» »

Precej hud problem z diskom/maticno plosco

Precej hud problem z diskom/maticno plosco

hamax ::

Ko mi je odpovedal 40G ata disk sem nabavil 250G sata.
Do sedaj je vse delalo ok, zdaj pa so se zacele pojavlati podobni simptomi kot pri ata disku.

Disk se vcasih ob zagonu ne prizge, ko je prizgan se redno ugasne in nazaj zalaufa, redno se kvarijo sektorji...
Z veliko truda sem uspel zalaufati win xp(drugace uporabljam ubuntu)
linux mi pri zagonu rece file missing in se enostavno ne zazene.
XP se je sicer zagnal, ampak komaj in to po nekaj poskusih.

Disk je seagate sata II 250G, maticna plosca pa gigabyte ga-7n400 pro2.

Poskusil sem zagnati seatools, vendar zamrzne pri pregledovanju naprav.

Zelo bi bil vesel kakrsnega koli nasveta. je fuc plata?

ps. Sem poskusil tudi zamenjati napajalnik, pa ni bistveno vplivalo na delovanje.

farko ::

Verjetno bo plata kriva za tvoj problem.Za disk dvomim vendar ga vstavi če imaš možnost v drugi pc pa boš videl vendar disk kar tako menda ne bo kar crknil.
farko

bluefish ::

lahko pa je tudi napajalnik.

hamax ::

bi lahko bil kriv kontrolni cip na plati?
sicer se greje ne pretirano ampak napetosti na plati niso take kot bi morale biti.

VCore 1: +1.73 V (min = +1.42 V, max = +1.57 V) ALARM
VCore 2: +2.43 V (min = +2.40 V, max = +2.61 V) ALARM
+3.3V: +2.75 V (min = +3.14 V, max = +3.47 V) ALARM
+5V: +3.90 V (min = +4.76 V, max = +5.24 V) ALARM
+12V: +11.65 V (min = +11.39 V, max = +12.61 V) ALARM
-12V: -15.58 V (min = -12.63 V, max = -11.41 V) ALARM
-5V: -8.58 V (min = -5.26 V, max = -4.77 V) ALARM
Stdby: +4.27 V (min = +4.76 V, max = +5.24 V) ALARM
VBat: +4.08 V

poleg tega plata spusca neke cudne visoke zvoke, ko je obremenjen procesor.

Carmack ::

Mogoče slabi kondenzatorji?
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Azrael ::

Če so napetosti res take je napajalnik kaput. Menjaj preden uničiš, če že nisi, disk.
Nekoč je bil Slo-tech.

Urc ::

S katero stvarjo pa se da odčitati volžato ? Speedfan meni kaže neke čudne V...

strictom ::

Imel isti problem z Maxtorjem 120GB in plato ASRock K7S8X. Problem je bil ker so bili kondenzatorji na matični napihnjeni. Na koncu je prišlo do tega (preden sem videl kondije), da mi je skurlo disk.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

lali ::

ej... tudi jaz imam en problem. sicer ne vem, če ima kaj dosti zveze s tem, ker se ne zastopim ne vem kako na računalništvo.
meni pa sploh ne zažene računalnika. oziroma zažene že, ampak se slika ne prikaže. eni govorijo, da je najbrž šla grafična, drugi, da plošča. komu verjet? zaslon ziher ni, ker se priklopila 3 različne zaslone (tudi kabli drugi). kaj bi torej lahko bilo narobe? dajte predloge, da mi ne bodo celega računalnika razdrli in nič našli. hvala.
lp

bluefish ::

če se rač. normalno zažene je problem na grafični. Sicer pa je v zadnjem času bilo odprtih nekaj tem na ta problem.

PlayTheGame ::

Če se računalnik zažene (ventilatorji in to) in je na ekranu tema potem je velika verjetnost, da je šla matična. Sploh če ni nobenih piskov.
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

amigo_no1 ::

Možno je tudi da je CPU (vendar so taki primeri zelo redki).

solatko ::

Zanima me, če si preizkusil rame. Meni se je to zgodilo na ABIT plošči, ko sem odstranil en ram je vse delalo normalno. Ram na drugi plošči deluje BP.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ubuntu in nadzor temperatur

Oddelek: Pomoč in nasveti
81264 (1140) šernk
»

glasen ventilator

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101458 (1334) klinker
»

Malo poduka o voltažah prosim

Oddelek: Strojna oprema
5771 (654) Tilen
»

koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
222027 (1341) xenon74
»

2x ATX: brez releja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
191925 (1644) Azrael

Več podobnih tem