» »

Črpalka+filter za bazen

Črpalka+filter za bazen

c00L3r ::

Problem je sledeč. Imamo torej ta montažni bazen z napihljivim robom (4,5m x 0,9). Bazen je star 4 leta in mi je odpovedala črpalka v kateri je tudi filter za čiščenje vode. En lep čas je močno "ružla" črpalka, zdaj pa mislim da so čisto šli zobniki v elektromotorju. Črpalko sem tudi razstavil, sčistil ... vendar je sam motor v črni škatlici in samo še nekaj brunda :(

Rabim novo črpalko. Ve kdo kje v SLO (boljše MB in okolica) prodajajo takšne manjše črpalke z filtri? Nekaj sem gledal na internetu, pa večinoma najdem samo črpalke za večje vgradne bazene.

PaJo ::

Stotinka v Slov. Bistrici se ukvarja z bazeni, povprašaj pri njih.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

c00L3r ::

Stotinka mi je poslala ponudbo za 300€, tako da hvala lepa. Za ta denar dobim 3 bazene (trenutno niso praktično nikjer v SLO več dobavljivi). Pozna še kdo kakšno podjetje? Morda celo rabljeno črpalko?

Vikking ::

Vem za rabljeno črpalko, ki uporablja zunanji filter (filter je pritrjen na bazen in je v bazenu ob robu), se pravi filter je plavajoč v bazenu, uporabljal seje v bazenu 3,5mx0,9m ki ima alu konstrukcijo. Mislim da se mu reče obesni skimer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

Tic ::

persona civitas ;>

ToniT ::

V Mariboru je firma Remax, ki se nahaja na Tržaški cesti 23 (v prostorih bivše Elektrokovine oz. firme Sylux). Tam imajo vse živo. Za cene pa ne vem.

SkIDiver ::

Kaj pa če bi dal motor enemu elektro majstru previt? Vem, da smo dal 1x previt motor od ene rezilke in dela BP.

c00L3r ::

Danes sem komplet razstavil vse kar gre. Sem ugotovil, da lahko še en plastični del odstranim. Plastika, ki drži skupaj os motorja in rebra "vetrnice" je večkrat počena (nalomljena). Poskus lepljenja skupaj s "Super Atack" je bil uspešen in je črpalka delala ene 2 - 3 sekunde :D, potem pa se je spet vse zlomilo. Zdaj imam idejo kupit cenejšo pretočno črpalko in to zaporedno zvezat s staro črpalko v kateri je filter. Mislim da so te pretočne črpalke bolj zmogljive od teh plastik fantastik zadev, ki pridejo zraven bazena. Potem bi imel tako: Bazen -> črpalka -> stara črpalka s filtrom (motor odklopljen) -> Bazen. Jaz mislim da bi ti šlo, ali ne?

ToniT ::

Šlo bi, vendar ne s potopno črpalko! Potrebuješ nekaj takega.

c00L3r ::

Moja napaka. Malo sem narobe pogledal, napisal pa prav :D Mislil sem seveda pretočno in NE potopno črpalko.

clothes ::

Kolikor vem naj bi ti filtri v bazenih delovali non-stop, kar bi te pri zgornji vrtni pretočni pumpi veliko koštalo pri elektro računu.

Jaz pa pogledal za kako malce močnejšo akvarijsko črpalko ali pa črpalko za ribnik, ki bi jo priklopil pred oz. za filter če ne bi pasala vanj. So dosti cenejše, pa porabijo manj štroma in namenjene so za non-stop delovanje. Pretok imajo resda nekoliko manjši, vendar pri filtraciji zadostuje če se vsebina bazena zamenja oz. prepumpa enkrat v uri.

Sicer ne poznam filtrov za bazene, a govorim ti iz izkušenj iz akvaristike.

SepoX ::

Pri bazenih je dost da prečrpa vodo 1x v treh urah.

Ta črpalka, ki ti je crknila ni vredna nič, ker sploh ne opravlja funkcije. Celoten filter s tisto bogo kartušo ne dela nič drugega kot da pobere malce las in premeša vodo tam kjer jo srka. Sploh ne premeša celega bazena, ker je prešvoh. Sem imel isto zadevo doma.

Nič ne bo narobe, če kar pustiš crknjeno in je sploh ne zalaufaš, saj lahko čistočo vode uravnavaš s kemikalijami, z mrežico pa poberi ostalo umazanijo. Za eno sezono je to vrh glave.

Glede na to, da si plačal za celoten bazen s kvazi filtrom 50-70 starih jurjev, se ti res ne splača vlagat karkoli. Naslednje leto bodo na začetku kopalne sezone spet akcije z bazeni...

c00L3r ::

Zadevo sem rešil. Od dedeka sem si sposodil neko staro (še vedno zelo dobro) pretočno črpalko in zvezal zaporedno tako kot sem spodaj napisal. Zadeva deluje in pretok vode je po občutku boljši. Predvsem če daš roko tam gor, ko vleče not v črpalko, začutiš močan vakuum, ki nastane. Za 1 mesec bo dobra rešitev, za drugo leto, pa bom morda kupil nov bazen ...

gruntfürmich ::

morda bi se lahko oziral po črpalki in filtru - v kompletu, ki je za vino filtrirat.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

MTm2H37rqt7B ::

Se oproscam avtorju te teme, za sposojo teme. Zanima sledece:

Doma imamo isto bazen z napihljivim robom. Vendar je le-ta zacel zgleda puscati, saj ko se ga napihne, ze zgubi na obliki po parih urah.

Zanima me ali obstaja kaksen nacin, da bi ugotovil kje se le ta luknjica nahaja? Da bi cel rob tlacil v vodo in gledal kje so mehurcki odpade :)

LP
p

pingec ::

Z milnico moči površino dokler ne opaziš kakih mehurčkov...
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

c00L3r ::

Milnica je tudi varianta, ki sem jo jaz uporabljal en čas na to pa sem prišel na boljšo idejo. Vzameš večjo prozorno kuhinjsko vrečko in jo namočiš v vodo. Potem še malo vode vliješ na del kjer iščeš luknjo, preko mokrega dela roba potem napneš vrečko. Če je tam luknja, bodo nastali mehurčki in/ali se bo začela vrečka rosit.

bastadu ::

Iščem peščeni filter, ki bi imel pretok vsaj ene 3 m^3/h, pa da bi porabil čim manj elektrike, recimo okoli 100w. Ker ga bom poganjal s sončnimi celicami in si ne morem privoščiti, da bi kuril par 100w ... Hvala za nasvet!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vse o bazenu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13041418 (6666) robertko
»

Postavitev bazena (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5011078 (8016) Malajlo
»

Bazen - vprasanje

Oddelek: Loža
419927 (8138) Unknown_001
»

Vzdrževanje bazena

Oddelek: Loža
4122343 (16981) terezijslo
»

Postavitev bazena

Oddelek: Loža
2613070 (12105) Saladin

Več podobnih tem