» »

Pozor vedno vec internetnih prevar tudi pri nas

Pozor vedno vec internetnih prevar tudi pri nas

elKaktus ::

Zivjo ta post sem se lotil pisati zato da vas opozorim na nekaj novih moznih prevar ki vas lahko doletijo

Danes sem dobil mail :

Hello, i have interest in your item to buy for my kids as a birthday gift. Let me know the present condition of the item and the lastprice for the item. I am waiting for your reply to perismorgan@hotmail. Com thanks, mrs peris morgan.


Namrec to se gre za nakup prenosnega racunalnika, ki ga prodajam na bolha. Com (tudi drugje mam oglas vendar se to tice bolhe)
seveda sprva se mi je zdela malo cudno da bi nek tujec kupoval (kako je spolh razumel kaj sem napisal v oglas :\ )
.. Nema veze poslal sem mu mail kaki pogoji so, cena itd.


Dobil sem naslednji mail:

Hello,

Thanks for your mail.. Mrs peris morgan from usa. I am ok with the price.. But i want to let you know that i need the (acer travelmate 4021wlmi +1gb ddr2 se1letgarancija) for my son as a birthday gift in nigeria. And the birthday is coming up as soon as possible in nigeria, so i will give you 1, 000. 00 eur + the shipping cost

Name :- kola segun
address :- 20 akinsanmi street idi oro ekotedo
city :-ibadan
state:- oyo
zip code:- 23402
country :-nigeria
phone # +2348086831669

And i will be making the payment through bank to bank transfer to your account and the information below will be needed for the payment.

Full name
bank name
account number
country

I am waiting for your mail.

Mrs peris morgan.


-

Opa tu je pa ze nekaj res cudnega sem si reku. Prodajam prenosnik za 810eur ta bi mi dal pa kar 1000+ to da mu poslem v nigerijo:P

Sprva sem sel preverjat ce so podatki ki mi jih je dal resnicni.. In neverjetno so bili..
Hkrati sem pa zasledil tudi nekje na nizozemski strani temo:
nigeriaanse kopers --kar naj bi pomenilio(tak sem dobil nekje prevod) nigerijski kupec
no in tako sem brskal malo po tisti strani in kljub tem da nisem veliko razumel sem kmalu doumel da gre za obsirno preevaro (na podoben nacin je hotel prevarati veliko ljudi)..

Ce zna pa kdo se kaj nizosemscine pa prilagam se naslov strani:
http://forum. Speurders. Nl/showthread. Php? T=1314&page=1&pp=10

Speurder->detektiv

#000000 ::

Fak, pa ne se jebat, tkole grdo da delajo, kdo bi reku, k nigerijska naveza je tko dobesedno svetovno znana po svoji poštenosti.

Pejt na google in vpiš Nigerijska pisma. LP

OmegaBlue ::

Mednarodna prodaja!

Podobna tema ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Trdi ::

Ti ljudje so resni in nevarni:

Klik.
Trdota d.o.o.

elKaktus ::

OmegaBlue:

Mednarodna prodaja!

Podobna tema ;)
--------------------------

ja saj sem nekaj iskal ce je mel ze kdo kako tako izkusnjo pa nisem nasel...
vendar zelo zanimivo tu gre za isti primir!
dobro bi bilo obvestit bolho da dajo kak poziv o tem!

(na sreco jest vsaj nisem tolk naiven vendar je veliko takih ki so)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: elKaktus ()

DominusSLO ::

Ne štekam, kako bi te ta rad prevaral... Itak mu prenosnika nebi poslal, dokler ti ne nakaže.
Najbrž kak phishing? Nenavadno mi je, da ti je dal toliko osebnih podatkov... Si probal preveriti, če so pravi? Tipa poklicat?

Drugače pa postaj na ta forum- klik me! Najbrž te bo kak admin prosil za podatke od goljufivca ;)
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

elKaktus ::

saj ce bi malo natancneje vse prebral bi vedu da sem napisa:

Sprva sem sel preverjat ce so podatki ki mi jih je dal resnicni.. In neverjetno so bili..

