» »

problemi z Siolom

problemi z Siolom

X-LoRd ::

najprej lp
moj problem je da sem mel prej picikatorja 512 mb/s zdaj pa mam 1gb/s
prej mi je vleklo z 60 kb/s zdaj pa z 28 kb/s zakaj oddaljen sem pa 4 do 4,5 km od centrale en sošolec živi 10m višje kot jaz mu vleče z 130-140 kb/s
kaj je lahko vzrok

in me tudi zanima kakšne izkušnje mate z telekomom oz. siolom tudi takšne težave???

[moderator]Tole bolj spada med omrežja kot med strojno opremo...

Ted ::

080 1000 pa povej kako in kaj. Drugače pa mam s Telekomom predvsem drage izkušnje, ta mesec bom odjavil še ISDN in tako zmanjšal stroške za net+telefon za 30% ob primerljivi hitrosti. Amis, T-2 in ostali operaterji so precej cenejši, vsaj pri Amis-u pa lahko potrdim odlično storitev.
Mah...

ja saj sem že klical 3x pa vedno mi nekaj drugo rečejo

Senitel ::

Ja pri Telekomu ti ne preostane drugega kot neprestano teženje... Prijavi napako, reklamiraj račun,...

zee ::

kako si pa to izmeril?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Klical sem že 10000x ampak mi rečejo da neki kabli so slabi katere so vlekli pa zato naj dam na reklamacijo in naj zahtevan vrnitev na prvotno stanje. ;((
jaz pa hočem da 1 mega dela kot treba kaj me pa briga naj pol kable zamenjajo;((
hitrost interneta pa lahko izmeriš s speed testom googlej malo :d

Zgodovina sprememb…

dobro potem, iz tvojih besed sem namreč zmotno razbral, da si to ocenil z dowloadanjem preko bit torrenta.

ne vem sicer o kakšnih kablih sanja TS, kajti kolikor je meni znano, je omejitev hitrosti na parici (če razdalja ni problem), bolj svar nastavitve na centrali. je pa 4-4,5 km že zelo daleč tudi za ADSL.

vsekakor pa: teženje teženje teženje. Na Uard za varstvo potrošnikov si že poklical? kako imaš razpeljan telefonski kabel do modema?
zee

robbe ::

Oh kabli oz. parica je velikokrat problem. Ta inštalacija je že kar dotrajana in nekje stara nekje 10-20 let. Kakšen je kabel po takem času si pa lahko misliš.

kable mam tak kot en sošolec pa on živi 10m bolj gor od mene pa mu gre kot sruna

mislil sem na kable v hiši. so kaj "štukani" in čudno speljani mogoče?
zee

ne nič vse je normalno
kakšne težave pa mate vi z siolom oz. telekomom???

'FireSTORM' ::

Takšne da vse deluje 24/7 :D

Nisem pa vedel ta ima telekom 1Gbps preko bakrene parice že :D
Those penguins.... They sure aint normal....

Azrael ::

>Nisem pa vedel ta ima telekom 1Gbps preko bakrene parice že :D

IMHO je avtor cifre falil za razred 1000.

Ali si Speedtest.net si pognal večkrat z različnimi strežniki? Pri meni večkrat delujejo bolje Budimpešta, Munchen, Zagreb...kot pa Maribor, ki je najbližji.

Drugič ali je zraven bil še kaken drug promet (update AV, OS, P2P...)?

Tretjič kako pa kaj DL iz kakšnih hitrih strežnikov ala microsoft.com? Je tudi tam tako počasno?

Če ne gre, greš edino lahko samo naza na stari paket, žal kabli do tvoje bajte ne omogočajo več. In še, ko so montirali, mar niso pomerili maksimalne hitrosti, ki jo zmore tvoja parica? Pri meni gre malo več kot 4Mbps, je pa nekje 4km kabla do centrale.
Nekoč je bil Slo-tech.

amigo_no1 ::

http://file.siol.net/

Kako hitro vleče (počakaj nekaj minut da se hitrost "umiri").

ja pm 4mb/s jaz lahko samo sanjam

zdaj bom naredil naslenje krajevna skupnost se dobi in malo bo debatirala o tem in se gre k županu pa bomo pol vidli dalje

ja pa ne vleče mi več z 28mb/s ampak so mi dali na 60mb/s torej še nekaj gre ampak so mi ovi tam rekli da mi je trenutno 28mb/s maximum kaj delajo te????

Azrael ::

Omrežje ti ne zmore več. Paric pa baje sedaj ne smejo kar tako menjavati, da bi te priklopili na boljšo. Ali pa imaš multipleks -> omrežje je prezasedeno, sosed pa je še na čisto svoji parici, ki mu je ni treba deliti z drugimi.

V obeh primerih si v zosu in bo res limit na 60kB/s. No, ja tudi pri meni je bilo tako, dokler sem bil pri TM in drago plačeval 1MB paket, če je po kakšnem čudežu zadeva delovala.
Nekoč je bil Slo-tech.

SaXsIm ::

računalnik imaš "čist"?
SaXsIm

ja mam samo to mi je čudno da mi rečejo da 28mb/s je maximum pol pa naslednji dan mi gre 60mb/s torej še nekaj gre zakaj ne probajo pol 1 mega

bluefish ::

kb/s, ne mb/s !!

ups oprostite

no kak je to možno kličem jih pa pravijo da 28kb/s je max drugi dan mam pa 60kb/s torej nekaj še gre zakaj ne probajo 1mega

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekinitev pogodbe, telekom..

Oddelek: Omrežja in internet
236935 (5929) m0LN4r
»

Izgradnja nove internetne priključne točke ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
151948 (1592) Štrubsi
»