» »

Unix mail server

Unix mail server

andrejp ::

Zanima me če kdo pozna mail server Stalker mail in ali je v njem možno odpraviti nadležno pripenjanje vrstice o tem, da gre za testno verzijo programa pri prejeti pošti.
V primeru, da se te vrstice ne da odpraviti pa me zanima kater mail server postaviti v Unixu, ki bi bil popolnoma free, podobnih lastnosti kot Stalker mail. Zahteve so sledeče: webmail in v njem možnost nastavljanja preusmeritev, podpisov, avtomatskih odgovorov... , administracija preko weba z možnostjo nastavitev domen..... Recimo kot qmail ampak ta ni tolko zmogljiv glede web podpore uporabniku (ne administratorju)
Prosim za nasvet!

Ales ::

Stalkerja sicer ne poznam in nisem čisto prepričan kaj vse si želiš doseči, a ne zavrži qmail tako hitro :)

Poznaš qmailadmin? Najdeš tukaj...

Aleš

andrejp ::

Ja qmail-a sicer ne poznam čist natančno ampak a ni tako, da moraš met tam dva dela za web. Eden je administratorski - qmailadmin, drugi pa uporabniški - sqwebmail. In ravno ta sqwebmail ne omogoča nekaterih funkcij kot recimo posredovanje pošte na drug naslov, nastavitev avtomatskega sporočila... Vse to sicer lahko nastaviš v qmailadminu ampak ta pa spet ni za uporabnike, tako da morajo potem zahtevo sporočit adminu pa ta potem naprej ureja.
Če se motim o vsem tem mi prosim povejte.

Ales ::

Na naših strežnikih sicer uporabljamo qmail, a s precej bolj kompleksno nadzorno ploščo, tako da QmailAdmin in ostale še niti nisem preizkušal. Kolikor sem jaz razumel, poteka takole:

- samodejna prijava uporabnikov z vQregister (ali vQsignup)
- uporabniki dobijo dostop do SqWebMail
- administracija z QailAdmin in vQadmin

V samodejni prijavi torej ni mogoče določiti funkcij preusmerjanja pošte in samodejnih odgovorov? In mora to admin ročno nastavljati, ne gre s kako skripto...?

Me mika, da bi sam preizkusil, ampak vprašanje, kdaj bom imel čas... tako da se tudi jaz priporočam za kake bolj točne informacije!

Aleš


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

e-mail server

Oddelek: Omrežja in internet
292180 (1721) 'FireSTORM'
»

kateri mail server uporabljate?

Oddelek: Programska oprema
101745 (1498) SeTAr
»

Zotob črv se predstavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
788419 (6555) 64202
»

spet problemi z email.si (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
635399 (4015) Gandalfar
»

qmail mail server

Oddelek: Omrežja in internet
10939 (839) Rumko

Več podobnih tem