DominusSLO ::

Čisto iz preventive-pejdi v folder C:\WINDOWS\system32\drivers\etc in odpri datoteko hosts(brez končnice) s text editorjem. Če vsebuje poleg vrstice 127.0.0.1 localhost še kakšno, moraš malo pazit ;) Vrstice, ki se začnejo z lojtro se ne upoštevajo...
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

koyotee ::

ti mu povej, da naj nakaže denar in pol mu pošlješ izdelek. Greš na banko, preveriš stanje na računu in zadeva je rešena. Sicer je pa 99,9%, da gre za "nateg".
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

elKaktus ::

ne glej poanta vsega je da nesmes vsega vsem takoj zaupat (ker neves ali je res ali gre za nateg... in to kaksen)..
v tem primeru se gre predvsem za okoriscanje na nacin da dobijo prenosnik, telefon,... bolj nevarne so pa tiste ko mu das transakcijsko stevilo in ti jo zlorabijo! take so se najbolj nevarne

T0RN4D0 ::

Uh ja pa dobr kolk neumn bi mogu bit da bi šov v nigerijo prenosnik pošiljat k ga je en glih slučajno na bolhi najdu pa še dvojno bi plaču za njega ne... :\

Jackal ::

Tega je vedno več. Pred kratkim sem prodajal avto in sem dobil tole:

Hello How are you and your family.My name is William Wiltod i saw your advert you want to sale and i will like yo know your last price and i want to see the picture. William Wiltord william_wiltord@yahoo.com +447031971664 +447031971660 +447031910331


Prepričan sem, da je šlo za kakšnega prevaranta, saj:
1. Zakaj bi Anglež hotel kupit "left hand drive", 15 let star avto (+44 je vstopna tel. številka za Veliko Britanijo) iz države, ki je zanj "in the middle of nowhere".
2. Ob začetku sporočila sem dobil že kurjo kožo. "Hello How are you and your family" bi pričakoval kvečjemu od kakšne žlahte v tujini, drugače pa se s takšnim začetkom začnejo skoraj vse prevarantske finte...

Tako da na koncu sploh nisem odgovarjal in avto prodal prvemu, ki ga je prišel osebno pogledat.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

netanyahu ::

Ne štekam, kako bi te ta rad prevaral... Itak mu prenosnika nebi poslal, dokler ti ne nakaže.

ti mu povej, da naj nakaže denar in pol mu pošlješ izdelek. Greš na banko, preveriš stanje na računu in zadeva je rešena.

In potem svizec zavije čokolado... Eno je imeti zaslužen denar na računu, drugo pa je "imeti denar na računu".

Tvoja banka ti bo denar brez vprašanja vzela z računa, ko bo ugotovila, da je bilo nakazilo opravljeno z ukradeno kartico/ponarejenim čekom/... Vsi ti scami s kupcem iz tujine delujejo na ta način. Velikokrat kupec ponuja več denarja z izgovorom, da ima že pripravljen ček, ker mu je nek drug posel padel v vodo in želi, da mu razliko pošlješ nazaj ali partnerju, ki bo prevzel avto ali kaj podobnega. Zgodi se to, da ti denar "dobiš", pošlješ razliko iz svojega žepa, nakar od banke izveš, da je bilo prvo plačilo lažno. Če v tem času odpošlješ še robo, ki si jo prodajal, ostaneš še brez te.

para! ::

Tvoja banka ti bo denar brez vprašanja vzela z računa, ko bo ugotovila, da je bilo nakazilo opravljeno z ukradeno kartico/ponarejenim čekom/...


Hm, če meni nekdo z ukradeno kartico/ponarejenim čekom nakaže denar, jaz ta denar dvignem in zapravim, me bo banka terjala za to? A ne gre to tako, da policija išče tistega, ki je opravil nateg, oškodovanec (lastnik računa iz katerega je denar nakazan) pa žal ostane nategnjen, oziroma se krije iz morebitnega zavarovanja v primeru zlorab kreditnih kartic, itd?

lp
Death before dishonor!

