Forum » Elektrotehnika in elektronika » Jalova moč motorja!
Jalova moč motorja!

rok_i ::
Zdravo!
Imam eno vprašanje. Kako bi izračunal jalovo moč da bi dobil rezultat v vatih(W). Sicer imam trofazni motorpri katerem imam podano navidezno moč v vatih(15kW) cos(fi), ki naj bi bil 0,71 in pa seveda napetost, ki je 380V.
Imam eno vprašanje. Kako bi izračunal jalovo moč da bi dobil rezultat v vatih(W). Sicer imam trofazni motorpri katerem imam podano navidezno moč v vatih(15kW) cos(fi), ki naj bi bil 0,71 in pa seveda napetost, ki je 380V.

ratek ::
Verjetno imaš podano delovno moč. Ta ima enoto W. Če hočeš izračunat jalovo moč si pomagaj s to enačbo:
S=P/cos(fi) ( S -> navidezna moč)
Q=S*sin(fi) (Q -> jalova moč, ki ima enoto Var in ne W !)
S=P/cos(fi) ( S -> navidezna moč)
Q=S*sin(fi) (Q -> jalova moč, ki ima enoto Var in ne W !)

ratek ::
V tvojem primeru je jalova moč:
Q=21,12 VA * sin(fi) = 14,87 kVAr
LP
*malo sem se zmotu je že popravljeno
Q=21,12 VA * sin(fi) = 14,87 kVAr
LP
*malo sem se zmotu je že popravljeno
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ratek ()

glinik ::
Jalova in delovna moč močno variirajo od bremena ;)
Sem delal na meritvah elektromotorjev 1 leto in ti lahko se marsikaj praktičnega povem ;)
Lp
Sem delal na meritvah elektromotorjev 1 leto in ti lahko se marsikaj praktičnega povem ;)
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je naloga kondenzatorjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 16862 (15939) | steev |
» | delovna moč-na žarniciOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3205 (2664) | bili_39 |
» | Napajalnik LC Power LC 6550 550W kupiti ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6196 (4886) | Dr_M |
» | Koliko električne energije pokuri povprečen računalnikOddelek: Strojna oprema | 10167 (9164) | BigHugo |
» | Monitor kabel v napajalnik??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1140 (1036) | falotXP |