, priproročajo ga tudi gamerji. Če pa želiš obdržati ram pa menjaj matično, vzemi Gigabyte, Supertalent dela gor 100%. Samo boš imel več dela z menjavo matične.

lp

Zdej sm še v DOSu testeru rame pa je isto. Cel ekran rdeč poln errorjev.:(

Upam da bojo hotl zamenjat ram za drug komplet.

jest10 ::

Kako se pa kaj razume Asus z TeamGroup rami? So kakšni problemi?

Če boš rekel da si pripravljen malo doplačati ti jih bodo takoj zamenjali, razen če jih nimajo na zalogi jih pa naročiš, trenutno se PATRIOT ram da dobiti brez problema, je ravno včeraj prijatelj kupil 4Gb v AGT-ju.

Glede Teamgroupa pa žal ne vem. Če ti prodajalec zagotavlja da bo ram na tvoji plošči deloval ga vzemi.

lp

Zdej sm se neki spomnu. A bi mogoće pomagal če bi nadgradil bios?

A pol kdo ve če pomaga update biosa, da vem če nesem ram nazaj al ne?

Ja predno poskusiš poglej če so tvoji rami eni od sledečih:
(na ramih imaš nalepko pod imenom Supertalent imaš oznako modula)
DDR2 800
enostranski Supertalent T800UA12C4 (512Mb modul)
dvostranski Supertalent T800UB1GC4 (1Gb modul)
DDR2 667
enostranski Supertalent T6UA512C5 (512Mb modul)
dvostranski Supertalent T6UB1GC5 (1Gb modul)

Z zadnjim BIOS-om naj bi po Asusovih zagotovilih navedeni modeli od Supertalenta delovali na tvoji plošči.

V nasprotnem primeru pa ti kar menjaj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen računalnik predlagate?

Oddelek: Kaj kupiti
192284 (1753) mihajlo carr
»

Katerega izmed teh 4 pomnilnikov?

Oddelek: Kaj kupiti
242389 (1880) k4vz0024