>>><<< ::

Jackal, tudi mene je kontaktirala ista oseba za avto, ki sem ga prodajal na avtooglasi.com (malo drugačen mail ima)

Good Day, This is a purchase enquiry in response to your advertised car for sale.I admire it so much I want to know more about it; I am however okay with its detailed features and descriptions but prior to payment proceedings I\'d like to know if there has been any changes to it\'s advertised conditions and then do let me know the following : - YOUR FINAL ASKING PRICE ? Looking forward to your earliest and convenient pertinent response with all of the requested informations i.e price e.t.c......... Yours faithfully, William Wiltord william_wiltord4@yahoo.com +447031971664
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

grex ::

Hm, če meni nekdo z ukradeno kartico/ponarejenim čekom nakaže denar, jaz ta denar dvignem in zapravim, me bo banka terjala za to? A ne gre to tako, da policija išče tistega, ki je opravil nateg, oškodovanec (lastnik računa iz katerega je denar nakazan) pa žal ostane nategnjen, oziroma se krije iz morebitnega zavarovanja v primeru zlorab kreditnih kartic, itd?
Zgleda, da ne

neres ::

Jah, potem pa bi morale bit banke bolj učinkovite pri tem. Oziroma bi ti nakazale denar z zamudo ampak bi vsaj vedu da je denar uporaben.

BlazP ::

Ponavadi se to naredi s cekom, za katerega se kasneje izkaze, da nima kritja in banka vzame denar nazaj. In ce bi lahko ti s tem denarjem delal kar hoces, ko je ze enkrat nakazan, po tem principu tej lopovi sploh ne bi rabili tebe, ampak bi si kar med sabo nakazovali ogromne vsote s ceki brez kritja.

misimester ::

Sem dobil isti mail.... zatelefon ki ga prodajam na bolhi..
Jaz sem šel dlje... do nakazila... ki mi ga ni.. :\
še link go prevaranega kitajca..
http://forum.taobao.com/forum-18/show_t...

Barakuda1 ::

Ponavadi se to naredi s cekom, za katerega se kasneje izkaze, da nima kritja in banka vzame denar nazaj.


No, mislim, da ni tako zelo enostavno.

Če nekdo izroči ček (brez kritja) meni v poplačilo in ga jaz vnovčim, valda da bo banka vzela denar nazaj meni.

Če pa nekdo pride na banko, na banki položi ček in terja od banke, da meni nakaže denar v višini zneska iz čeka, potem pa jaz s tem čekom nimam nič.
Banka naj kar išče tistega, od katerega je ček sprejela.

delfinus ::

Banka ne bo dala denarja na tvoj račun dokler ne preveri ali ima tuj cek kritje. Zato pa lahko traja par dni, da dobis sploh sredstva na racun. Vsaj tako je v NLB. lp, D.

kulSMS ::

meni so enkrat dolgo nazaj (sem dobil en ček od branja oglasov) direktno dali denar na NLB-ju, rekli pa so da me bodo poklicali, če ne bo kritja. Znesek je bil majhen cca. 15 USD.

djordjevic ::

Hehe, ravno danes je taista Peris hotla od mene notebooka za 200 evrov plus osnovna cena kupit. Vtipkam ime naslovnika v gugl, kaj vrže ven? Vašo temo. Hehe. Hvalabogu.

snoopy16 ::

OMG.
Jst sm tud dubla ta mail za 2 let str mobitel k ga prodajam na bolhi (če koga zanima sony ericsson z800i) :) in tko ženska al tip al karkol je men hoče dt kr 200 eur (hotla je nakazat več kokr sm hotla), ker sm tok trustworthy person....in men tko nč jasn. In pol dobim potrdilo from the Bank of America, d je denar že nakazan and so on in da pošlm paket v Nigerijo Kola Segunu (njenmu sinu ) za roj. dan prek dhl-a ali ups-a...
Pol čez ene 2 ure ona men pošle nou mail, če mam laptop za prodt in pol kasnej še nokio n95.In men nč jasn...je rekla nej kupm novo in pol pošlm d mi nakaže za use skp 2200 eur. To je blo p že mau preveč sumljiv in sm šla na net gledat če mail od banke sploh obstaja, če ona obstaja in pol najdm isti mail na netu na eni kitajski strani...sei je en že napisu tle gor.
Hvala bogu d sm pol najdla še to stran.
No p še ene par njenih besed (Peris Morgan):

Hello,

I want you to send it to my son in Nigeria as a birthday gift. And i want you to send it through DHL or UPS express service So i will give you 200 Eur including the shipment .. I hope it ok for you. So i will be making the payment through Bank to Bank transfer to your account.

