Forum » Šola » kaksen kalkulator
kaksen kalkulator
fireice ::
Lep pozdrav.
Naslednje solsko leto bom student drugega letnika fakulteta za fiziko. Pa me zanima kaksen kalkulator bi potreboval. Ali je dovolj kaksen navaden (kot za srednje sole), ali rabim ze kaj konkretnejsega? Prijatelj mi je svetoval naj izberem enega izmed naslednjih:
TI 89+
TI 92+
Voyager 200
Pa me zanima se kako drugo mnenje.
Hvala
Naslednje solsko leto bom student drugega letnika fakulteta za fiziko. Pa me zanima kaksen kalkulator bi potreboval. Ali je dovolj kaksen navaden (kot za srednje sole), ali rabim ze kaj konkretnejsega? Prijatelj mi je svetoval naj izberem enega izmed naslednjih:
TI 89+
TI 92+
Voyager 200
Pa me zanima se kako drugo mnenje.
Hvala
kitzbrado ::
Jaz imam Ti83 in Ti92 in drugega izmed teh ti lahko toplo priporočim. Pri reševanju kolokvijev ti bo zelo olajšal delo z možnostjo simboličnega računanja in hitrega risanja grafov. Lahko si nabaviš tudi Ti89, ki je programsko skoraj enak kot Ti92 (ne vem, če sploh je kaka razlika), samo nima celotne tipkovnice.
Sicer pa imaš na večini kolokvijev lahko itak laptopa, na katerega si lahok vržeš Mathematico, kar je še boljša rešitev.
EDIT: Pardon, imam Ti83, ne pa 84.
EDIT: Vojager 200 je itak samo izboljšana verzija 92-tke.
Sicer pa imaš na večini kolokvijev lahko itak laptopa, na katerega si lahok vržeš Mathematico, kar je še boljša rešitev.
EDIT: Pardon, imam Ti83, ne pa 84.
EDIT: Vojager 200 je itak samo izboljšana verzija 92-tke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kitzbrado ()
euler ::
Ce te zanima Ti92, ti ga lahko prodam, je skoraj nov. Imam tudi Sharp 9200, ampak ta nima moznosti simbolnega racunanja.
Mavrik ::
Hja... velika večina faksov (skoraj 100% sem da tudi fizika) ne pusti uporabo grafičnih kalkulatorjev na kolokvijih in izpitih. Boš grafe pri analizi moral vseeno ročno risati.
The truth is rarely pure and never simple.
Na fiziki grafične kalkulatorje LAHKO uporabljaš, na nekaterih kolokvijih (mafija) imaš pa lahko tudi laptopa. Če ne znaš izračunati peš, ti itak ne pomaga.
Laptopa je uporabljal en moj kolega, samo ga je imel samo na mafijskih kolokvijih in ni bilo problema. Jaz sem imel svoj TI-92 na vseh kolokvijih od začetka drugega letnika in mi je zelo dobro služil. Nikoli mi ni bilo žal za nakup.
TI 92 plus. Ni titanium. Če te zanima, se lahko kdaj zmeniva, pa ti ga pokažem.Mogoče bi se celo dalo zmenit, da ti ga prodam, ker ga samo še redko uporabljam. Pošlji PM.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Znanstveni kalkulatorjiOddelek: Kaj kupiti | 8173 (6470) | matichy |
» | Kateri kalkulator..Oddelek: Kaj kupiti | 5656 (5393) | teato |
» | TI 89 vs Voyage 200Oddelek: Kaj kupiti | 1290 (1130) | neoto |
» | Kalkulator: HP ali TI?Oddelek: Kaj kupiti | 2073 (1906) | Eru |
» | KalkulatorjiOddelek: Kaj kupiti | 2448 (2111) | OBELIKS |