» »

Delphi povezovanje z MySql DAC in PostGres DAC na tuj server

Delphi povezovanje z MySql DAC in PostGres DAC na tuj server

darios ::

Pozdravljeni!

Vaš forum že nekaj časa spremljam samo kot gost tokrat pa potrebujem vašo pomoč in sem se zato registriral.

Problem je pa sledeč:

V delphi okolju sem razvil en program za eno podjetje, s katerim me je to podjetje preziskusilo. Sedaj pa to podjetje želi da razvijem testno verzijo programa s katerim bo možno dostopati do nekih podatkov, ki so na nekem serverju. V uporabi je tudi podatkovne baze.

Skratka s programom se od nekje se prijaviš z uporabniškim in geslom na server oz. v bazo, s programom preveriš kakšen položaj imaš v podjetju, to je zapisano v bazi in glede na položaj ti program odpere neke možnosti ali pa zapere.. Vse sem si zamišljal s podatkovnimi bazami.

Moja naloga sedaj je da postavim baze in ta vmesnik preprogramiram da se lahko prijavi v to bazo ki je na nekem oddaljenem računalniku. Dobil sem informacije da je možno se povezovati z MySql DAC in PostGres DAC programi, ker imam tudi namen uporabiti eno izmed teh dveh baz.

Sedaj pa iščem nek server na katerem bi si lahko za obdobje dveh mesec naredil bazo za preizkušanje.
Prav tako pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje s povezovanjem v splet z delphi-jem in seveda s tema dvema programoma MySql DAC in PostGres DAC.

Lp,

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MemSQL

Oddelek: Programiranje
131805 (1561) vorantz
»

[Android] Podatkovna baza

Oddelek: Programiranje
132023 (1741) shadeX