Hello,

Yes I need A new Laptop.. And one Nokia N95... I don't want you to go and asked from any body I want you to go and get it for me at the Store and give me the price you want to sell it after you have get it for me..

I am waiting for your mail... I need A nice and good laptop. Should be SONY VIO 120 TO 160 G COREl draw 2 1 G of RAM or 512 ok

Waiting for your email.

Mrs Peris Morgan.

Upam, da ne boste nasedl.

P.S. Paket ni bil poslan:\ .

BigWhale ::

Ce koga zanima kako izgleda internetna prevara naj mi nakaze 1000 EUR...

dolenska ::

eh vsak dan se srečujem s tem in ne razumem kako nekateri še vedno nasedajo tem zadevam. ne razumem kako so lako tako naivni.... ali vi razumete??

Barakuda1 ::

ali vi razumete??


Vprašaj to prevarane :P

dolenska ::

hja sej je res vseskup kar mal smesno, da se vedno najde kaksen ki celo plača ali pošlje laptop nekam kjer ni civilizacije....vrjetno se jim že splača pregledovat bolho, avto.net in ostale strani. sicer pa mora za tem stat vrjetno kar celo podjetje oz. organizirana skupina ljudi, ker en sam clovk ne more za vse države pregledovat in pošiljat oglasov...

Trdi ::

Hello,

Yes I need A new Laptop.. And one Nokia N95... I don't want you to go and asked from any body I want you to go and get it for me at the Store and give me the price you want to sell it after you have get it for me..

I am waiting for your mail... I need A nice and good laptop. Should be SONY VIO 120 TO 160 G COREl draw 2 1 G of RAM or 512 ok

Ahahaha! Ne vem, zakaj mi je tole tako smešno, ampak to bi sodilo v temo Šale. Haha, noro! Kaj bi dal, da bi jaz dobil tale email. Sorry, stari, nimamo 160G, samo 200G, a bi to blo v redu?
Trdota d.o.o.

BlackHole ::

Ja, kaj pa če bi potem ko ti denar nakažejo, šel na banko zahtevat da preverijo nakazan denar? Kako dolgo bi recimo čakal, da bi dobil odgovor od banke? Za hec, recimo.
LP Marko

marvin42 ::

saj ti denarja ne bi nakazali
Mostly Harmless

delfinus ::

To da je denar nakazan in potrdilo poslano preko E-maila from Bank of America je vsekakor slaboumna potegavscina. Seveda se pa vedno kdo najde, da takemu mejlu se nekdo nasede, ker je pac "prevec posten" in se s tovrstnimi prevarami in triki se nikoli ni srecal in prevec verjame napisanemu, ter stvar poslje, ne da bi sel preverjat, ce je denar res na racunu. Vse skupaj ali je denar nakazan na tvoj racun lahko v vsakem poslu - transakciji sremljas preko Klika. Vidis tudi kdo ti ga je poslal in s kaksnim namenom. V vsakem primeru pa preveris lahko osebno na banki. lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

baron21 ::

Je to smiselno posredovati na policijo?
Nigerijci in ostali še delujejo. Malo so se preusmerili na ,,manjše ribe,,. Brez plačila bi kupili tudi neizpraven fotoaparat...
Takole gre:

Hello...
Thanks for your mail, am Mrs Veronika from united kingdom working at lawyer chamber, am willing to purchase your item to my Asian friend who try for golf tournament in bulk golf club, get back to me with the price of the item ( ) including the shipment via Register post 10-12 days delivery to my friend destination, your responded is needed with the total price after confirming on the shipment including your full bank info.

