» »

Kupujem uro z merilcem utripa

Kupujem uro z merilcem utripa

Goldee ::

Živjo!

Vem, da tole ni ravno pravjšnji forum, pa vseeno. Verjamem, da ste tudi tukaj marsikateri športno aktivni.

Torej, odločam se za nakup ure z merilcem utripa, ker veliko tečem (normalno 4x na teden) in bi mi prišla kar prav. Sem pa bos na tem področju, zato me zanima kaj mi vi predlagate? Naj takoj še omenim, da je budget max 120€, ker nisem zahteven in od ure pričakujem zgolj preproste funkcije (merilec časa vadbe, kalorij, heart rate, raznih povprečij itd.). Včeraj mi je v Intersportu prodajalec ponujal ure za 500€, ki ti izrisujejo še neke grafe itd., verjamem pa, da se tudi za precej manjše denarce dobi spodoben produkt z vsemi funkcijami, ki jih potrebujem. Kolega mi pravi, da bi bilo dobro, da bi vzel uro s kodiranim signalom (da ne prihaja do motenj signala).
No in ker nisem lena rit sem tudi sam malce poguglal in našel par zanimivih variant. Enaa ima kar pestro paleto...
Sigma onyx easy
Sigma sport fit
Sigma sport onyx fit

Druga varianta mi je še posebej zanimiva, ker ima števec korakov, vendar pa nima kodiranega signala 8-)

No, kakšen predlog? :)

Tnx!
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

CrustyDOD ::

Jest mam Polar FS2c 60 EUR če se ne motim. Ima pa vse kar rabim: heartrate, povprečni heartrate, najvišji utrip, čas teka, low/high zvočno opozorilo pa še par drugih osnovih stvari, ker več itak ne rabim. Ima pa kodiran pas. Kupil sem ga pa na Enaa.com. Se ti ne splača dajal več kot 100 EUR, če mene vprašaš razen če gre za kakšen resen trening.

Aja, folk bolj priporoča Polar, vsaj v nižjih cenovnih kategorijah ker naj bi bilo manj problemov z njim. Koliko je to res ne vem. Sam tko za info..

Zgodovina sprememb…

Mercier ::

OK, praviš da le do 120 €, ampak če ti je števec korakov kul, te bom opozoril na starejšo temo.

Pa če se odločiš za Garmin forerunner 305, mi sporoči kje in kdaj tečeš. Sem na skromnem buđetu, za tole uro sem pa pripravljen pozabiti na civilizacijske norme. >:D

Goldee ::

Tečem po daleč in počez... največ pa po Rožniku in bližnji okolici... ture pa varirajo - od 4 do 15km. Ne rabim profesionalne ure, še zdaleč ne. In ni to noben resen trening, predvsem tečem zase in zato, ker na dan prekleto veliko presedim za računalnikom (služba), ter za knjigami (faks). Če rečem 12 ur na dan, se ne bom nič zmotil. Telo pa rabi malce gibanja. Uro bi rabil predvsem zato, da bi meril srčni utrip, ter da bi vedel kdaj prav vadim (tista prava cona med 60 in 75% max heart rate-a), da optimalno izkoristiš turo.

Aja, folk bolj priporoča Polar, vsaj v nižjih cenovnih kategorijah ker naj bi bilo manj problemov z njim. Koliko je to res ne vem. Sam tko za info..

Jaz pa sem slišal ravno obratno - da folk priporoča Sigma ure, ker za svoj denar ponujajo občutno več kot pa npr. Polar ure.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

CrustyDOD ::

Ja, ponujajo več, govoril sem pa o okvarah, ki naj bi bile bolj pogoste pri drugih :) Itak pa 60 EUR ni veliko denarja, tko da če ti crkne izven garancije se pa novo kupi. Kar vzemi Sigmo, če ti je všeč in ima kar rabiš. Mislim, da ne moreš faliti.

Goldee ::

Ok, hvala za mnenja. Bom kar nabavil eno od Sigme. Konec koncev ni tolk dnarja, da bi se lahko ful opekel, garancija pa tudi traja vsaj 2 leti.

