» »

Nakup iPOD

Nakup iPOD

TOP ::

Pozdravljeni kupujem iPod sedaj me zanima ali je bolše Apple iPOD ali pa Creative Zen vplus.Kaj menite kateri je bolši.HVALA

zos ::

Jaz imam iPod nano druge generacije in mi ni niti malo zal za nakup. Je majhen, ima odlicen vmesnik in predvsem fantasticno baterijo (cez 24ur). Pa tudi celo plejado dodatkov imas zanj na vsakem vogalu. Big bang ima zdaj neko akcijo, ce se ne motim. Na Creative pa se ne spoznam.

TOP ::

Ja kar se tiče Apple iPOD sem mislu NANO 2gb.Kaj to ma trdi disk ali preko umesnika.HVALA

>>><<< ::

Nano nima trdega diska ampak flash spomin.
Preberi si to in pa tole.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

mare92 ::

24ur z nanotom?buce... dejansko zdrzi manj kot 10ur(imam Nana in iPod 30gb)..
Jaz bi na tvojem mestu tudi nabavil iPoda. Ima boljsi vmesnik, lepsi mi je, dosti trpezn... Ima pa iTunes, ki en sede vsem. Z enim in z drugim bos zadovoljen!

>>><<< ::

Jaz imam Ipod nano 1. generacije in baterija zdrži 15 ur, tako da to niso buče. Za baterijo te vrste je boljše, če jo imaš čimbolj polno in je nikdar ne sprazniš do konca.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

zee ::

glas za iPod Nanota.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

iso2000 ::

Jaz pa glasujem za meizu mini player. Ne rabiš dodatnih programov za nalaganje vsebin, predvaja xvid, pa različne avdio formate, več nastavitev zvoka ima, kar me je pri nanu najbolj motilo. Pa tudi na splošno se mi zdi zvok boljši. Obnaša se kot zunanji disk in dela v večini OS brez driverjev. Pa še radio ima ter možnost snemanja. Baterija tudi zdrži precej dolgo - sedaj naj bi do 36 ur. Ne morem reči koliko realno zdrži, ker nisem nikoli testiral.

Poglej malo na meizume.com.
Jaz sem ga nabavil iz tujine, sedaj pa se ga da dobiti tudi pri nas in sicer v mimovrste. Uvoznik je pa, se mi zdi, LCR d.o.o.

Nano ima boljše izveden uporabniški vmesnik (click wheel) in povezljivost z npr. novimi avtoradiji, pa bolj "in" je. Vse ostalo je zame pri meizu-ju boljše. Ne trdim pa, da je tako za vse uporabnike.
LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iso2000 ()

>>><<< ::

Se mi zdi, da pri nanu lahko tudi nalagaš muzko brez iTunesa, enostavno izbereš komad, desni klik, send to in izbereš svojega iPoda. Samo ne vem, če se potem to vidi na iPodu...
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Tic ::

Meni je baterija ipod nano 2.gen, ko sem jo testiral držala 19ur.
persona civitas ;>

delfinus ::

iso2000 tale meizu je tudi meni interesanten postal. Kako se kaj obnese z XviD datotekami? Predvaja vse filme ali ima porodne krce?

lp, D.

iso2000 ::

delfincek:
Roko na srce, še najmanj sem ga uporabljal prav za filme, ker se mi zdi gledanje filmov na tako velikem/majhnem zaslonu precej brezpredmetno, ampak upoštevaj, da filmov ne gledam niti na 20" rač. zaslonu.
Nekaj malega sem probaval in tisto je delalo ok. Je pa zraven na cd-ju nek programček s katerim filme prekodiraš na ločljivost in format primerno za predvajalnik. Pa da se tudi podnapise "zapečt" v film s tistim programčkom. In kolikor sem probaval je zadeva delala, vsaj meni, ok. Sem pa zasledil na spletu, da so bile neke težave s sinhronizacijo zvoka in slike. Ne vem pa če je to v zadnjem firmwaru že popravljeno ali ne... Ampak, kot sem že napisal te funkcije skoraj ne uporabljam.

LP

mescaline9 ::

Bil sem v isti dilemi kot si ti sedaj in izbral sem Zen V Plus 2GB. Poglavitno pri izbiri je bilo to, da ima Zen v plus tudi radio, ki ga ipod nima in mi pride milijonkrat prav. Druga stvar pa je bila to, da ima Zen zelo trpežno ohišje in ga lahko prav grdo maltretiraš, pa ne bo kapituliral. Že zaradi oblike, ki je krajša kot pri nanotu, je veliko manj lomljiv, pa ekranček je skrit za res debelo prozorno plastiko. Pozitivno je še to, da lahko gledaš gor tudi video, venar na 1'' ekranu kaj dosti od tega ne bo. Je bolj fičr, ki ga hočeš met in ga najbrž ne boš uporabljal. Slike tudi raje prikazujem na fotaparatu na 2,5'' ekranu kot 1'':))
Fajn je tudi to, da zena lahko vklopiš kjerkoli brez iTunes in gor naložiš glasbo kar v WMP, ki ga ima itak vsak računalnik, tako da je prenosljivost precej boljša kot pri iPodu.

Slaba stvar Zena je to, da je relativno grd proti nanotu in ima veliko slabši vmesnik (tisti joystick je prav nadležno trd in majhen). No lahko bi dodal še, da sem si po hitrem postopku nabavil nove in-ear slušalke, ker mi bundled niso stale v ušesih pod nobenim pogojem. Tako da moram prištet še 20€ k nakupu.
Aja pa še ena slaba stvar....Zen na Macu ni podprt, tako da sem ob nakupu novega MBP dobil prve sive lase, ko sem izvedel, da sploh ni nobene podpore, tako da če računaš kdaj switchat na Maca, vzemi raje ipoda, ki deluje precej precej bolje. Se da pa tudi zena pripravit do komuniciranja z macom, vendar izgubiš kar precej fičrjev.

Še ena stvar, ki jo je treba povedat pa je, da danes za ceno 2GB nanota dobiš 4GB Zena, vsaj v Trstu v MediaWorldu so jih meli na kilo:)

Če bi se danes odločal, bi najbrž spet vzel Zena, ker pljunit 50€ za radio dodatek za ipoda je rip-off. Ga pa poslušam precej in bi ga poslušal tudi če bi imel 100gb muzike na njem, tako da je zame neprecenljiv fičr. Če pa ne nucaš radia in bi rad le dober player, go with the ipod;)

mescaline9 ::

Aja še nekaj....vse fičrje in dober vmesnik ima tudi SanDisk Sansa, ki ima podoben vmesnik kot ipod, le da je fizičen clickwheel in ne softverski. Ima backplate iz zelo trpežne zlitine, velik ekran in možnost razširitve z microSD karticami, kar zna bit tudi uporabno. Čekitaut!;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri mp3 oz mp4

Oddelek: Zvok in slika
81991 (1819) neres
»

Ipod Nano vs. touch

Oddelek: Kaj kupiti
201973 (1702) z3ro
»

100 milijonov prodanih iPod-ov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
708088 (6127) frikec()
»

Test iPoda Shuffle druge generacije

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
183656 (2945) MitjaP
»

Novosti iz Appla

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
235397 (4535) Sba

Več podobnih tem