Here is the shipping address below :

Name : Adeoye Victor
Address: No 69,Opposite Polytechnic
City : Ibadan
State : Oyo State
Country : Nigeria
zip-code : 23402

I wait for your mail soon so that i can contact my bank to make the payment and after making the payment my bank will notify you with the payment confirmation..

Thanks.....

moj odgovor:

Price 50€ for Canon is, because the camera have problems with reading memory card. Other components on camera and connection with PC is OK.

Best Regard.



----- Original Message -----
From: veronika.
To: b
Sent: Saturday, September 12, 2009 11:17 AM
Subject: Obvestilo k vašemu oglasu: Canon S3 IS

Spostovani!
Oseba veronika vam posilja sporocilo k vasemu oglasu št.383262122 - naziv oglasa:Canon S3 IS:

Dear Seller, Is this item still available for sale..? If yes i will like to know the total cost of it and the condition of the item.Kindly get back to me . Best Regard. Veronika V
--
Dear Seller,
Is this item still available for sale..? If yes i will like to know the total cost of it and the condition of the item.Kindly get back to me .
Best Regard.
Veronika V
baron21

bluefish ::

Je to smiselno posredovati na policijo?
Ne.

tsh2 ::

če hoče nekdo iz države tretjega sveta kupovati ti mora biti že čudno. oni nimajo denarja za kupovati, imajo pa zato več časa in motivacije za goljufanje.

KoMar- ::

baron21: Ne, lahko jih pa na Bolho prijaviš.

bluefish ::

Ne, lahko jih pa na Bolho prijaviš.
Bolha pa je itak že večkrat dokazala, da ji za uporabniek dol visi in konkretnih ukrepov za prihodnje preprečevanje tega itak ne bo.

KoMar- ::

Dobro, ampak userja bojo vseeno blokirali.

petrusko ::

Kam v tej ljubi Sloveniji lahko prijaviš SCAM?
Direkt na 112 -> ali kam drugam?

Trenutno imam v paci enega tipa (menda iz Azerbajdžana) ki čaka moj denar za 10 iPhonejev...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: petrusko ()

bluefish ::

Nikamor.

petrusko ::

Kako to misliš?

Ali ker Slovenci nimamo takšnega "organa" ali zato ker se to ne preganja?
Nekako se mi zdi da bom imel s tem samo komplikacije...

KoMar- ::

Jp, ni dovolj high profile, sploh če dejansko še nisi izgubil nič denarja.

petrusko ::

Ne - nisem ničesar izgubil, razen par ur svojega časa, ko sem si dopisoval s tipom.
Potem imam stem samo osebno zadovoljstvo... no mogoče rata iz tega kakšen dober blog zapis... čeprav nisem blogger...
Ali pa objavim to tukaj na slo-techu... mogoče je bolje tako, ker bo več ljudi videlo ...

Hvala za odgovore!

KoMar- ::

tony1 ::

petrusko je izjavil:

Ne - nisem ničesar izgubil, razen par ur svojega časa, ko sem si dopisoval s tipom.
Potem imam stem samo osebno zadovoljstvo... no mogoče rata iz tega kakšen dober blog zapis... čeprav nisem blogger...
Ali pa objavim to tukaj na slo-techu... mogoče je bolje tako, ker bo več ljudi videlo ...

Hvala za odgovore!


Človek božji ne izgubljaj časa. Ti ljudje živijo v državi, ki je v razsulu in brez delujočih organov pregona. Vsaka prijava kamorkoli je absolutno brez smisla.

Fukni njegov mail v koš/med spam in si odpri pir... ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bolha problem

Oddelek: Loža
273846 (3176) m0LN4r
»

Pošiljanje paketa v Nigerijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8923676 (13561) St235
»

Cudni kupci iz turcije na bolha.com

Oddelek: Kaj kupiti
375936 (4369) St235
»

SE k850i

Oddelek: Mobilne tehnologije
51737 (1672) veliki_bos
»

A je to še komu sumljivo... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5310129 (7379) Jst

Več podobnih tem