@vanmarko88,
a se ti ne zdi, da je takrat že mal prepozno? :-)
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Sycroft ::

Za max budget 120€ ti priporocam kateregakoli polarja v tem rangu. bos 100% zadovoljen pa se veliko bolj natancni so od sigme.

nicksonn ::

No, sam ti priporočam da ne zapraviš preveč denarja za pulzmeter. Jz sem si kupil pred tremi leti Sigmo (nevem točno modela. 1200 semizdi, ali pa 800, nek srednji razred takratne sigmine ponudbe, za okol 15k bivših sitov), za na kolo. Uporabil sem jo pa malo več kot 10x. Nevem, sej je na začetku je zanimivo, ampak sem se kmalu naveličal. Že res da nisem zares treniral, prevozil sem okoli 3000km/leto. Za resen trening prav pride (menda).

Malo me moti tudi pas okrog prsnega koša (rahlo tišči). Tako ali tako sam pri sebi približno veš na koliko % deluješ.
Sedaj se mi že nekaj čsas valja po predalu, včasih jo še uporabim (bolj za foro:)

Priporočam Sigmo. Polar je že bolj profi varianta, oni bolj osnovni modeli pa so predragi, imo.
x n!

veteran ::

Goldee, Sigma Onyx je v redu, priporočam. Okrog 70€ je bila, pri Polarju za tak keš nisem našel nič uporabnega.

Pa da mi ne bi kdo o superiorni zanesljivosti Polarjev, znanec ima v dobrih 10 letih že tretjega Polarja, prvi je bil že po nekaj mesecih na servisu.

BTW, Polar ti pri cenejših modelih proda tak pas, ki ima zalito baterijo v plastiko; ko se sprazni, greš lepo kupit nov pas, lahko celo takega, ki ima možnost menjave baterije. Res prijazno. ;)

Sycroft ::

tak pas deluje ob dnevni uporabi 1 ure 2 leti... jaz imam svojega ze toliko casa, je pa res da ga je potem potrebno zamenjat z novim (cca 50€) . pri sigmi pa sicer zamenjas baterijo ampak je moznost da tam skozi pricurlja pot in to zihr ni dobr:)

joze ::

Dve leti uporabljal Sigma PC15, žena jo uporablja še danes. Super ura za svoj keš, toliko da ugotoviš na katerem nivoju boš tekel. Nima nič manj funkcij kot kakšen polar za enkrat več denarja.
Ko sem tekaško odrasel, sem si umislil Gramin forerunner 305 in niti za sekundo mi ni bilo žal. Tek dobi povsem novo dimenzijo.

teoo ::

jaz imam suunto t3 in sem zelo zadovoljen. je osnovni model, z ravno dovolj funkcijami... je pa mal dražji.. 150€, sam če si tekač, si gotovo že na kakšni tekmi dobil kak popust za 20% v hervisu.

drugače se ti pa splača mal prebrskat tekaški forum, je bilo že precej predebatiranega na to temo
http://www.tekaskiforum.net/

lp
defying gravity

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: teoo ()

Trdi ::

A se da tega tipa banati, moderatorji? Aja, sem pozabil to je slo-tech, tu lahko vsak serje kolikor hoče in kjer koli hoče. Mislim, da imate luknjo v pravilniku... :|

W1: sem počistil. Kakšna prijava v Pritožbe lahko sam proces močno pospeši.

Ostale bi pa vprašal, kaj to pomeni, da tekaško "odrasteš" oziroma, zakaj je nekaj časa ta ura za 70 evrov v redu, potem pa ne več?
Trdota d.o.o.

Zgodovina sprememb…

Matev ::

jaz sem imel za na kolo en pulzmeter

ko sem biciklistično napredoval ga nisem več rabil

sicer je zanimivo na začetku
a po enem letu je nepotrebno

joze ::

Vsak ima pač svoje zahteve in svoj način. JAz sem tekaško odrasel, ko sem sam pri sebi spoznal, da se s tekom ukvarjam resno in redno in da to ni le muha enodnevnica. Tedensko pretečem okrog 40 kilometrov in se udeležujem rekreativnih tekaških tekmovanj. Zame je glavna razlika med uro za 70 in 360 evrov merjenje pretečene razdalje. Prej sem tekel po progah, ki sem jih izmeril vnaprej, danes pa z Garminom tečem, kjer mi poželi srce, vsaskozi pa poleg pulza spremljam še trenutni tempo in razdaljo ki sem jo pretekel. Iz tega izhaja ogromno možnosti planiranja treninga. LAhko vnaprej predvidiš kakšno razdaljo želiš preteči in v kakšnem času, potem pa ti ura dodeli virtualnega partnerja, ki predstavlja zastavljeni tempo in koliko si za njim ali pred njim. Ura ti med tekom prikazuje podatke ki si jih izbereš, na koncu pa imaš kopico statistike, ki ti pomaga pri napredku, ali pa ti je zgolj v zabavo.
Pulz sčasoma postaja vse bolj stvar občutka in veliko resnih tekačev se na njega sploh ne ozira. ZA rekreativca začetnika, pa je pri zmernem treningu nepogrešljiv podatek.

