» »

Težave z Visto

Težave z Visto

cybermedo ::

Torej, na popolnoma novem računalniku imam naloženo svežo Visto Home Basic. Težava je sledeča: določenih internetnih strani mi preprosto ne odpre. Mednje sodi najdi.si in vse microsoftove spletne strani. Prav tako ne dela windows update in msn messenger, vse drugo dela BP. Kolikor sem bral po raznih forumih (tudi na ST), gre za kar pogosto napako, ampak rešitve, ki bi mi pomagala, zaenkrat nisem našel. Poskusil sem običajne prijeme: ponovna instalacija driverjev mrežne, izklop vseh mogočih varnostnih gizmotov (firewall, AV, itd.), ampak zadeva NE DELA. Če ima kdo kako idejo, le pogumno na plan. Aja, Vista je seveda licenčna in aktivirana. LP

kixs ::

Uporabi Firefox ;)

bluefish ::

je stvar prisotna že vse od namestitve ali se je pojavilo po nekaj časa?

Mavrik ::

Skoraj gotovo uporabljaš PPPoE povezavo v svet (kak ADSL). Krivec za take težave je verjetno previsoko nastavljen MTU, ki pri default vrednosti (vsaj pri meni je) povzroča težave. Nastavi MTU na 1452 na routerju pa bodo strani začele delati.
The truth is rarely pure and never simple.

Hvala za odgovore.

@kikz97: Saj uporabljam FF, pa je isto. Težava očitno ni v IE, temveč v sami Visti.
@blueFish: Težava je prisotna od samega začetka (računalnik je v uporabi kak teden)
@Mavrik: Ja, računalnik gleda v svet s pomočjo nam najljubšega Siolovega ADSL-ja, ampak routerja ni.

Zdaj se bom probal še s tipi z Microsoftove tehnične podpore skregat, mogoče bodo kaj vedli. Še vedno pa sem odprt za nove ideje. Čisto btw. na nekaterih tujih forumih sem bral o podobnih težavah, ki pa so jih reševali v glavnem s šaranjem po registru. Neke stvari sem sicer probal, ampak pomagalo ni nič. No, upajmo na najboljše...

LP

Mavrik ::

Hm, ker nimaš routerja, boš MTU moral nastaviti v Visti.

Tukajle je napisano, kako se spremeni MTU... samo ti boš moral MTU (1452) nastaviti na SIOLovi povezavi, NE na Local Area Connection.
The truth is rarely pure and never simple.

@ Mavrik: Res hvala lepa za trud, ampak sem medtem zadevo uspel rešit. Na enem od tujih forumov sem prebral, da včasih pomaga, če zamenjaš driver mrežne kartice... in glej ga zlomka... zadeva deluje BP. Mislim adijo pamet, kak so to Visto zašuštrali. Sestra je bla cel popoldan na liniji s tehnično podporo MS-ja, pa se jim niti sanjalo ni, kaj bi bilo narobe. Pol sem pa, kot rečeno, driver od mrežne (Nvidiin) zamenjal z Microsoftovim driverjem in zadeva dela, čeprav je mrežna od Nvidie, pa tudi driverji so bili Vista certificirani itd. Nobene logike.... Še enkrat hvala in LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

aDSL optimalni MTU

Oddelek: Omrežja in internet
152126 (924) Bakunin
»

TP-LINK TL-WR1043ND problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
171913 (1768) tony1
»