Forum » Operacijski sistemi » samba, web in mail server
samba, web in mail server
ta-mau ::
Trenutno sm imel v mislih le backup server tko da bi na eni izmed unix distribucij laufala le samba. Na začetku sem imel namen izbrat suse al pa ubuntu, vendar je tkoj nastopla težava s hardwerom, namreč mašina na kteri sem mislu stvari postavit je stara pentiumka(trenutno še nimam točnih specifikacij hardwera). težava mislim da bi bla predvsem z GUI. Zamikala pa me je tudi varjanta s FreeBSD, kjer bi se pomoje mogu mal več potrudit :) ..torej, kaj izbrati?
jamiroq ::
uporabi debian (netinstall, po možnosti :P) ali pa ubuntu server (ali pa konec koncev katero koli drugo distribucijo; pač ne namestiš grafičnega vmesnika). oba sta privzeto brez grafičnega vmesnika. če prav nujno rabiš/želiš nek vmesnik si namesti webmin ali pa swat (samo za sambo).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linux - Kje se naučiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 18839 (16455) | NeMeTko |
» | Kater OS za "webserver"?Oddelek: Operacijski sistemi | 3232 (2662) | echoman |
» | Katera linux distribucija?Oddelek: Operacijski sistemi | 1151 (828) | rejven |
» | Linux Ali Windows za server ??Oddelek: Operacijski sistemi | 2413 (1501) | mainman |
» | Kater Linux za server?Oddelek: Izdelava spletišč | 2657 (2059) | kekz |