cojss ::

Pulzmeter je precej uporaben, če se s s kakšnim vzdržljivostnim športom ukvarjaš več kot recimo 3 krat na teden. Ker drugače lahko hitro pride do pretreniranosti in izgube volje do športa.

Sam imam polarja kolesarske s serije in sem z njim zelo zadovoljen. Deluje zanesljivo, na voljo je dovolj dodatne opreme kot je recimo senzor za tek, senzor za moč, ima ir povezavo, višinomer, termometer in en kup uporabnih funkcij. Uporabljam ga v povprečju ene 3 ure na dan na kolesu, pozimi tudi za tek, pohodništvo in plavanje, baterije mi zdržijo pa tam eno leto.

Če ne bi toliko kolesaril, si bi skoraj zagotovo nabavil eno Sigmo, saj imajo za normalno ceno vse običajne funkcije, ki so uporabne za rekreativce.

Tako, da mislim da če kupiš Sigmo, ne moreš zgrešit. Par kolegov ima različne modele in so vsi zadovoljni z njimi. So mogoče malo slabše od Polarjev kar se tiče natančnosti in izdelave, prav tako glede podpore - Polar lahko kupiš praktično po delih, ampak za rekreativno uporabo so čisto dovolj. Toliko da vidiš, da si pod laktatnim pragom.

Je pa tako, da se pulzmetra zelo navadiš. Jaz praktično ne morem več trenirat brez njega, zato je priporočljivo, da potem recimo enkrat na štirinajst dni tečeš ali kolesariš brez njega, samo za užitek in za dušo. In pa brez ure, ker imaš potem takoj prst na vratu pa x4.

Trdi ::

Aha, hvala za odgovore... Sam nekako vsaj v bližnji prihodnosti ne nameravam teči po progah, kjer nimam kilometrskih oznak. Si bom menda privoščil en dovolj kakovosten pulzmeter z res osnovmimi funkcijami za rojstni dan. Mislim, da mi bo povsem zadostoval.
Trdota d.o.o.

veteran ::

No, tudi če boš kdaj zapustil proge z oznakami, lahko razdaljo enostavno izmeriš (razen v divjini po gostem gozdu, kjer ni nobene vidne poti;) z naravovarstvenim atlasom, podatke vneseš v Calc ali Excel in izračunaš hitrost. Če tečeš večkrat po istih poteh, lahko tudi za manj keša spremljaš svoj napredek (če v tabelco vneseš še čase v različnih območjih utripa;).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: veteran ()

reefer ::

Kaj pa kakšna poceni varjanta ura z merilcem utripa. Prav veliko se s športom ne ukvarjam, mi je pa kul imet en system monitor.
reefer

Goldee ::

Hvala vsem za informacije in nasvete!

Sem si omislil kar Sigmo, saj sem za ta denar dobil vse kar potrebujem. Vzel pa sem "Sigma Sport Fit" za 60€. Uporaba je zelo preprosta, funkcionalnost pa zadovoljiva. Za rekreativca, ki teče 3 do 4x na teden, čisto dovolj.

@reefer,
poglej moj prvi post, drugače pa kaj takega?
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

teoo ::

http://www.mapmyrun.com/
super zadeva za računanje razdalj
defying gravity

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: teoo ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tekaška ura za merjenje srčnega utripa

Oddelek: Šport
182866 (2368) Karen
»

Merilec srčnega utripa

Oddelek: Loža
4712054 (6372) #000000
»

Športna Ura HELP!

Oddelek: Kaj kupiti
92908 (2589) GregiB
»

Števec za kolo - kateri in pa kje ?

Oddelek: Kaj kupiti
296620 (4935) dfajt
»

športna ura, pulzmeter - kaj kupiti za ugodno ceno

Oddelek: Loža
72437 (2287) PrimozR

Več podobnih tem