» »

Števec za kolo - kateri in pa kje ?

Števec za kolo - kateri in pa kje ?

Vanich ::

Kateri števec za kolo bi bil primeren za rekreativnega & priložnostnega kolesarja, in pa v kateri trgovini naj ga kupim ? (po možnosti e-trgovini ?) Tam nekje do 5 jurjev.

Vanich ::

Aja, ogledujem si Sigma BC800, a je ta za kej ?
A je še kera boljša alternativa ?

Sami ::

Imam SigmaSport BC 800, zdaj je okoli 3,5k, kupiš pa ga lahko v ROG-u, ima vse kar rabi povprečen in nadpovprečen kolesar8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

krneki ::

Isto imam Sigmo BC800 (starejši model) že kar nekaj časa in obnese se super. Dobr mi je to ker tud kaže +/-/o odstopanje od povprečne hitrosti med vožnjo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krneki ()

OnTheMic ::

Pepca, najbrž je že iz zgornjih postov dovolj jasno in jaz bom to le še potrdil, da je med števci firma SIGMA SPORT tista prava stvar! Pravzaprav med modeli ni razlike v kvaliteti (ta je pri vseh modelih vrhunska), razlika je le v dodatnih funkcijah. Katere so to, si poglej na njihovi internetni strani (KLIK!), katere od njih boš res potreboval, pa premisli sam. Najbrž nimaš potrebe po dvojnih nastavitvah za 2 bicikla, kot to nudi 1200-ka... ali pač?
Kupiš pa lahko praktično v vseh boljših kolesarskih in športnih štacunah, pač kjer je ceneje.

LP:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OnTheMic ()

Vanich ::

:D Thanks, fantje.
Samo še eno uprašanje; kje je najceneje ???:\

OnTheMic ::

Jaz sem pred tremi leti za svojo Sigmo BC 800 preletal vse, ampak res VSE kolesarske štacune v Ljubljani (sicer sem iskal še par drugih zadev, drugače gotovo ne bi tako kompliciral).
In kje sem jo dobil najceneje?
V Merkatorju v Dravljah, natančneje v njegovem Intersportu8-O 8-O 8-O in to celih 500 SIT ceneje kot drugje... get my point??? Ne letat po štacunah kot utrgan samo zaradi tistih nekaj 100 SIT...

LP:)

jRk0 ::

Jaz mam na skuterju Sigma Sport BC800 in je super stevec:) Edino kar pogresam je povprecna hitrost, mam pa ta stevec na skuterju, ker kaze realne kmh in sem orginalne stevce vse ven vzel pa mam samo to... :)

pa ful fajn je, da lahko kupis vsak del posebej! meni se je enrkat odtrgal senzor, ker se je odlepil s felne in sem lahko kupil nov kabl z postlco pa senzorjem za 1500 sit se mi zdi...ful fajn:)
You fuck up once, you loose two teeth.

OnTheMic ::

jRk0,
moja 3 leta stara 800-tka še ima AVS (povprečna hitrost). Na novih modelih BC 800 pa so AVS zamenjal z izbiro jezika... velika bedarija...
Pač se držijo načela, da 800 pomeni 8 funkcij, 1200 pomeni 12 funkcij itd.... zato bognedaj, da bi izbiro jezika samo dodali, ker bi potem mogli preimenovat v BC 900:D

LP:)

jRk0 ::

nekaj me se zanima. se da ta stevec razstavit na dele, da bi si lahko gumbe speljal po zicki nekam ven na plastiko, da bi lepo stelal na skuterju kar zelim videt?
You fuck up once, you loose two teeth.

OnTheMic ::

Da se, vendar boš moral zadevo precej previdno lotat. Stikala pod plastičnimi gumbi so prilotana direktno na vezje z LCD-jem in so izven ohišja praktično neuporabna (umazanija, dež...), zato jih je dobro pustiti tam, kjer so (morda boš kdaj spet hotu imet "original"). Lahko pa k vsakemu stikalu vzporedno prilotaš dve zelo tanki žici in ju nato pelješ iz ohišja na željeno mesto, kjer nanju zvežeš poljubno stikalo (tipko). Priporočam tipke, ki so narejene za zunanjo uporabo (pač povprašaj v elektro štacunah).

Z mirno roko gre vse, le pazi na gumice, da ti ne bo potem začelo ohišje spuščati vode...

LP:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OnTheMic ()

Caligula ::

Najcenejsi kjerkoli?

Vanich ::

Heh; zopet kupujem števec za kolo, pa me zanima kaj je danes aktualnega na tem področju.

Nekako sem pa ratal skeptičen do brezžičnih števcev,
ker sem po vsakem obisku trgovine imel 250 km več prevoženih na števcu in pa maksimalno hitrost 99.9 km/h. Zgleda da tiste magnetne pizdarije za alarm pri blagajnah zelo neugodno vplivajo na nekatere brezžične števce.

Torej; kaj je danes aktualno na tem področju? Čim ceneje, po možnosti še z višinometrom/barometrom.
8-)

marvin42 ::

Pozabi na Sigmo, kupi VDO. In ker ravno hočeš še višinometer, vzami VDO MC 1.0 (oziroma 1.0+ če vzameš brezžičnega, kar pa ne priporočam). Ne bo ti žal.
Mostly Harmless

msedem ::

tudi mene zanima novi števec, samo ta VDO MC 1.0 pride čez 100€! jz bi rabo nekaj do 20-25€. Pa da kaže realne metre ipd...

msedem ::

a ta je vreden svojega denarja? števec

kixs ::

Js sm kar v Sparu kupil enega brezzicnega za 25€ (ima standardne funkcije + termometer + Heart Rate Monitor + porabo kalorij).

Imam ga en mesec in sem cisto zadovoljen. :P

lp

marvin42 ::

msedem: MC 1.0 sem priporočal zaradi višinometra. Zato je toliko višja cena. Tiste Sigme pa ne priporočam, kot v bistvu ne priporočam nobene Sigme iz nove serije. Zdaj niti nimajo več reset gumba, kar pomeni da je to funkcijo prevzel kar en od gumbov na ohišju (mislim da levo zgoraj). Moj oče si zato redno spreminja jezik in druge nastavitve, ko po nesreči pritisne in drži tisti gumb.
Mostly Harmless

Vanich ::

Js sm kar v Sparu kupil enega brezzicnega za 25€ (ima standardne funkcije + termometer + Heart Rate Monitor + porabo kalorij).

Probej jit z njim v štacuno in stoj pri blagajni nekaj minut, boš videl koliko je vreden. (utrip 350+, hitrost 99,9km/h, prevoženih 250 km):D
Včasih dobiš isti efekt, če se kakšen avto mimo pelje.
(premočen radio?)

kixs ::

Vozim samo po terenu, tko da do zdaj ni bilo nobene panike.

lp

Vanich ::

Bah, sm kupu Sigmo 906 za 20.-€ u Hervisu (sm mogu ponucat bon) . :D
Glih višinometra nima, ampak bo po moje kr uredu.

Davidenko ::

Meni Sigma ni všeč zato, ker je zelo potratna z baterijo. Lahko bi se sam ugašu, tko k VDO če se ne motim. Ti recimo čez zimo brezveze kuri baterijo, ki pa ni ravno poceni. Nasledni bo torej VDO. :)

cojss ::

Pač čez zimo vzameš baterijo ven pa je problem rešen.

Davidenko ::

in s tem ko jo šlataš s prostimi prsti je spražniš še bl kukr pa če bi jo not pustu. :| Nimam pa kakšnih antistatičnih, al kakšnih že, rokavic da nebi skupi sklenu električnega kroga.

Blinder ::

Zdaj je v lidlu en stevec za kolo za 716 sit. 20 funkcij - izracuna tudi povprecno hitrost. Jaz ga bom najverjetneje namestil na moped:)

lokavskagwb ::

Živijo, kupujem števec za kolo in ne vem za kerga bi se odloču. Bi pa rabu samo osnovne funkcije, do 40e. Samo, da mi čim dlje zdrži.
Hvala

dfajt ::

Tukaj imaš nekaj števcev. Jaz imam že drugo sigmo po vrsti in sem več kot zadovoljen. Imam pa BC 506, ki ima res samo osnovne funkcije (hitrost, uro, prevožene km, skupno prevožene in pa čas vožnje), lahko pa avtomatsko preklaplja prikaz vseh funkcij. Cena pa je nekje okoli 14€.
Aja, pa baterijo menjam nekje na leto do dve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dfajt ()

Blinder ::

Kolikšna pa je življenjska doba te poceni sigme?
Še ceneje je kaki iz špara za 5€. Nekaj let bi moral zdržat.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

JercSI ::

Sam imam Sigma 906, lani je stal okoli 17€ (Bauer Center - BTC).
Danes grem pa po novega VDO Z3 PC.

Sigmo bom pa verjetno prodal, nisem pa še 100%.

dfajt ::

Prvega sem imel kar nekaj let (2x menjava baterij, tako da vsaj tri do štiri leta) in bi ga imel še sedaj, če zaradi moje nepazljivosti ne bi dobil nogic :).
Drugega pa imam okoli eno leto in deluje popolnoma BP. Za noname izdelke pa verjetno velja tako kot povsod drugod - lahko naletiš na dobrega, a je to večinoma izjema.
Pozabil pa sem tudi omeniti mojo nerodnost - prvi števec mi je padel tudi že v lužo, drugi pa nekajkrat na tla - oboje brez nekih problemov v delovanju. So narejeni iz dokaj solidne plastike, da ne poči ob prvem padcu in so tudi relativno dobro vodotesni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dfajt ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Merilec srčnega utripa

Oddelek: Loža
4712054 (6372) #000000
»

Števec za kolo

Oddelek: Šport
111969 (1486) Andre_Moreau
»

Števec za kolo

Oddelek: Loža
274743 (4283) Blinder
»

Kupujem uro z merilcem utripa

Oddelek: Loža
204311 (3782) teoo
»

Nastavljanje računalnika za kolo

Oddelek: Loža
61649 (1599) strictom

Več podobnih tem